Prinsjesdag

Prinsjesdag 2021

Wet-en-regelgeving 23 Sep 2021

Deze week presenteerde minister Hoekstra de kabinetsplannen voor het komende jaar. Ook op het gebied van zakelijke mobiliteit zijn belangrijke punten gemaakt. Wat de maatregelen precies voor jou betekenen, zetten we hier overzichtelijk voor je op een rijtje. Ook geven we je tips om hier als organisatie zo slim mogelijk op in te spelen.

1. De bijtelling gaat omhoog voor elektrische auto’s

Het bijtellingspercentage voor nieuwe zakelijke emissievrije auto’s gaat vanaf 1 januari 2022 omhoog naar 16%. Deze verhoging geldt voor de eerste € 35.000 van de cataloguswaarde van de auto. Is de waarde hoger? Dan geldt voor het overige bedrag hetzelfde tarief als voor niet-elektrische auto’s, namelijk 22%. Arval heeft echter nog een groot aantal elektrische auto’s op voorraad, die nog dit jaar kunnen worden uitgeleverd. Zo profiteer je nog van de huidige lagere bijtelling. Bekijk hier het aanbod.

2. Subsidie voor elektrische bedrijfswagens blijft

De subsidie voor emissieloze bedrijfsauto’s wordt verhoogd: er wordt in de komende jaren 28 miljoen uitgetrokken voor volledig elektrische bestelbusjes. Het vergroenen van het bedrijfswagenpark is en blijft dus een verstandige keuze! Arval is expert in duurzame mobiliteitsoplossingen en kan ook jouw organisatie ondersteunen bij het overstappen naar elektrische bedrijfswagens. Lees hier meer over de mogelijkheden.

3. Verder stimuleren van vergroening van het wagenpark

De verkoop van elektrische auto’s gaat goed, maar kost de overheid meer geld dan verwacht. De klimaatopgave is echter nog zo groot dat de overheid vergroening voorlopig nog blijft stimuleren. Volledig elektrische auto's blijven tot en met 2024 vrijgesteld van bpm, nieuwe auto's met een verbrandingsmotor worden per 2022 zwaarder belast. Ook Arval heeft, en houdt, de focus op verduurzaming. We adviseren onze klanten graag om resultaatgericht over te stappen op elektrisch rijden. Lees hier meer over hoe wij jou daarbij helpen.

4. De onbelaste thuiswerkvergoeding is € 2,- per dag

Veel organisaties maken met hun medewerkers afspraken om (deels) thuis te blijven werken, ook na de crisis. Daarom introduceert het kabinet een vast onbelaste thuiswerkvergoeding van maximaal € 2,- per dag. Als werkgever is het een uitdaging om alle reiskosten- en thuiswerkvergoedingen goed te registreren én overzichtelijk te houden. Daarom heeft Arval een mobiliteitsplatform ontwikkeld, waarin in één oogopslag duidelijk is wanneer werd gereisd of werd thuisgewerkt. Lees alles over de thuiswerkvergoeding en reiskosten.

Wil je meer weten over de maatregelen of wil je graag advies op maat voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Lees meer toon minder