sale & leaseback

Sale & Leaseback

Heeft jouw organisatie behoefte aan meer kapitaal? Zoek je meer inzicht in en een verlaging van de totale kosten voor gebruik van het wagenpark? Wil je daarnaast alle zorgen voor onderhoud, verzekeringen en reparaties uitbesteden aan een expert? Dan is Sale & Leaseback van jouw wagenpark een uitkomst.

Met Sale & Leaseback ontvang je een grote som kapitaal door de verkoop van je huidige wagenpark en loop je minder financiële risico's. Bovendien bespaar je op administratie en is het wagenpark van jouw organisatie dankzij Arval altijd piekfijn in orde. 

Waarom Sale & Leaseback

Geen financieel risico

Bij Sale & Leaseback is je organisatie niet langer blootgesteld aan slijtage, onderhoud, belastingen en de onzekerheid van eventuele schade.

Geen werk en administratie aan jouw wagenpark

Geen zorgen en werklast rondom het wagenpark van jouw organisatie, maar volledige uitbesteding waar je op kunt vertrouwen. De administratie wordt teruggedrongen tot slechts twaalf facturen per jaar.

Lagere totale kosten (TCO)

Dankzij onze expertise kunnen wij tot lagere totale kosten (TCO) komen voor uw organisatie dan bij eigen beheer van het wagenpark.

Efficiëntie van jouw vlootprocessen

Arval's Sale & Leaseback helpt je bij het beheersen van de cashflow van jouw voertuigen.

 • Overdracht van jouw eigen wagenpark naar full-service leasing

  Eigen bezit van een wagenpark heeft als voordeel dat je alle zaken zelf in de hand hebt, maar anderzijds is dat ook juist een nadeel. Alle financiële, afschrijvings- en reputatierisico's zijn namelijk voor jezelf. Bovendien is er personeel nodig als het om meer dan een enkele auto of bedrijfsauto gaat om de administratie af te handelen.

  Sale and Leaseback is een mooie oplossing voor een aantal risico's: je verkoopt jouw wagenpark aan ons en wij verhuren het aan je terug. je behoudt de eigen voertuigen, wij nemen de risico's over en bieden jou en je berijders een volledig dienstenpakket.

  • Geen financieel risico: Bij auto’s in eigendom ben je ook blootgesteld aan slijtage, onderhoud, belastingen en de onzekerheid van eventuele schade.
  • Geen werk of administratie rondom je wagenpark: Geen werklast rondom het wagenpark van jouw organisatie, maar volledige uitbesteding waar je op kunt vertrouwen. Hierdoor kan jouw organisatie en administratie zich volledig richten op de eigen processen.
  • Lagere totale kosten en meer efficiëntie: Dankzij onze expertise kunnen wij tot lagere totale kosten (TCO) komen voor jouw organisatie. Wij kunnen daarnaast de inzet optimaliseren, zodat jouw organisatie meer uit het wagenpark haalt voor mogelijk lagere kosten.
 • Investeer kapitaal in je organisatie in plaats van je wagenpark

  Met Sale and Leaseback krijg je direct een cashinjectie in jouw organisatie. Dit kapitaal is direct beschikbaar voor inzet in de core business van jouw organisatie, in plaats van vast te liggen in auto's. Bovendien loopt je organisatie geen financiële risico's meer die verbonden zijn aan het bezit van een eigen wagenpark. 

  Extra kapitaal voor de groei van jouw organisatie en een voorspelbaar uitgavenpatroon zijn bijzonder waardevol in onzekere tijden, bijvoorbeeld zolang de Covid-19 pandemie voortduurt.

 • Bespaar op administratie en ontvang alles op één factuur

  Naarmate een wagenpark groter wordt neemt ook de complexiteit aan administratie toe. Verzekeringen, belastingen, onderhoudskosten en schades kunnen maandelijks een veelvoud aan transacties en bijbehorende administratie opleveren. Als vuistregel kosten iedere 60 à 70 voertuigen ongeveer 1 fte aan personeel om effectief te beheren. Met Sale and Leaseback dring je alle administratie en potentieel honderden facturen terug tot slechts twaalf maandfacturen per jaar vanuit Arval.

  Met Sale and Leaseback neemt Arval de administratielast uit handen, waarmee je in een kleinere organisatie meer tijd overhoudt voor je kernactiviteiten en bespaar je op administratiekosten als je momenteel een groter wagenpark beheert. 

 • Hoe werkt Sale & Leaseback?

  Wij kopen jouw bestaande wagenpark tegen een overeengekomen prijs, waardoor er geld vrijkomt voor jouw bedrijf.

  Wij bieden jouw wagenpark aan als een volledig beheerde set van vlootleasingdiensten, waardoor jouw operationele- en tijdsdruk wordt verminderd.

  Krijg toegang tot het gehele aanbod aan mobiliteitsoplossingen van Arval, van autolease tot registratieplatforms en deeloplossingen.

  Wij optimaliseren voortdurend jouw wagenpark- en mobiliteitsdiensten, zodat je mobiliteitsbeleid in lijn wordt gebracht met je belangrijkste bedrijfsstrategie.

Neem contact met ons op!
Onze specialisten helpen u graag bij uw vragen over Sale & Leaseback