elektrisch rijden

Elektrisch rijden

De elektrische auto siert steeds vaker het straatbeeld. Niet alleen is elektrisch rijden goed voor het milieu, het rijdt ook nog eens geweldig. Toch kunnen we ons voorstellen dat jij of je medewerkers misschien twijfels hebben. Die nemen we graag voor je weg.


Voordelen van elektrisch rijden

Vraag het maar eens aan een elektrische rijder: wil je nog terug naar benzine of diesel? Het antwoord zal hoogstwaarschijnlijk ‘nee’ zijn. Want elektrisch rijden heeft meer voordelen dan je misschien verwacht:

Rijplezier

Elektrisch rijden betekent rijden met comfort. Verwarm bijvoorbeeld je auto vast op voordat je erin stapt. Zet de stoelverwarming een tandje hoger (of verkoeling in de zomer) en laad gemakkelijk je smartphone op. Het betekent ook rijden in stilte en altijd verbonden zijn. Je ziet in één overzicht hoeveel kilometers je nog kunt rijden, wat je verbruik is en wat je al gereden hebt. En als bonus heb je bij veel elektrische auto’s geen sleutel meer nodig.

Duurzaam

Verreweg de belangrijkste reden om elektrisch rijden aan te bieden is omdat dit de meest duurzame manier is van reizen. Je zorgt eigenhandig voor een enorme CO2-reductie. Daarnaast is er geen gedoe meer binnen emissievrije gebieden en ruikt het een stuk frisser door het gebrek aan uitlaatgassen.

Financieel aantrekkelijk  

Elektrisch rijden is dus comfortabel en goed voor het milieu, maar het is vaak ook nog eens voordelig. Zeker met een eigen laadpaal voor de deur. En voor jou als werkgever geldt dat je minder kwijt bent aan lease- en brandstofkosten.


Over naar een (volledig) elektrisch wagenpark.

Twijfel je of een (volledig) elektrisch wagenpark iets voor jou is? Kijk dan eens naar de drie P’s:

PProfit

Een volledig elektrisch wagenpark is nooit duurder dan een wagenpark met auto’s op fossiele brandstof. Sterker nog, het is vaak zelfs goedkoper.

PPlanet

Wat doet je bedrijf al voor een schonere (en groenere) wereld? Als je medewerkers veel moeten reizen, is het belangrijk dat ze dit zo duurzaam mogelijk doen. Het liefst natuurlijk met de fiets, maar als dat niet mogelijk is, is elektrisch rijden de beste oplossing.

P - People

De voordelige bijtelling verdwijnt helaas na 2025. Daarmee verdwijnt dan ook het grootste voordeel voor je medewerkers. Toch zul je veel medewerkers blij maken met een breed aanbod aan elektrische auto’s.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt rondom elektrisch rijden. Wij hebben daarom de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Zit je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op.

Bekijk hier alle veelgestelde vragen