Laadpunt auto

Shell voert blokkeerkosten in: Wat betekent dit voor jou?

Elektrisch rijden 3 Jan 2024 , door
Arval

Shell Recharge heeft aangekondigd blokkeerkosten bij laadpalen in rekening te brengen. Dit geldt echter niet altijd en een groot deel zakelijke berijders zijn hiervan uitgesloten. Wat dit wel voor jou betekent, leggen we graag uit.

Shell introduceert blokkeerkosten

Shell Recharge rekent blokkeerkosten op laadpunten die in beheer zijn van Road (voorheen E-Flux) en EV-Box. Deze blokkeerkosten worden in rekening gebracht wanneer een laadpunt langer dan vier uur bezet wordt gehouden. Het tarief bedraagt €0,05 per minuut voor de eerste vier uur, met een maximum van €12 per blokkade. Shell Recharge verwacht hiermee de beschikbaarheid van publieke laadpunten te verbeteren.

Een uitleg over de tariefstructuur vind je op de website van Shell Recharge.

Uitzonderingen voor zakelijke gebruikers

Deze blokkeerkosten gelden voor privégebruikers die een Shell Recharge laadpas- of druppel hebben afgenomen. Ben jij een zakelijke berijder en heeft jouw werkgever zelf een overeenkomst afgesloten met Shell Recharge, dan kunnen deze kosten worden doorberekend.  Er is goed nieuws voor de zakelijke berijders die via Arval de MTC/Shell Recharge combinatiepas afnemen. Voor deze berijders gelden de blokkeerkosten namelijk niet.

Inzicht in laadtarieven

Heb je een Shell Recharge laadpas- of druppel en wil je weten welke tarieven er voor een specifiek laadpunt gelden, dan kun je gebruik maken van de Shell Recharge app. In deze app kun je jouw laadpassen (privé of zakelijk) toevoegen. Bij het zoeken naar een laadpunt kun je de actuele tarieven bekijken die van toepassing zijn.

Een voorbeeld van hetzelfde laadpunt met een privé en zakelijke laadpas:

Shell recharge

Disclaimer: deze printscreens zijn momentopnames en kunnen verouderd zijn.

Voor privégebruikers is er de Go-Charge app. In deze app kun je aangeven van welke laadpassen je gebruikt maakt. Deze app toont de actuele tarieven voor laadsessies, gebaseerd op laadsessies van ongeveer 40 kWh van de verschillende laadpas aanbieders.

Conclusie

De blokkeerkosten van Shell Recharge gelden alleen als je privé gebruikt maakt van een Shell Recharge laadpas- of druppel én je laadt in het netwerk van Road of EV Box. Deze blokkeertarieven worden niet gerekend met een zakelijke MTC/Shell Recharge pas via Arval óf als je gebruik maakt van laadpunten in een ander netwerk.  

Lees meer toon minder