Home > Home > Blog > Deze Zomer de Vernieuwde Mercedes Benz S Klasse

Deze zomer: de vernieuwde Mercedes-Benz S-Klasse

Deze zomer: de vernieuwde Mercedes-Benz S-Klasse

vrijdag, april 14, 2017
Mercedes Benz s-klasse

Mercedes-Benz zal deze zomer de vernieuwde S-Klasse introduceren. Voor nu wordt de nieuwe technologie aan boord alvast uitgebreid toegelicht en geeft het merk alvast enkele hints voor de motorische wijzigingen.

Zoals bekend zal de vernieuwde Mercedes-Benz S-Klasse semi-autonoom kunnen rijden. Dankzij welke systemen dit mogelijk is, heeft het merk nu bekendgemaakt. Afgezien van rijtechnologie die haast vanzelfsprekend bij de S-Klasse aanwezig is, heeft de auto ook onder meer Active Distance Assist Distronic, Active Steering Assist, Evasive Steering Assist, Active Lane Change Assist, Car-to-X Communication en Remote Parking Assist aan boord.

Afremmen

Een hoop van de aanwezige rijtechnologie komt overeen met andere Mercedes-modellen of modellen van andere merken. Er zijn echter ook enkele volledig nieuwe zaken. Zo kan de auto dankzij Active Distance Assist Distronic en Active Steering Assist zelf afremmen voor bochten en andere naderende verkeerssituaties waarvoor afgeremd moet worden. De mate van afremmen is afhankelijk van de gekozen rijmodus; Eco, Comfort of Sport.

Uitwijken

Als de inzittende de controle over de auto volledig in eigen handen heeft, helpt Evasive Steering Assist bij een eventuele uitwijkpoging. De stuurbekrachtiging wordt dan zodanig aangepast dat uitwijken makkelijk wordt. Waarschuwingen voor naderend gevaar worden nu (deels) via een stemgeluid gegeven.

Motoren

Het motorenaanbod wijzigt ook enigszins, maar daarover wordt het merk nog niet al te specifiek. Wel is bekend gat er een nieuwe V8 komt. Ook komen er nieuwe zescilindermotoren voor zowel benzine als diesel. Een plug-in hybride-uitvoering staat eveneens in de agenda. Die plug-in moet 50 kilometer volledig elektrisch kunnen afleggen.

Onthulling en introductie

De onderhuidse wijzigingen brengen ook enkele visuele veranderingen met zich mee. Hoewel de auto al zonder camouflage op het internet is beland, is het subtiel gewijzigde interieur het enige dat het merk zelf alvast onthuld heeft. De grootste wijziging zijn de nieuwe schermen in het dashboard. Later deze maand zal Mercedes-Benz de vernieuwde S-Klasse volledig onthullen. Deze zomer komt de auto op de markt.

Labels: