Home > Over Arval > Nieuws > Opgefriste Nissan X Trial Vanaf Oktober Te Koop

Opgefriste Nissan X-Trial vanaf oktober te koop

Opgefriste Nissan X-Trial vanaf oktober te koop

Auto
vrijdag, juni 9, 2017
Nissan_Xtrail

De drie jaar geleden gelanceerde derde generatie Nissan X-Trail ondergaat een bescheiden update. Vooral op technisch vlak zet het model stappen. Vanaf oktober schuift de licht vernieuwde Nissan X-Trail in de showroom van de dealers aan. Het is het grootste model dat het merk in Europa aanbiedt. Aan de buitenkant kan de opgefriste versie direct worden herkend aan de bredere V-motion grille en een daarop aangepaste bumper.

De boomerang-vormige dagrijverlichting komt in nieuwe layout terug in de gewijzigde koplampen. Daarvan bestaan er twee varianten, halogeen of full-LED. In het laatste geval behoort het Adaptive Front Lighting System tot de mogelijkheden. Ook de achterbumper ging even retour ontwerpafdeling en de achterlichten maken voortaan eveneens gebruik van LEDs.

De vernieuwingen worden aangevuld met niet eerder gebruikte 17- en 18-inch wielen, terwijl de Tekna-variant een chromen sierlijst onderlangs de portieren krijgt. Tot slot levert Nissan vier nieuwe carrosseriekleuren op de X-Trail.

Een nieuw gevormd stuurwiel zorgt voor meer ruimte bij het instappen en een betere afleesbaarheid van de instrumenten. De meest complete Tekna-versie heeft standaard een Bose-audiosysteem en DAB-radio wordt op alle versies standaard. Het NissanConnect-navigatiesysteem kent een gemakkelijkere bediening.

Met ProPilot biedt de Nissan X-Trail in de loop van 2018 de mogelijkheden van autonoom rijden. Het systeem neemt de bediening van het gaspedaal, rem en besturing over. De auto herkent voetgangers en waarschuwt bij achteruitrijden als er een voertuig nadert. Het motorenprogramma bestaat uit de 1.6-turbobenzine goed voor 163 pk en daarnaast zowel de 1.6 (130 pk) als 2.0 (177 pk) diesels. Twee- en vierwielaandrijving alsmede een zesbak en CVT-automaat maken het programma compleet.