Onderhoud en banden

Hoe plan ik onderhoud aan mijn leaseauto in?

Plan onderhoud en een apk eenvoudig via de My Arval Mobile app of op My Arval. Het voordeel is dat je auto zonder extra kosten op locatie wordt opgehaald en teruggebracht. Bij onderhoud wordt de auto ook gewassen. Natuurlijk kun je ook rechtstreeks contact opnemen met onze servicepartners. De dichtstbijzijnde partners staan op de real-time kaart in de My Arval Mobile app en op My Arval.


Wanneer heeft mijn auto onderhoud nodig?

Minimaal een keer per jaar of bij het bereiken van een bepaalde kilometerstand heeft je auto onderhoud nodig. In het instructieboekje van de auto staat dit precies vermeld. Daarnaast geven veel auto’s een automatische melding als er onderhoud nodig is. Volg dit altijd op, ook als deze afwijkt van de jaarlijkse interval of het aantal kilometers uit het instructieboekje. Verder ben je als bestuurder verantwoordelijk voor de algehele technische staat van de auto: controleer minimaal elke 1500 kilometer het oliepeil, de koelvloeistof en de bandenspanning.


Heb ik recht op een vervangende auto bij onderhoud?

Dat is afhankelijk van de afspraken met je werkgever. Deze afspraken vind je in de richtlijnen die je van Arval hebt ontvangen. Ze staan bij de gearchiveerde berichten in de My Arval Mobile app en op My Arval.


Moet ik vooraf toestemming vragen aan Arval als ik een vervangende auto nodig heb?

Als het noodzakelijk is, regelt de garage een vervangende auto. Het kan zijn dat jouw werkgever toestemming moet geven of wil dat de vervangende auto een klasse kleiner is dan je leaseauto. De gemaakte afspraken vind je in de richtlijnen die je van Arval hebt ontvangen. Deze kun je vinden bij gearchiveerde berichten in de My Arval Mobile app en op My Arval.


Ik heb net een nieuwe auto. Hoe zorg ik voor mijn auto tot de volgende onderhoudsbeurt?

Controleer minimaal elke 1500 kilometer het oliepeil, de koelvloeistof en de bandenspanning.


Mijn auto heeft een onderhoudsbeurt gehad. Hoor ik daar nog iets van?

Ja, na een onderhoudsbeurt informeert Arval je over de uitgevoerde werkzaamheden. Zo kun je controleren wat de garage heeft gedaan.


Ik wil een kleine technische reparatie laten uitvoeren. Moet ik dit overleggen met Arval?

Bij kleine technische reparaties die minder dan een half uur duren, kun je zonder afspraak bij een servicepartner langsrijden. In de My Arval Mobile app vind je alle dichtstbijzijnde servicepartners met contactgegevens.


Wanneer heb ik recht op nieuwe banden?

Banden met een profieldiepte van minder dan 1,6 mm zijn versleten en moeten volgens de wet vervangen worden. Arval hecht veel belang aan jouw veiligheid en heeft de norm opgetrokken tot 2 mm. Laat de banden altijd vervangen door een bandenspecialist. De dichtstbijzijnde bandenspecialist vind je op de real-time kaart in de My Arval Mobile app en op My Arval.


Komt mijn auto in aanmerking voor winterbanden?

Dat is afhankelijk van de afspraken met jouw werkgever. Deze afspraken vind je in de richtlijnen die je van Arval hebt ontvangen. Ze staan bij de gearchiveerde berichten in de My Arval Mobile app en op My Arval.


Wanneer heeft mijn auto een apk nodig?

Drie of vier jaar nadat een personenauto of lichte bedrijfsauto voor het eerst op de weg is toegelaten, is deze keuringsplichtig. De frequentie is afhankelijk van de motor. Je krijgt zes weken voor de apk-vervaldatum een bericht van ons. Is de apk - om welke reden dan ook - twee weken na de vervaldatum nog niet uitgevoerd, dan ontvang je een herinnering. In de My Arval Mobile app vind je de apk-vervaldatum bij Mijn auto.


Ik ga naar het buitenland, mag ik een (vakantie)check laten uitvoeren?

In principe kun je er vanuit gaan dat je auto in topconditie is na de laatste servicebeurt. Valt je vakantie tussen twee beurten in en ga je meer dan 1000 kilometer rijden? Dan is het wel verstandig om je vloeistoffen te (laten) controlen. Via MyArval vind je gemakkelijk een onderhoudspartner bij jou in de buurt.


Mag ik vloeistoffen van de auto zelf bijvullen of zelf een lampje vervangen?

Wij adviseren je altijd naar de garage te gaan om de werkzaamheden door hen uit te laten uitvoeren.


Waar kan ik terecht voor onderhoud?

Voor onderhoud, een technische reparatie en/of apk kun je terecht bij alle gecontracteerde partners van Arval. In de My Arval Mobile app of op My Arval vind je op een real-time kaart alle servicepartners met contactgegevens.


Moet ik vooraf toestemming vragen aan Arval voordat ik mijn auto bij de garage breng?

Wanneer je aangeeft dat je een leaseauto van Arval hebt, is dat niet nodig. De garage stemt alle werkzaamheden direct met ons af. De laatste drie maanden van het contract voeren wij in principe geen regulier onderhoud meer uit. Twijfel je over veiligheidszaken of de noodzaak van onderhoud, neem dan gerust contact met ons op.


Moet ik onderhoud uitvoeren als ik de auto bijna inlever?

De laatste drie maanden van het contract voeren wij in principe geen regulier onderhoud meer uit. Twijfel je over veiligheidszaken of de noodzaak van onderhoud, neem dan gerust contact met ons op.