Home > Home > Blog > Citroen Trekt Doek Van C5 Aircross

Citroën trekt doek van C5 Aircross

Citroën trekt doek van C5 Aircross

maandag, april 24, 2017
citroen_c5_aircross

Op de Shanghai Motor Show heeft Citroën het doek getrokken van de C5 Aircross. De auto introduceert een nieuw veersysteem en een plug-in hybride aandrijflijn,

Op de Shanghai Motor Show presenteert Citroën de C5 Aircross. De auto brengt twee primeurs met zich mee. De auto is voorzien van een nieuw veersysteem, met ‘progressieve hydraulische veerkussens’. Korte oneffenheden in het wegdek worden zo vrijwel onvoelbaar voor de inzittenden en de auto stuitert niet meer over grotere oneffenheden. Op termijn zal het nieuwe veersysteem ook in andere Citroën-modellen te vinden zijn.

Plug-in hybride

Ook op gebied van aandrijflijnen is er een primeur te vinden. De C5 Aircross wordt namelijk onder andere leverbaar als plug-in hybride, onder de naam Plug-In Hybrid PHEV e-AWD. De basis van de aandrijflijn wordt gevormd door een benzinemotor, aangevuld door twee elektromotoren. Het gezamenlijke vermogen bedraagt 300 pk, waarmee de C5 Aircross de krachtigste productie-Citroën ooit is. De auto komt gegarandeerd 60 kilometer ver op één batterijlading in de volledig elektrische modus. Tijdens het rijden laden zowel de verbrandingsmotor als remenergie de batterij bij.

Interieur

Naast een variatie aan mogelijke kleurcombinaties, is de C5 Aircross leverbaar met velgformaten van 17 tot en met 19 inch. Centraal in het dashboard is een 8-inch touchscreen geplaatst voor de bediening van het infotainment. Niet alleen (rij)geluiden, maar ook de lucht die via de ventilatieroosters het interieur in komt wordt door de auto (weg)gefilterd. Tot slot is de auto voorzien van een elektrisch bedienbare achterklep, die toegang biedt tot 482 liter bagageruimte.

Introductie

De C5 Aircross zal als eerste leverbaar worden in China, waar de auto later dit jaar zijn marktintroductie beleeft. Europa zal tot eind 2018 moeten wachten.

Labels: