Home > Home > Blog > Nieuw Vlaggenschip Voor Volkswagen

Nieuw vlaggenschip voor Volkswagen

Nieuw vlaggenschip voor Volkswagen

maandag, maart 13, 2017
Volkswagen Arteon

Op de Autosalon van Genève toonde Volkswagen de Arteon aan het publiek. De auto komt boven de Passat in het aanbod en vormt daarmee (in Europa) het nieuwe vlaggenschip voor het merk.

De nieuwe ‘gran turismo’, zoals Volkswagen de auto omschrijft, luistert naar de naam Arteon en vormt in Europa het nieuwe vlaggenschip voor het merk. Met een wagenlengte van 4,8 meter en een wielbasis van 2,8 meter hebben de achterpassagiers ‘zeer veel beenruimte’. Achter hen is plaats voor 563 liter aan bagage, wat naar 1.557 liter kan worden vergroot door de achterbank neer te klappen.

Uitvoeringen

De specifieke uitrusting van de Arteon is nog niet bekend. Tipje van de sluier is dat in ieder geval het Active Info Display, een head-up display en het Discover Pro-infotainmentsysteem met 9.2-inch scherm en gebarenbediening leverbaar zijn, waarschijnlijk standaard. Verder is er adaptieve cruise control, nieuwe dynamische bochtverlichting en Emergency Assist aanwezig. De drie uitrustingsniveaus zijn wel al bekend: het basismodel, de Elegance en de R-Line.

Aandrijflijnen

De 150 pk sterke TSI-instapmotor is volledig nieuw. De sterke benzinemotor levert 280 pk. De enige motor die specifiek benoemd wordt is de 1.5 TSI Evo, want die beschikt over cilinderuitschakeling. De vermogens van de TDI-dieselmotoren variëren van 150 tot 240 pk. De aandrijving gaat standaard naar de voorwielen. Alle motoren zijn leverbaar met een DSG-automaat, maar alleen bij de sterke motoren is deze standaard. Dan wordt ook 4Mation-vierwielaandrijving standaard geleverd.

Introductie

De Volkswagen Arteon zal media 2017 bij de dealers arriveren. De prijzen en verdere specificaties volgen tegen die tijd.

Labels: