Arval

Over Arval

Arval is ooit gestart als leasemaatschappij. Maar inmiddels zijn we veel meer dan dat en helpen we onze klanten iedere dag met (bijna) alle vormen van mobiliteit. Het liefst die met een stekker. Samen met 500 collega’s werken we elke dag hard om ervoor te zorgen dat de wereld een beetje beter wordt. 

 • Onze geschiedenis

  We zijn opgericht in 1989 in Frankrijk als onderdeel van een Franse bank. In 2004 vestigden ze zich ook in Nederland toen ze de Nederlandse leasemaatschappij Arma overnamen. Uiteindelijk is de eerder genoemde Franse bank met andere banken samengevoegd tot een van de bekendste banken ter wereld: BNP Paribas. Waar Arval tot de dag van vandaag nog steeds onder valt.

 • Arval in Nederland

  Ons Nederlandse wagenpark telt ruim 100.000 auto’s. Hiermee zijn we de op drie-na-grootste aanbieder op de Nederlandse leasemarkt. Inmiddels zijn we veel meer dan een leasemaatschappij, we zijn een mobiliteitspartner. Dat betekent dat klanten bij ons verschillende soorten mobiliteit leasen. Je kunt bij ons terecht voor auto’s, fietsen, scooters, bakfietsen, rittenregistratie, consulting, carsharing en OV. Maar ook een app waarmee je inzicht hebt in gemaakte kilometers, eventuele uitstoot en vergoedingen.

  Leuk om te weten: in 2020 is Arval voor de 14e keer uitgeroepen tot beste leasemaatschappij van Nederland!

  We geloven erin dat een betere wereld alleen mogelijk is als we nu veranderen. Dat betekent geen vervuilende diesels meer, maar elektrisch rijden. Niet meer allemaal elke dag in de file naar kantoor, maar hybride werken, een auto delen met collega’s of (net als vroeger) met de fiets naar kantoor.

 • Arval wereldwijd

  arval worldmap

  Met meer dan 8.000 medewerkers in 30 landen, beheert Arval eind December 2022 circa 1,6 miljoen voertuigen. Arval is een van de oprichters van de Element-Arval Global Alliance, een wereldleider in wagenparkbeheer, met meer dan 3 miljoen voertuigen in 53 landen.

  Meer over Arval wereldwijd

  • Duurzaamheid centraal

   Duurzaamheid staat centraal in onze Arval Beyond-strategie. In overeenstemming met deze strategie is het onze ambitie om de overgang naar duurzame mobiliteit te bevorderen voor al onze markten, klanten, partners en onszelf. We zijn ervan overtuigd dat koolstofarme en veilige mobiliteit essentieel is voor het welzijn van de mens.

   Op mondiaal niveau stellen we ons als doel om tegen 2025 ten minste 700.000 elektrische voertuigen in onze leasevloot te hebben en onze gemiddelde CO2-uitstoot per voertuig per kilometer met 35% te verminderen. Daarnaast streven we ernaar onze operationele ecologische voetafdruk te verkleinen, waardoor we een meer duurzame organisatie worden.

   Benieuwd wat we nog meer doen?

    

   Afbeelding

   Arval heeft een Platinum Ecovadis-beoordeling ontvangen, wat betekent dat het in mei 2024 is erkend als een van de top 1% bedrijven in haar sector die worden beoordeeld door Ecovadis. Ecovadis maakt gebruik van een webgebaseerd samenwerkingsplatform om de duurzaamheidsprestaties van bedrijven te beoordelen. Dit omvat het evalueren van hun beleid, acties en resultaten, evenals input van externe professionals en belanghebbenden. Bedrijven worden beoordeeld op 21 duurzaamheidsindicatoren, gegroepeerd in vier thema's: Milieu, Arbeid & Mensenrechten, Ethiek.

   Afbeelding
  • Zo werken we

   Mobiliteit leasen bij Arval betekent tegelijkertijd gemak en controle. Onze klanten bepalen het beleid en geven hun wensen door. Wij voeren het uit. Met onze app Arval Mobility Link bied je werknemers alle flexibiliteit en vrijheid, maar houd je zelf de controle. We nemen een groot gedeelte van de administratie uit handen en helpen gericht te sturen op duurzaam gedrag. En via My Arval heb je altijd inzicht.