De voordelen van Shortlease

De voordelen van Shortlease

Mobiliteit 18 Nov 2021 , door
Annemarie Wolbers

Shortlease (ook wel Mid-Term Rental genoemd) is het leasen van een auto voor een korte periode. Heb je bijvoorbeeld een auto nodig voor een medewerker met een tijdelijk contract of gedurende een project? Dan wil je niet vastzitten aan een leasecontract van een aantal jaar, maar wil je de flexibiliteit van een tijdelijk contract. Nieuwsgierig? We zetten de voordelen van shortlease voor je op een rij.

Flexibiliteit

Een shortleasecontract bij Arval is na een maand kosteloos opzegbaar. Je zit dus niet vast aan lange contracten voor je wagenpark. Of je nou voor één maand wilt leasen of voor 12 maanden, je kunt het contract op ieder moment opzeggen of aanpassen.

Binnen 24 uur rijden

Kies je voor shortlease? Dan kun je al snel in je nieuwe auto rijden. We garanderen je zelfs dat de auto binnen 24 uur bij je is. Waar je in Nederland ook bent. De ideale manier om snel over een nieuwe auto te beschikken. Zeker nu door het chiptekort de levertijd van nieuwe leaseauto’s steeds langer wordt.

> Alternatieven voor het chiptekort

Probeer eens elektrisch

Moet je over een tijd overstappen naar een nieuw contract, maar twijfel je of je elektrisch wilt gaan aanbieden of niet? Met een shortlease kun je je medewerkers de kans geven dit te testen. Bevalt het? Dan kun je het aanbod elektrische auto’s in je wagenpark vergroten en hier zitten natuurlijk veel meer voordelen aan. Denk aan minder Co2 uitstoot en lagere lease- en brandstofkosten.

Dienstverlening van Arval

Ook bij een shortlease contract profiteer je van de dienstverlening van Arval. Dat houdt in dat je sowieso gebruik kunt maken van onze 24- uurs-service, pechhulp in Nederland en vervangend vervoer. Ook houdt je dezelfde vaste contactpersoon bij Arval en zijn de kosten voor de APK en verzekeringen inbegrepen bij de prijs.

Zijn er dan geen nadelen?

Zoals bij alle financiële producten geldt ook hier: kijk goed of dit voor jouw wagenpark de beste keuze is. Shortlease is een mooie oplossing voor een aantal situaties. Maar het is misschien niet altijd de beste. Zo is een leasecontract van (bijvoorbeeld) een maand vaak in verhouding duurder dan normaal leasen. Daarnaast kun je een shortlease-auto niet altijd helemaal zelf samenstellen. Zoals je dat bij een leaseauto wel kunt. Kijk daarom goed naar wat jouw wagenpark nodig heeft. En heb je vragen? Neem dan gerust contact op met je accountmanager. Hij of zij helpt je graag verder.

Lees meer toon minder