mvo

MVO bij Arval

Duurzaamheid vormt de kern van onze waarden.

De mobiliteitssector bevindt zich momenteel in een cruciale overgangsfase naar duurzamere alternatieven, en als wereldspeler in de duurzame mobiliteitssector speelt Arval een onmisbare en voorbeeldige rol bij het stimuleren van deze overgang. Daarom heeft Arval haar duurzaamheidsdoelstellingen verankerd in haar wereldwijde strategie. Laten we eens nader kijken naar enkele van de belangrijkste duurzaamheidsdoelstellingen van de Arval Beyond Strategie tegen 2025.

MVO infographic

    Duurzaamheid in Arval's strategische plan tot 2025

    Arval is als marktleider in een uitgelezen positie om te sturen op positieve veranderingen richting duurzame mobiliteit. De op duurzaamheid toegespitste MVO-doelstellingen van Arval wereldwijd voor 2025 zijn vastgelegd in het strategische plan Arval Beyond

     

    MVO pijlers afbeelding

     

    Duurzaamheid in het hele bedrijf en de toeleveringsketen

    Duurzaamheid is een integraal onderdeel van ons hele bedrijf en strekt zich uit tot onze gehele toeleveringsketen. Ons doel is om onze duurzaamheidsambities op zoveel mogelijk fronten toe te passen.

    Met betrekking tot onze operationele voetafdruk is het Arval-pand in Houten CO2-neutraal. Het gebouw is voorzien van 542 zonnepanelen op het dak die aanzienlijk bijdragen aan onze energiebehoefte. Voor het resterende deel van onze energiebehoefte kopen we gecertificeerde groene stroom in, afkomstig van windenergie. Bovendien compenseert BNP Paribas de overgebleven uitstoot van Arval als bedrijf, inclusief de emissies van ons eigen autogebruik, het openbaar vervoer van medewerkers en de transportbewegingen die nodig zijn voor onze leaseauto's.

    Arval heeft ook een nieuw mobiliteitsgebouw in Nijkerk geopend om alle soorten lease- of huurvoertuigen efficiënter te beheren. Dit gebouw wordt verwarmd met behulp van twee warmtepompen en wordt ondersteund door 1.112 zonnepanelen die voorzien in de elektriciteitsbehoefte van het gebouw. Bovendien beschikt het over 14 oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Het gebouw werkt volledig gasvrij en maakt gebruik van vloerverwarming voor een efficiënt en comfortabel binnenklimaat. Daarnaast wordt het water dat wordt gebruikt voor het wassen van de auto's hergebruikt.

    We hechten niet alleen waarde aan onze eigen duurzaamheidsinspanningen, maar ook aan die van onze zakenpartners. Daarom streven we er, in lijn met onze duurzaamheidsstrategie, naar om verbeteringen in onze toeleveringsketen te implementeren. We voegen duurzaamheidsclausules toe aan onze contracten met leveranciers en voeren audits uit om ervoor te zorgen dat zij ook duurzamer opereren. Onze samenwerking beperkt zich tot gecertificeerde zakenpartners, waaronder onderhouds- en schadeherstelbedrijven, en we blijven continu zoeken naar manieren om de duurzaamheid van onze toeleveringsketen te verbeteren.

    Woorden naar daden: onze certificeringen

    Omdat Arval duurzaamheid en MVO serieus neemt, horen daarbij ook certificeringen van onafhankelijke orgranisaties. Arval stelt dan ook strenge eisen aan het eigen beleid en laat onafhankelijke partijen hier kritisch naar kijken. Arval heeft daarmee de volgende certificeringen verworven:
    • UN Global Compact

      global compact

      In 2015 hebben de Verenigde Naties 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) als doelstelling om tegen 2030 te bereiken opgetekend. Deze doelstellingen zijn gericht op een breed scala aan onderwerpen variërend van het verhelpen van armoede tot het beschermen van de natuur. De rode draad is echter dat het doel is om een betere toekomst voor iedereen te bewerkstelligen.

      Arval is proactief op dit gebied en was al in 2004 de eerste full-service leasemaatschappij die zich bij het UN Global Compact aansloot. Tegenwoordig zijn de doelstellingen van het Global Compact ook leidend binnen Arval. Onlangs liet Arval bovendien haar status als 'Active Member' bevestigen, wat te lezen is in de Communication on Progress (COP) op de website van het UN Global Compact.

    • EcoVadis

      EcoVadis Gold Rating MVO

      Arval heeft een Gouden Ecovadis-beoordeling ontvangen, wat betekent dat het in januari 2024 is erkend als een van de top 5% bedrijven in haar sector die worden beoordeeld door Ecovadis. Ecovadis maakt gebruik van een webgebaseerd samenwerkingsplatform om de duurzaamheidsprestaties van bedrijven te beoordelen. Dit omvat het evalueren van hun beleid, acties en resultaten, evenals input van externe professionals en belanghebbenden. Bedrijven worden beoordeeld op 21 duurzaamheidsindicatoren, gegroepeerd in vier thema's: Milieu, Arbeid & Mensenrechten, Ethiek.

    • Duurzaam Bedrijf

      keurmerk duurzaam bedrijf

       

      Arval is medeoprichter van Duurzaam Autoleasen. Dankzij onze inspanningen voldoet Arval Nederland aan het keurmerk 'Duurzaam Bedrijf' bij GroenGedaan. Een bedrijf met het keurmerk Groengedaan! zorgt ervoor dat reparaties, herstelwerkzaamheden en  onderhoud worden uitgevoerd op een milieuvriendelijke manier. Een voorbeeld van hoe Arval in de gehele mobiliteitsketen het goede voorbeeld geeft.

