Arval Deelt: Webinar Fiets

Mijn leasefiets

Welkom bij jouw leasefiets

Gefeliciteerd met je nieuwe leasefiets van Arval! 

Naast dat de fiets de meest ontspannen manier is om van A naar B te komen, draag je met deze keuze ook bij aan een betere wereld. Om optimaal te genieten van je fiets helpen we je via deze pagina op weg. 

Als je ondanks deze pagina nog vragen hebt, kun je contact opnemen met het Arval driverteam. Het driverteam helpt je graag op maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.15 uur. Het driverteam is bereikbaar per telefoon op 030 602 41 41 en per e-mail driverteam@arval.nl. Wij wensen je alvast veel rijplezier en veilige kilometers toe!

Note: English version of this page here.

 

Praktische informatie

Onderhoud aan de fiets

De veiligheid en betrouwbaarheid van je elektrische fiets wordt optimaal gehouden door het juiste gebruik. Lees daarom het instructieboekje van de fiets. Je kunt het onderhoud uit laten voeren bij een van de geselecteerde onderhoudspartners. Indien je het onderhoud bij een andere fietsenwinkel wil laten uitvoeren is dat ook toegestaan. Zij kunnen dan met Arval contact opnemen voor de facturatie. Het is mogelijk dat je verzocht wordt het bedrag eerst voor te schieten. Dit kun je dan bij Arval declareren.

Daarnaast kun je zelf een actieve bijdrage leveren aan het onderhoud van je fiets, door onder andere op het volgende te letten:

  • Controleer regelmatig de bandenspanning. Ons advies is deze controle minimaal maandelijks uit te voeren.
  • Als je in een later stadium voor eigen rekening accessoires laat monteren, overleg dan eerst met Arval.
  • Meer handige tips voor onderhoud vind je op deze pagina.

Hoe te handelen bij schade?

  • Schakel altijd de politie in bij lichamelijk letsel, diefstal of vandalisme.
  • Noteer naam en adres van getuigen.
  • Neem contact op met Arval en mail het volledig ingevulde en ondertekende schadeaangifteformulier binnen 48 uur naar damage.nl@arval.nl.

Vervangende fiets

Duurt schadeherstel of een reparatie aan je fiets langer dan 24 uur, dan heb je recht op een vervangende fiets. Is deze periode korter dan 24 uur, dan is een vervangende fiets niet inbegrepen.

Gebruik buiten werktijd en door derden

Je mag de fiets ook buiten werktijd/privé gebruiken. Gebruik van de leasefiets door derden is ook toegestaan. Wanneer het gaat om een speed pedelec dient de berijder in het bezit te zijn van een in Nederland geldig brommerrijbewijs en zorgvuldig met de fiets om te gaan.

Mag mijn fiets mee op vakantie (naar het buitenland)?

Je mag je leasefiets gewoon meenemen op vakantie, ook naar het buitenland. In het buitenland heb je echter geen recht op pechhulp van de ANWB. Zorg uiteraard wel voor een fietsdrager die voor het gewicht van jouw fiets geschikt is.

Pech onderweg

Je hebt dag en nacht recht op hulp van de Wegenwacht en de ANWB in Nederland. Neem bij pech onderweg contact op met Arval via 030 602 41 41.

Laden en laadkosten

Het opladen van een elektrische fiets valt onder je eigen verantwoordelijkheid. De kosten hiervan worden dan ook niet vergoed.

Persoonsgegevens

Je persoonsgegevens worden gebruikt in overeenstemming met de Europese privacywetgeving (GDPR) en de Telecommunicatiewet. Een privacy statement vind je op arval.nl/privacy.


Vrije tijd

Leuke fietsroutes

Nederland kent vele mooie routes om op de fiets te beleven. Ook in het buitenland zijn veel mooie fietsroutes te ontdekken. Je leasefiets mag namelijk gewoon mee op vakantie. Kijk bijvoorbeeld op de pagina van de fietsersbond voor een selectie aan beste fietsroutes in binnen- en buitenland.

Fietssnelwegen

Wist je dat er steeds meer zogeheten fietssnelwegen worden aangelegd? Hier kun je optimaal gebruik maken van het comfort en de snelheid van je elektrische fiets. Benieuwd? Lees bijvoorbeeld deze test van een aantal fietssnelwegen.


Tips

Tips voor zorgeloos fietsplezier

- Stel de hoogte van het stuur en het zadel op de correcte hoogte in voor jouw lengte. Kijk hier voor handige tips.

- Controleer regelmatig of de verlichting werkt.

- Houd rekening met 'gewone' fietsers en overig verkeer. Niet iedereen verwacht de soms hogere snelheden van een elektrische fiets.

Tips voor de accu

- Gebruik alleen de oplader die met je e-bike meegeleverd is.

- Koud weer heeft een negatieve invloed op accu's. Houd er rekening mee dat bij lage temperaturen de accu 5% tot 30% minder vermogen heeft. Overweeg eventueel een beschermende hoes voor de accu.

- Laad je accu het liefst bij kamertemperatuur op om schade en verminderd vermogen te voorkomen. Een koude schuur in de winter of 's zomers buiten in de felle zon is dus geen optimale oplaadplek.

- Een accu die een tijdje niet gebruikt wordt kan het best tot ongeveer 60% lading worden opgeladen. Vermijd een lege accu voor langere tijd. Laat een accu ook niet te lang in de lader wanneer deze vol is.

- Laad het liefst op bij de meest brandveilige locatie in of rondom het huis, bij voorkeur buiten. Vermijd zoals met alle accu's de volle zon om brandgevaar te voorkomen.

Tips voor het winterseizoen

- Let extra goed op bij gladheid. Je kunt met een elektrische fiets sneller fietsen, maar dit is bij gladheid of sneeuw wellicht onverstandig. Wees ervan bewust dat een val bij hogere snelheden meer schade kan veroorzaken.

- Let extra goed op werkende verlichting in de donkere wintermaanden. Voor je eigen veiligheid en voor je zichtbaarheid naar anderen toe.

- Stal de fiets het liefst niet buiten op een erg koude plaats (zie tips voor de accu).

Waarom kiezen voor Arval?

Internationale organisatie met lokale kennis

Ervaren en professioneel

Minimale workload voor onze klanten

Wij adviseren én voeren uit, uiteraard naar behoefte

Persoonlijke aanpak

Een accountteam met één vaste contactpersoon

14 keer de beste leasemaatschappij

Hoogste tevredenheidscore van wagenparkbeheerders