elektrisch rijden

Elektrisch rijden

De elektrische auto siert steeds vaker het straatbeeld. Niet alleen is elektrisch rijden goed voor het milieu, het rijdt ook nog eens geweldig. Toch kunnen we ons voorstellen dat je medewerkers misschien twijfels hebben. Die nemen we graag voor je weg.


Voordelen van elektrisch rijden

Vraag het maar eens aan een elektrische rijder: wil je nog terug naar benzine of diesel? Het antwoord zal hoogstwaarschijnlijk ‘nee’ zijn. Want elektrisch rijden heeft meer voordelen dan je misschien verwacht:

Rijplezier

Elektrisch rijden betekent rijden met comfort. Verwarm bijvoorbeeld je auto vast op voordat je erin stapt. Zet de stoelverwarming een tandje hoger (of verkoeling in de zomer) en laad gemakkelijk je smartphone op. Het betekent ook rijden in stilte en altijd verbonden zijn. Je ziet in één overzicht hoeveel kilometers je nog kunt rijden, wat je verbruik is en wat je al gereden hebt. En als bonus heb je bij veel elektrische auto’s geen sleutel meer nodig.

Duurzaam

Verreweg de belangrijkste reden om elektrisch rijden aan te bieden is omdat dit de meest duurzame manier is van reizen. Je zorgt eigenhandig voor een enorme CO2 reductie. Daarnaast is er geen gedoe meer binnen emissievrije gebieden en ruikt het een stuk frisser door het gebrek aan uitlaatgassen.

Financieel aantrekkelijk  

Elektrisch rijden is dus comfortabel en goed voor het milieu, maar het is vaak ook nog eens voordelig. Zeker met een eigen laadpaal voor de deur. En voor jou als werkgever geldt dat je minder kwijt bent aan lease- en brandstofkosten.


Over naar een (volledig) elektrisch wagenpark.

Twijfel je of een (volledig) elektrisch wagenpark iets voor jou is? Kijk dan eens naar de drie P’s:

PProfit

Een volledig elektrisch wagenpark is nooit duurder dan een wagenpark met auto’s op fossiele brandstof. Sterker nog, het is vaak zelfs goedkoper.

PPlanet

Wat doet je bedrijf al voor een schonere (en groenere) wereld? Als je medewerkers veel moeten reizen, is het belangrijk dat ze dit zo duurzaam mogelijk doen. Het liefst natuurlijk met de fiets, maar als dat niet mogelijk is, is elektrisch rijden de beste oplossing.

P - People

De voordelige bijtelling verdwijnt helaas na 2025. Daarmee verdwijnt dan ook het grootste voordeel voor je medewerkers. Toch zul je veel medewerkers blij maken met een breed aanbod aan elektrische auto’s.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik laden?

Er zijn steeds meer laadpalen in Nederland. Zowel langs de snelweg als in de meeste steden en dorpen. Nederland loopt hiermee voor op de meeste andere Europese landen. Waar je kunt laden hangt af van de laadpas die je hebt. Via de laadlocator zie je waar je met de Arval laadpas kunt laden.

Kan ik ook thuis laden?

Dat kan zeker. Als je bij Arval een elektrische auto bestelt krijg je meteen de mogelijkheid erbij om een laadpaal te installeren bij je thuis. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor een eigen parkeerplaats nodig hebt. Heb je die niet? Dan kun je een laadpaal bij de gemeente aanvragen.

Wat als ik pech onderweg heb?

Arval werkt samen met de ANWB Wegenwacht. Bij pech onderweg kun je gebruikmaken van Arval Assistance. Hiermee ben je 24 uur per dag verzekerd van hulp langs de weg in Nederland. Kies je voor Arval Comfort of Arval Business? Dan ben je in heel Europa zeker van de beste pechhulp.

Kan ik ook met mijn elektrische auto naar het buitenland?

Zeker, ook dat wordt steeds gemakkelijker. Nederland loopt weliswaar flink voor als het aankomt op aantal laadpalen. Maar ook in het buitenland zijn er genoeg plekken te vinden. Je doet er wel verstandig aan om van tevoren een route te plannen zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.Kijk bijvoorbeeld op de website van de ANWB of plan je route in de Plugsurfing app.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen

Een volledig elektrische auto? Laat je adviseren
Wij helpen je graag bij je keuze. Als je jouw gegevens achterlaat, nemen wij contact met je op!

Waarom kiezen voor Arval?

Internationale organisatie met lokale kennis

Ervaren en professioneel

Minimale workload voor onze klanten

Wij adviseren én voeren uit, uiteraard naar behoefte

Persoonlijke aanpak

Een accountteam met één vaste contactpersoon

14 keer de beste leasemaatschappij

Hoogste tevredenheidscore van wagenparkbeheerders