    • ISO 14001

      iso 14001

      ISO 14001 beschrijft de kernelementen voor het opzetten, implementeren, onderhouden en verbeteren van een milieuzorgsysteem: het formuleren van milieubeleid, het vastleggen van de milieuaspecten en -effecten, het opstellen van milieudoelstellingen en -programma’s en het implementeren van een milieubeheersysteem, gericht op de continue verbetering van milieuprestaties. Arval voldoet sinds 2009 aan deze norm.

      Bekijk hier ons certificaat.

    • Footprint

      Footprint arval

    Enkele voorbeelden van onze MVO-projecten

     

    1EV = 1Tree met Reforest'Action

    Arval breidt in 2022 haar eerste internationale biodiversiteitsproject uit, dat in 2021 van start ging in 8 Arval-landen, naar alle overige landen waar het bedrijf actief is. Voor elk geëlektrificeerd (elektrisch en hybride) voertuig dat Arval least, wordt een boom geplant of geregenereerd*.

    Lokale projecten zijn geïdentificeerd in 17 landen, waaronder Nederland, terwijl de overige 11 landen zullen bijdragen aan een wereldwijd project in Peru. Het doel is om de lokale biodiversiteit te bevorderen en zowel medewerkers als klanten van Arval erbij te betrekken. Het is de ambitie van Arval om tegen het einde van 2025 meer dan 700.000 bomen te hebben gefinancierd in lijn met de Arval Beyond-strategie.

    Arval werkt samen met Reforest'Action om bossen te herstellen. Reforest'Action is verantwoordelijk voor het toezicht op en het planten of regenereren van de bomen.

    *Reforest'Action regenereert bomen met behulp van Assisted Natural Regeneration, een natuurlijke methode die bestaande bossen behoudt en versterkt door middel van beheer dat de natuurlijke voortplantingscyclus van de bomen combineert met bosbouwwerkzaamheden.

    Samenwerking met Natuurmonumenten

    Arval doneert €10 per ingevulde klantenquête aan Natuurmonumenten om bij te dragen aan natuurbehoud in Nederland. Ook heeft Arval sinds 2007 meegewerkt aan de bouw van een uitkijktoren op het bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ‘s-Graveland en de bouw van het bezoekerscentrum Groot Speijk in Oisterwijk.

     

    '1 Million Hours to Help' vrijwilligersprogramma

    Met het 1MH2H-programma stelt BNP Paribas wereldwijd een miljoen betaalde uren vrijwilligerswerk ter beschikking zodat medewerkers bijdragen kunnen leveren aan duurzame initiatieven in hun regio. Arval neemt hiervan 30.000 uur voor haar rekening. In Nederland zijn Arval-medewerkers bijvoorbeeld al vele uren bezig geweest met het opschonen van de natuur.

     

    Arval en Gemeente Houten werken aan duurzaam 'last mile'-vervoer

    Samen met de Gemeente Houten werkt Arval om uitstootvrij vervoer op bedrijventerreinen te realiseren. Bedrijvenlocaties zijn vaak niet optimaal op het openbaar vervoer aangesloten. Elektrisch of op een andere wijze duurzaam de 'last mile' afleggen helpt om medewerkers te stimuleren toch met het OV te reizen in plaats van de auto.

     

    'Good for you, good for all'

    Vanuit dit motto levert Arval voor elke klant advies waarbij de optimale (duurzame) oplossing wordt voorgesteld voor iedere reis. De beste oplossing kan vaak hand in hand gaan met de meest duurzame oplossing wanneer reisgedrag en mobiliteitsoplossingen goed worden onderzocht.


    Wij helpen klanten in hun overstap naar duurzame mobiliteit

    Samenwerken met Arval betekent samen de weg naar een betere wereld inslaan. Wij delen dan ook graag onze inhoudelijke expertise om op gebied van mobiliteit verantwoord en duurzaam te ondernemen.

    Onze experts zijn bijvoorbeeld instaat advies te geven over de nieuwste innovaties in motorefficiëntie en alternatieve brandstof, zodat klanten hierin de beste keuze kunnen maken die past bij de wensen van hun organisatie. Dankzij deze adviezen kan de CO2-uitstoot van auto's terug worden gebracht met 5 ton per voertuig tijdens de looptijd van het leasecontract. Trainingen als 'eco-rijden' zorgen ervoor dat chauffeurs weten hoe ze hun voertuigen efficiënter kunnen gebruiken. Door bewustwording en het toepassen van simpele tips kan de CO2-uitstoot al met 5% dalen. Uiteraard bieden wij waar mogelijk graag duurzame mobiliteitsoplossingen aan, zoals e-bikes over andere vormen van duurzame micromobiliteit.

    Arval stimuleert ook het gebruik van milieuvriendelijke voertuigen (elektrisch, hybride, enz.) en biedt tips hoe deze te gebruiken. Onze afdeling Consultancy kan organisaties daarnaast met onze unieke SMART-tool behulpzaam zijn. 


    Initiatieven vanuit BNP

    Meer lezen over hoe BNP de toekomst ziet en welke initiatieven zij ondernemen?