Home > Over Arval > Nieuws > De Nieuwe Volkswagen Polo

Dit is de nieuwe Volkswagen Polo

Dit is de nieuwe Volkswagen Polo

Auto
maandag, juni 19, 2017
Volkswagen Polo

Volkswagen heeft de gloednieuwe Polo officieel gepresenteerd. De zesde generatie is groter, heeft meer veiligheidsvoorzieningen aan boord en staat vanaf oktober in de showroom. De nieuwe Polo wordt gebouwd op het modulaire MQB-platform en is weer een slag groter dan zijn voorganger die we sinds 2009 kennen. Zo is hij 8 centimeter langer en passeert daarmee voor het eerst de 4 meter grens met een lengte van 4,05 meter. In de breedte groeit-ie met 7 centimeter tot 1,75 meter en de wielbasis bedraagt voortaan 2,56 meter in plaats van 2,47 meter. Dat betekent dus meer ruimte voor de passagiers. 

Volkswagen voorziet een ruime keuze in motoren met varianten op diesel, benzine en voor het eerst ook op aardgas. Het benzinepalet omvat bij de marktintroductie motoren van 65 pk (1.0 MPI) tot 150 pk in de 1.5 TSI. Dieselen kan vanaf oktober alleen in de 95 pk sterke TDI, maar uitbreiding volgt. Zo kunnen we in een later stadium ook een GTI verwachten met 200 pk uit de bekende 2.0-liter TSI-motor. 

Volkswagen levert de Polo in vier uitrustingniveaus: Trendline, Comfortline, Highline en GTI. De basisversie beschikt over LED-dagrijverlichting en een audiosysteem. Vanaf de Comfortline zijn zaken als een airconditioning en Bluetooth-telefoonvoorbereiding standaard. De Polo krijgt verder optioneel de beschikking over het Active Info Display, het digitale instrumentarium, en de nieuwste infotainmentsystemen. Verder is de Polo leverbaar met App Connect en Guide & Inform. Nieuw is ‘We by Volkswagen’, een digitaal platform dat een nieuw niveau van online mobiliteit onder de handbereik brengt. 

De Polo is leverbaar met een brede range aan veiligheidssystemen die volgens zijn makers tot voor kort voorbehouden waren aan de Golf en Passat. Denk dan aan systemen als Front Assist met City Braking en voetgangersherkenning, maar ook een adaptieve cruise control die functioneert tot een snelheid van 210 km/h, mits de krachtbron dit natuurlijk toelaat. Ook nieuw voor de Polo is Lane Assist, Rear Traffic Alert en een semi-automatisch inparkeersysteem.

De nieuwe Polo staat vanaf oktober bij de dealer. Prijzen en verdere specificaties volgen in aanloop naar de introductie.