Home > Home > Blog > Ds Onthult de Ds7 Crossback

DS onthult de DS7 Crossback

DS onthult de DS7 Crossback

vrijdag, maart 3, 2017
ds7 crossback

DS heeft de DS7 Crossback onthuld. De auto is het eerste volledig eigen model van het merk, de eerste SUV van het merk én het nieuwe vlaggenschip van het merk.

 

De eerste volledig eigen auto van DS heeft wat trekjes van Audi, maar is vooral duidelijk een DS. Het design ligt in lijn met de andere DS-modellen. De DS7 Crossback – zoals de auto gedoopt is – is voorzien van nieuwe lichttechnologieën, met onder meer 180 graden draaibare LED’s in de koplampen en ‘rollende knipperlichten’.

 

Het dashboard wordt bepaald door het 12-inch touchscreen, dat naar persoonlijke voorkeuren is in te delen. Aan infotainment zijn het MirrorScreen en DS Connect aanwezig. De muziek wordt verzorgd door een Focal Electra-audiosysteem. Net als de andere DS-modellen kan er volop worden gepersonaliseerd, waarbij gekozen kan worden uit bijzondere afwerkingen. Tot kristallen en parelstiksels aan toe.

 

Aan benzinemotoren zijn er de 130 pk sterke PureTech S&S en de THP S&S die er is met 180 en 225 pk. Die eerste heeft een handgeschakelde zesbak, die tweede een achttrapsautomaat. Voor diesel is de BlueHDi met 130 of 180 pk. Die versies zijn respectievelijk gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak (automaat optioneel) en een achttrapsautomaat.

 

Onder het nieuwe label E-Tense is er ook een plug-in hybridversie. Diens aandrijflijn levert een gecombineerd vermogen van 300 pk, verdeeld over alle vier de wielen via een achttrapsautomaat. In de volledig elektrische modus komt de DS7 rossback E-Tense 60 kilometer ver.

 

Aan veiligheids- en rijhulpsystemen zijn onder meer een parkeerassistent, nachtzichtassistent, vermoedheidsherkenning, lichtassistent en DS Connected Pilot aanwezig. Dat laatste maakt het mogelijk om autonoom te rijden in de file en op snelwegen. De auto regelt zelf de snelheid en houdt zichzelf tussen de lijnen. Het systeem werkt tot 180 km/h.

 

DS meldt nog niet wanneer we de DS7 Crossback op de markt kunnen verwachten. Wel laten ze alvast weten dat de E-Tense in het voorjaar van 2019 wordt toegevoegd, dus voor die tijd komen de andere versies. Bestellen kan wel alvast, dan krijg je de DS7 Crossback als La Première.

Labels: