Mobiliteit Stad

Mobiliteitsbeleid: flexibiliteit voor al jouw medewerkers

Samen bouwen aan een mobiliteitsplan voor de toekomst

  • Al 30 jaar dé partner in mobiliteit
  • Internationale organisatie met lokale kennis, onderdeel van BNP Paribas
  • Volledige ontzorging: van advies tot uitvoering van je mobiliteitsbeleid
  • Voor ieder mobiliteitsvraagstuk een passende oplossing

Alle wensen in één mobiliteitsregeling

Zoveel medewerkers betekent evenveel wensen, maar hoe kun je iedereen tevreden stellen?
  • Modern mobiliteitsbeleid

    Bij veel organisaties voldoet het huidige mobiliteitsbeleid niet meer aan de behoeften van de medewerkers. Een modern mobiliteitsbeleid gaat verder dan alleen een reiskostenvergoeding, leaseregeling of mobiliteitsregeling.

    Vaak is er behoefte aan een duurzamer, flexibeler en kostenbesparend beleid dat rekening houdt met de verschillende doelgroepen binnen jouw organisatie. Zoveel medewerkers betekent evenveel wensen, maar hoe kun je iedereen tevreden stellen terwijl je ook grip op de kosten en je CO2-uitstoot houdt? Daarnaast is duurzaamheid voor veel medewerkers belangrijk en is mobiliteit vaak een onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van organisaties. Tenslotte is flexibiliteit een vereiste, want jouw organisatie wil niet onnodig aan kosten vastzitten. Hoe zet je al deze zaken om in een aantrekkelijk en flexibel mobiliteitsbeleid?

    Een complex vraagstuk

    Vaak ligt de verantwoordelijkheid voor het mobiliteitsbeleid bij HR. Als HR-professional is het echter lastig om van alle mogelijkheden op gebied van mobiliteitsregelingen, -beleid en -oplossingen op de hoogte te zijn en te blijven. Wel staat vast dat mobiliteit erg leeft bij medewerkers, (meer dan bijvoorbeeld een pensioenregeling) waardoor het van belang is dit goed in te richten. Maar wat is er allemaal mogelijk? Wat gaat het kosten en welke doelgroepen zijn er in jouw organisatie? Waar moet je beginnen?

    Moderne vereisten voor een mobiliteitsbeleid

    Een modern mobiliteitsbeleid houdt rekening met de verschillende doelgroepen binnen jouw organisatie. Zoveel medewerkers betekent evenveel wensen, daarin wil je graag voor iedereen een passende oplossing maar ook grip houden op de kosten. Daarnaast is duurzaamheid voor veel medewerkers belangrijk en is mobiliteit vaak een onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van organisaties. Tenslotte is flexibiliteit een vereiste, want jouw organisatie wil niet onnodig aan kosten vastzitten. Lees hieronder verder hoe je al deze zaken omzet in een aantrekkelijk en flexibel mobiliteitsbeleid.

  • Complete regeling

    Het ontwikkelen van een moderne mobiliteitsregeling is niet iets wat je dagelijks doet. Daarom lichten we allereerst toe wat een mobiliteitsbeleid is en waar het uit kan bestaan.

    Medewerkers willen keuze

    Verschillende subvormen van beleid kunnen onderdeel zijn van een mobiliteitsbeleid. Het is afhankelijk van jouw organisatie wat hierin zou moeten worden opgenomen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:
    •    Thuiswerkbeleid
    •    Fietsbeleid
    •    Mobiliteitsbudgetten
    •    Reiskostenvergoeding
    •    Leasebeleid

    Mobiliteitsbeleid

    Welke subvormen wil jij in je mobiliteitsbeleid opnemen? Het belangrijkst hierbij is dat je goed kijkt naar de behoeften van de verschillende doelgroepen in jouw organisatie. Daarnaast maak je een mobiliteitsbeleid voor medewerkers aantrekkelijk door méér mogelijkheden te bieden. Dat betekent niet per se tegelijkertijd, maar meer opties. Bied bijvoorbeeld de keuze tussen reiskostenvergoeding, een ov-plan of een fietsplan. Door meer mogelijkheden aan te bieden tegen dezelfde kosten kan een grote verbeterslag worden gemaakt.

