Home > Home > Blog > Volvos Elektroplannen Worden Specifieker

Volvo’s elektroplannen worden specifieker

Volvo’s elektroplannen worden specifieker

maandag, maart 20, 2017
Volvo XC90

Volvo heeft de plannen rondom het in 2019 te introduceren volledig elektrische model iets gespecificeerd. Zo is nu meer bekend over de actieradius en de verwachte vanafprijs.

Eerder maakte het Zweedse merk al bekend dat het in 2019 een volledig elektrisch model zal introduceren. De Amerikaanse CEO van het merk, Lex Kerssemakers, heeft in een gesprek met Automotive News meer informatie vrijgegeven over de aanstaande auto.

400 kilometer

Kerssemakers noemt een actieradius van ten minste 400 kilometer. Dit is volgens hem een voorwaarde om de auto goed te laten verkopen, aangezien velen nog geen elektrische auto kopen uit angst om stil te vallen omdat de stroom op is. Ook geeft de CEO alvast een indicatie voor de Amerikaanse vanafprijs van de auto. Dat bedrag zal tussen de 35.000 en 40.000 dollar liggen.

Beide platforms geschikt

Wat nog niet bekend is, is of de elektrische auto echt volledig nieuw zal zijn of dat het een elektrische variant van een bestaand model wordt. Het enige wat Kerssemakers hierover kwijt wilde, is dat zowel Volvo’s SPA-platform als het nieuwe CMA-platform geschikt zijn. Dat zijn de platforms van respectievelijk de nieuwe 90-serie en aanstaande 40-serie.

Labels: