Webinar Reiskostenvergoeding

Reiskosten- of thuiswerkvergoeding binnen het nieuwe normaal

Mobiliteit 14 Oct 2020

Als gevolg van de coronacrisis werken veel medewerkers thuis. En waarschijnlijk blijft dat nog wel even zo. Steeds meer organisaties gaan thuiswerken zelfs structureel invoeren. Blijf je als werkgever de vaste reiskostenvergoeding aan je medewerkers doorbetalen? En kom je je medewerkers tegemoet in de kosten die ze maken door het werken thuis?

Onkostenvergoedingen: de invloed van het ‘nieuwe werken’

Nu wij voornamelijk thuis werken past de vaste reiskostenvergoeding niet zo goed meer bij de realiteit. Het kost jou als werkgever geld. Want je betaalt door, óók als er niet wordt gereisd. Deze vorm van reiskostenvergoeding is voor je medewerkers ook niet altijd even voordelig. De werknemers die op meer dan 10 km van hun werk wonen krijgen reiskosten in veel gevallen namelijk gewoon doorbetaald terwijl medewerkers die dichtbij wonen, geen vergoeding krijgen.

Daarnaast willen veel bedrijven hun medewerkers een thuiswerkvergoeding bieden. Daarmee kunnen de extra kosten die ze maken voor bijvoorbeeld elektriciteit, verwarming, koffie, printpapier en internet compenseren. Welke vergoeding is het meest aantrekkelijk? Je wilt je medewerkers tegemoet komen. Maar je wilt óók je kosten in de hand houden.

De reiskostenvergoeding combineren met een thuiswerkvergoeding kan ook!

Wist je dat je een reiskostenvergoeding en een vergoeding voor thuiswerken ook kunt combineren? Een vergoeding gebaseerd op werkelijk gebruik, waarbij beide vergoedingen communicerende vaten zijn. Voor de dagen die je medewerker reist, heeft hij recht op reiskostenvergoeding. Werkt je medewerker thuis? Dan kan hij aanspraak maken op een thuiswerkvergoeding. Maar thuiswerkdagen en reisdagen moeten dan wel goed geregistreerd worden. En als je kosten wilt besparen, wil je juist niet meer tijd aan administratieve rompslomp besteden.

Een eenvoudige administratie met Arval Mobility Link

Hoe houd je het overzichtelijk? En hoe blijf je in control? Daarvoor hebben wij Arval Mobility Link ontwikkeld: het online platform waarmee alle reiskosten van medewerkers volledig inzichtelijk zijn. De werkgever bepaalt een vergoeding voor het thuiswerken én een vergoeding voor gereisde kilometers. De werknemer geeft per werkdag aan of hij reist of niet en registreert via de app zijn reizen en thuiswerkdagen. Arval Mobility Link neemt je de hele administratie uit handen. Je medewerker kan zijn kosten compenseren en jij houdt grip op vervoerskosten zonder verrassingen achteraf.

Meer weten?

Meer weten over reiskosten en thuiswerkvergoedingen en de mogelijkheden van Arval Mobility Link voor jouw organisatie? Bekijk de pagina over Arval Mobility Link of kijk de webinar over over reiskosten- en thuiswerkvergoedingen.

Lees meer toon minder