Mobiliteit in het leven van Arjos Bot
Mobiliteitsexpert Arjos Bot zoekt altijd naar passende mobiliteitsoplossingen. Niet alleen tijdens werkuren, ook binnen zijn privéleven. Neem een kijkje in het actieve leven van Arjos of neem direct contact op.
- Naam: Arjos Bot
- Functie: Mobiliteitsexpert, echtgenoot en vader van twee kinderen
- Wordt enthousiast van: racen op het circuit, een avondje theater met zijn vrouw, een weekendje fietsen met het gezin en nog véél meer.
“Mobiliteit gaat voor mij verder dan werk, ook binnen mijn privéleven is het belangrijk. Met name het milieu en gezondheid spelen een belangrijke rol bij het kiezen voor een vervoermiddel. Zo gaan mijn gezin en ik bijvoorbeeld met de elektrische auto op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Ja, je hebt wat langer nodig om er te komen, maar in die tussenstops zie ik alleen maar voordelen. We hebben nooit meer gezeur op de achterbank over plaspauzes, want die zijn er genoeg.
Ook naar ons huisje in Winterberg pakken we de elektrische auto. We hebben daar geen laadpaal, maar in het centrum wel en dan ga ik met de vouwfiets op en neer. Net zo makkelijk! En weer wat extra beweging. En die beweging vind ik belangrijk. In mijn vrije tijd sport ik graag, van hardlopen tot bootcampen met collega's.
Als een klant goed te bereiken is met het ov, dan zet ik mijn auto bij een P+R neer en pak ik de trein. Thuis stap ik graag op de fiets, zoals de kinderen uit school halen. Ik vind het fijn én belangrijk. Als ouder wil je toch het goede voorbeeld geven? Onze kinderen zijn uiteindelijk de toekomst.”
-
Generatie Y en Z bezit straks geen auto meer
“Het combineren en delen van mobiliteitsvormen, dat is waar het steeds meer om gaat draaien. Generatie Y en Z woont vaak in de stad, een eigen auto is daardoor minder interessant. Zij zijn eraan gewend om toegang tot diensten te hebben via een abonnement, zoals Spotify en Netflix, en vervoermiddelen te delen. Hierdoor is een mobiliteitsabonnement interessant waarbij je vrijheid hebt om te reizen hoe jij dat wilt, van OV tot elektrisch rijden."
Wat voor impact hebben de keuze voor een mobiliteitsabonnement of elektrisch rijden op jouw organisatie? Arjos geeft je graag advies.
-
Micromobiliteit gaat een vlucht nemen
“Er komen steeds meer vervoermiddelen bij. Vormen van micromobiliteit als de micro-auto en de elektrische step zijn makkelijk te parkeren en nemen weinig plaats in. Ideaal als je een snelle overstap wilt maken en niet zo filegevoelig. Ook zijn ze goed in te zetten voor ‘the last mile’: dat laatste stukje op de route dat je net even wat sneller wilt afleggen dan lopend.”
Zijn deze verschillende voermiddelen nu al interessant voor mijn organisatie? Hoe doen andere bedrijven dit? Arjos stelt graag een benchmark op.
-
Verduurzamen is kosten besparen
“In steden zijn steeds meer deelvoertuigen te ontdekken, het aantal elektrische vervoersmiddelen groeit en het is een duidelijke trend dat bedrijven zich vestigen op een plek die goed bereikbaar is met het ov. Mooie ontwikkelingen welke bij een goede inzet binnen een bedrijf ook kan doorwerken in de tevredenheid onder werknemers. Samen kijken naar een slimmere manier van reizen kan een hoop tijd besparen en het aanbieden van een mobiliteitskaart, geeft werknemers een gevoel van vrijheid.”
Wat valt er nog meer te winnen? En wat zijn exact de kostenveroorzakers? Arjos voorziet je graag van een kostenbesparingscase.
"De keuze was snel gemaakt. En daar plukken we elke dag de vruchten van.”
Sinds medio 2016 helpt Arjos Bot G4S, wereldwijd marktleider op het gebied van veiligheids- en beveiligingsoplossingen, bij mobiliteitsvraagstukken. Fleetmanager Europe Maaike Hofwijk is verantwoordelijk voor de G4S vloot. Het consultancybudget geeft zij graag uit aan de diensten van mobiliteitsexpert Arjos. “Arval heeft consultancy op orde; gestructureerd en met een internationale scope. De keuze was snel gemaakt. En daar plukken we elke dag de vruchten van.”