Webinar Reiskostenvergoeding

Reiskosten- en thuiswerkvergoeding: voorkom administratieve rompslomp

Reiskosten- en thuiswerkvergoeding: voorkom administratie rompslomp

Medewerkers werken plotseling veel vaker thuis waardoor we te maken krijgen met nieuwe voorwaarden. Zo is de tijdelijke fiscale vrijstelling voor de vaste reiskostenvergoeding op 1 januari 2022 vervallen. Hoe voorkom je de administratieve rompslomp die dreigt om per werknemer te registreren wie er wanneer reist, thuis werkt of kiest voor een combinatie van beiden? De situatie zal veranderen, dus het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. 

Zo zal de overheid vanaf volgend jaar weer voorwaarden stellen aan de reiskostenvergoeding. Het werkelijke reisgedrag wordt leidend, omdat een vaste vergoeding niet langer fiscaal is vrijgesteld. En stelt jouw organisatie een thuiswerkvergoeding beschikbaar voor medewerkers? Dan is het belangrijk om nauwkeurig bij te houden wie wanneer thuis werkt en daarvoor dus een vergoeding verdient.

Aandacht voor de administratie

De vaste reiskostenvergoeding werkte makkelijk en voorkwam veel administratieve rompslomp. Wil je datzelfde gemak blijven ervaren als de nieuwe regeling van kracht wordt? En wil je zowel de reiskostenvergoeding als thuiswerkvergoeding goed en eenvoudig administratief bijhouden? Dan biedt ons platform Arval Mobility Link de oplossing. Het platform maakt het voor medewerkers makkelijk om (achteraf) per dag aan te geven wanneer ze thuis werkten, naar kantoor of naar hun standplaats reisden. Het garandeert een goede administratie, die zich met één druk op de knop laat importeren naar de salarisverwerking.

Makkelijker, duidelijker en voordeliger

Benieuwd hoe ons platform helpt de grip te behouden en het overzicht te bewaren? Profiteer van de volgende administratieve en financiële voordelen:

Makkelijk voor de medewerker

Medewerkers registreren in de app wanneer zij thuis werken of naar kantoor reizen. Het dashboard maakt in één oogopslag duidelijk wanneer er werd gereisd of werd thuis gewerkt.

Duidelijkheid over de dagen

Het platform registreert het recht op een reiskostenvergoeding en/of thuiswerkvergoeding, voor de dagen waarop er is gereisd of werd thuis gewerkt door de medewerker.

Verrassend voordeliger

Bespaar kosten door alleen de werkelijke reiskosten en thuiswerkkosten uit te keren. En bespaar tijd en geld met de volledig geautomatiseerde administratie.


Ontdek de mogelijkheden van Arval Mobility Link

Arval Mobility Link

Zoek je een oplossing om de administratie voor reiskosten- en thuiswerkvergoeding gemakkelijk te maken? Met Arval Mobility Link houd je automatisch, overzichtelijk en gemakkelijk bij wie wanneer reist of thuis werkt. Importeer de data eenvoudig in de salarisadministratie, zodat iedereen het bedrag uitgekeerd krijgt waar hij of zij recht op heeft. Natuurlijk met zo min mogelijk administratieve rompslomp. 

Meer informatie over Arval Mobility Link