    Prioriteiten vanuit HR

    Daarnaast hecht je bij een nieuw mobiliteitsbeleid als HR natuurlijk ook veel belang aan de volgende factoren:
    •    Het beleid moet administratief gezien zo makkelijk mogelijk zijn. Mobiliteitszaken regel je het liefst efficiënt en via gebruiksvriendelijke systemen die gekoppeld zijn aan het salarissysteem.
    •    Het belang van de werknemer moet duidelijk voorop staan. De nieuwe regeling moet getuigen van goed werkgeverschap en verantwoordelijkheid richting werknemer, zodat jouw organisatie het juiste talent aantrekt en vasthoudt.
    •    Duurzaamheid is een rode draad door het nieuwe mobiliteitsbeleid heen. Hiermee kun je de CO2-footprint van jouw organisatie minimaliseren en dat draagt bij aan een positief werkgeversimago.
    •    Er moet voldoende ruimte zijn voor flexibiliteit. De coronapandemie laat bijvoorbeeld zien dat werkvormen heel snel kunnen veranderen. Wisselende mobiliteitsbehoeften door bijvoorbeeld thuiswerken moeten gemakkelijk in een mobiliteitsbeleid kunnen worden opgevangen.

    Ilona Aaftink

    Binnen de strategie van Arval staat aantrekkelijk werkgeverschap centraal. Ons nieuwe mobiliteitsbeleid zorgt voor tevreden en gezonde medewerkers. Daarnaast helpt het onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te behalen.


    Ilona Aaftink
    HR Director Arval
     
     

    Hoe geef je vorm aan een toekomstbestendig mobiliteitsbeleid?

    Er zijn verschillende manieren om je mobiliteitsbeleid vorm te geven. Welke mobiliteitsregeling je kiest, hangt natuurlijk af van je organisatie, je doelgroep en je wensen. Hoe stap je over naar een toekomstbestendige mobiliteitsregeling die het beste bij jou en je medewerkers past? Lees hier hoe je dat aanpakt in 5 heldere stappen.

    De 5 stappen in het kort

    • Stap 1: Inventariseer wensen én doelstellingen
    • Stap 2: Analyseer je huidige mobiliteitsregelingen
    • Stap 3: Werk de nieuwe regeling uit
    • Stap 4: Zorg voor besluitvorming
    • Stap 5: Aan de slag met implementatie!
     

    Een mobiliteitsregeling in 5 stappen

    Mobiliteit Stad
    Mobiliteitsregeling
    Stappenplan Mobiliteitsregeling
    Hoe stap je over naar een toekomstbestendige mobiliteitsregeling ? Download direct het stappenplan.
    Mobiliteit Stad
  • Hoe helpt Arval je hierbij?

    Het ontwikkelen van een moderne mobiliteitsregeling is niet iets wat je dagelijks doet. Wat is de impact van een nieuw beleid op de organisatie? En hoe betrek je de organisatie en jouw medewerkers hierin? Bij het beantwoorden van deze vragen is het fijn als je kunt terugvallen op een betrouwbare partner met veel ervaring en kennis van de markt.

    Wij helpen je graag strategische keuzes te maken op het gebied van mobiliteit. Arval loopt namelijk voorop als het gaat om flexibele oplossingen. Je krijgt van ons altijd advies op maat. Want geen enkele organisatie, en dus ook geen enkele mobiliteitsregeling is hetzelfde. Arval heeft de kennis, expertise en ervaring om je concreet te adviseren. Maar we kunnen je ook helpen om je verschillende doelgroepen medewerkers in kaart te brengen, je interne communicatie over de nieuwe regeling op te stellen en de directie en/of OR helder te informeren.

    En natuurlijk hebben we alles in huis om de regeling ook voor je te implementeren én de administratieve kant voor je te regelen. Met ons online mobiliteitsplatform Arval Mobility Link is het mogelijk alle administratieve zaken rondom mobiliteit eenvoudig en inzichtelijk te maken. Wij richten het platform op maat in op basis van alle mogelijkheden die er zijn binnen jouw nieuwe mobiliteitsbeleid. Mobility Link registreert alle ritten, met daarbij het vervoermiddel waarvoor medewerkers kiezen. Doordat Arval Mobility Link alle ritten registreert, heb je als werkgever een goed beeld van de totale mobiliteitskosten. Het aantal kilometers, reistijd, CO2-uitstoot van zakelijke ritten: met één druk op de knop is dergelijke informatie zichtbaar. Zo ben jij als werkgever altijd in control.

    Wat levert een partnership met Arval jou op?

    • Alle vormen van mobiliteit op maat vind je bij Arval onder één dak
    • Als klant van Arval heb je één aanspreekpunt voor al jouw mobiliteitsvragen en die van je medewerkers
    • Met Arval kun je rekenen op een betrouwbare partner met alle kennis en expertise die nodig is en die tot in detail met je meedenkt
    • Kies voor deskundig advies op maat, of laat Arval de hele implementatie van jouw mobiliteitsbeleid voor je regelen
    • Een toekomstbestendig, flexibel en duurzaam mobiliteitsbeleid draagt bij aan aantrekkelijk werkgeverschap
    • Door middel van Arval Mobility Link houd je grip op de administratieve uitvoering van het beleid en heb je volledig inzicht in de kosten

     

    Tevreden klanten

     

     

    Maak een afspraak met ons

    ik wil graag:
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mobiliteit