Schade & Verzekering

Wat moet ik doen bij schade?

Meld schade altijd zo snel mogelijk bij Arval. Dit kan in de My Arval Mobile app, via My Arval, per e-mail via driverteam@arval.nl of telefonisch. Neem in het weekend alleen bij niet-rijdbare schades contact op met onze hulpdienst via 030 602 41 41.

Is er een tegenpartij? Vul sowieso samen een schadeformulier in, op papier of via mobielschademelden.nl. Stuur het door beide partijen ingevulde en ondertekende (digitale) schadeformulier naar damage@arval.nl.

Neem bij vandalisme, inbraak, diefstal of schade waarbij de tegenpartij onbekend is, meteen contact op met Arval en noteer naam en adres van de getuigen. Maak - als dit mogelijk is - een foto van de situatie en/of de schade. Dit kan discussie voorkomen.


Ik ben in het buitenland en heb een schade maar mijn auto is nog rijdbaar. Wat nu?

Meld schade altijd zo snel mogelijk bij Arval. Dit kan in de My Arval Mobile app, via My Arval, per e-mail via driverteam@arval.nl of bel +31 (0)30 602 41 41. Wij helpen je verder en zorgen ervoor dat het nodige geregeld wordt voor als je weer terug bent in Nederland.


Ik heb schade toegebracht aan een tegenpartij en mijn auto heeft geen schade. Wat moet ik doen?

Omdat er een tegenpartij bij betrokken is, hebben wij een ingevuld schadeformulier nodig. Ook al heeft onze auto geen schade. Wij handelen de schade af met de verzekering van de tegenpartij.


Het interieur van mijn auto is beschadigd. Moet ik dit melden?

Meld schade altijd zo snel mogelijk bij Arval. Dit kan in de My Arval Mobile app, via My Arval, per e-mail via driverteam@arval.nl of telefonisch. Wij kijken dan samen met jou wat de opties zijn.


Ik lever mijn auto binnenkort in en er zit(ten) schade(s) op mijn auto. Wat gebeurt hiermee?

Als je een Arval-auto inlevert, bekijk dan zeker de inleverhandleiding. Hierin staat stap voor stap wat je moet doen als je de auto inlevert. Deze handleiding is te vinden in de My Arval Mobile app bij Mijn auto en op My Arval / Communicatie.


Moet ik betalen voor een schade?

In de regel geldt voor iedere niet verhaalbare schade een eigen risico, ook voor ruit- en bandschades. In de autoregeling staat of deze kosten voor jouw rekening zijn of dat jouw werkgever deze betaalt.


Waar wordt de schade aan mijn auto hersteld?

Een erkend schadeherstelbedrijf, ruitspecialist en/of een bandenspecialist herstelt de schade. De dichtstbijzijnde servicepartner vind je op de kaart in de My Arval Mobile app en op My Arval Selecteer op 'schadeherstel'.


Mijn auto is hersteld na een schade. Hoor ik daar nog iets van?

Arval brengt je hoogte van de uitgevoerde werkzaamheden. Details over elke schade kun je ook altijd terugvinden in de My Arval Mobile app en op My Arval.


Wat doe ik bij een ster of scheur in mijn voorruit?

Je kunt direct een afspraak maken bij een van deze glasherstellers:
KwikFit - 0800 7007
Autotaalglas - 0800 0828
Natuurlijk kunt je ook de real time zoekfunctie gebruiken in de My Arval Mobile app of het dichtstbijzijnde adres zoeken op My Arval Filter op 'ruitreparatie'.


Hoe voorkom ik een inbraak?

Parkeer op goed verlichte plaatsen en laat zien dat er niets te halen valt. Zelfs als apparaten uit staan, geven ze een signaal af. Neem dus altijd een laptop, tablet, telefoon, tas en/of jas mee. De eerste plaatsen waar een inbreker zoekt, zijn in het dashboardkastje, onder de stoelen en/of in de kofferruimte.


Er is ingebroken in mijn auto. Wat moet ik doen?

Neem gelijk contact op met Arval. Wij helpen je verder en zorgen ervoor dat alles geregeld wordt met eventueel een noodruit en/of schadeherstel.


Er is ingebroken in mijn auto en ook mijn persoonlijke spullen zijn uit de auto gestolen. Wat moet ik doen?

Arval is niet verantwoordelijk voor persoonlijke eigendommen en/of eigendommen van uw werkgever. Wij verzoeken je vriendelijk contact op te nemen met je eigen aansprakelijkheidsverzekering of die van jouw werkgever.


Hoe regel ik vervangend vervoer?

Als het noodzakelijk is, regelt het schadeherstelbedrijf een vervangende auto. Het kan zijn dat jouw werkgever toestemming moet geven of wil dat de vervangende auto een klasse kleiner is dan je leaseauto. De gemaakte afspraken vind je in de richtlijnen die je van Arval hebt ontvangen. Deze staan bij de gearchiveerde berichten in de My Arval Mobile app en op My Arval.


Waar kan ik een schadeaangifteformulier aanvragen?

Download een schadeformulier via arval.nl/schadeaangifteformulier en stuur het ingevulde formulier naar damage@arval.nl. Of gebruik de site mobielschademelden.nl.
Liever een papieren schadeformulier? Vraag dit aan op My Arval of stuur een e-mail naar damage@arval.nl.


Ik heb geen verzekeringsbewijs. Waar kan ik die vinden / aanvragen?

Het verzekeringsbewijs (groene kaart) is niet meer verplicht in ieder land, toch is het handig om altijd het(digitale) verzekeringsbewijs bij de hand te hebben. Daarom vind je die in de My Arval Mobile app. Liever een papieren per post ontvangen? Dat kan, vraag er eentje aan via My Arval of klik hier. Het verzekeringsbewijs wordt binnen één werkdag verstuurd.

Heeft jouw werkgever de auto niet via Arval verzekerd, dan krijg je het verzekeringsbewijs via de verzekeraar van jouw werkgever.


Ik heb een verzekeringsbewijs nodig voor mijn caravan of aanhanger. Hoe regel ik dat?

Het WA-risico van je caravan of aanhanger is in gekoppelde toestand gedekt op de WA-dekking van jouw auto. Voor een caravan of aanhanger met een eigen kenteken is een apart verzekeringsbewijs nodig. Klik hier voor het aanvragen van het verzekeringsbewijs. Het verzekeringsbewijs wordt binnen één werkdag verstuurd.

Heeft jouw werkgever de auto niet via Arval verzekerd, vraag dan het verzekeringsbewijs aan bij de verzekeraar van jouw werkgever.


Wie mag er in mijn auto rijden?

Iedereen met een geldig (Europees) rijbewijs mag de auto besturen. Het kan zijn dat je hier met jouw werkgever afwijkende afspraken over hebt gemaakt. Check daarom altijd jouw autoregeling om te zien wat is toegestaan.


Wat moet ik doen bij schade of pech in het buitenland?

Neem gelijk contact op met Arval. Wij helpen je graag verder en zorgen ervoor dat alles geregeld wordt.