Private Lease Hybride

Private Lease Hybride

Private Lease 19 Aug 2021

Private Lease een hybride bij Arval

Ben je op zoek naar een hybride privatelease-auto? Dan ben je bij Arval aan het juiste adres. Wij hebben namelijk altijd een ruime keuze aan auto’s die (optioneel) leverbaar zijn in een hybride uitvoering! Deze innovatieve modellen zijn beschikbaar in vrijwel alle segmenten, dus of het nu gaat om een sedan, hatchback of stationwagen, jouw nieuwe hybride auto is nooit ver weg!

Bekijk hier ons private lease aanbod

Hybride auto’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Logisch ook, want ze combineren het beste van twee werelden. Zo rijd je in de stad zuiniger én schoner op de elektromotor en hoef je aan de andere kant niet bang te zijn voor een lege batterij wanneer je lange afstanden moet rijden. Dit doe je namelijk op de benzinemotor!

Om op de toenemende interesse in hybride auto’s in te spelen is een groot deel van ons privatelease-aanbod dan ook standaard of optioneel leverbaar als hybride. De elektrische en hybridemodellen uit ons aanbod zijn standaard voorzien van een automaat, zo profiteer jij ook nog eens van extra rijcomfort!

Wat is een hybride auto?

Een hybride auto maakt gebruik van twee motoren. Namelijk een elektromotor en een verbrandingsmotor. Hierbij haalt de verbrandingsmotor brandstof uit de brandstoftank terwijl de elektromotor draait op stroom uit de accu die in de auto zit. Zo combineert een hybride auto dus eigenlijk het beste van twee werelden; elektrisch en dus zuinig rijden aan de ene kant, en lange afstanden af kunnen leggen op de verbrandingsmotor aan de andere kant.

Een hybride auto is dus niet hetzelfde als een volledig elektrische auto. Volledig elektrische auto’s zijn namelijk alleen voorzien van een elektromotor. Hiermee ben je dus volledig afhankelijk van het bereik van de accu, iets waar je in een hybride auto geen last van hebt!

De verschillende typen hybrides

Er bestaan verschillende soorten hybrides waarmee een auto uitgerust kan zijn. Het is goed om te weten wat het verschil tussen deze types is zodat je weet hoe je het beste met je nieuwe hybride auto om kunt gaan. Wij leggen het graag even aan je uit.

Left column

De volledige hybride

Een volledig hybride auto kan volledig op beide motoren rijden. Dus of helemaal op de elektromotor, of helemaal op de verbrandingsmotor. Wanneer je tijdens het rijden wilt overschakelen naar de andere motor, dan kan dat. De accu wordt tevens opgeladen via de verbrandingsmotor. Tot slot wordt de energie die vrijkomt bij het remmen opgeslagen voor hergebruik.

Right column

Half / mild hybride

De half of mild hybride auto’s rijden niet alleen op elektriciteit. De elektromotor en verbrandingsmotor zijn in dit geval namelijk een team en kunnen niet los van elkaar werken. Over het algemeen is de half / mild hybride zo’n 8 tot 10% zuiniger dan de klassieke benzine of diesel.

Left column

Plug-in hybride

Plug-in hybrides kunnen worden opgeladen via het elektriciteitsnetwerk. Dit is nodig omdat de batterij van een plug-in hybride tijdens het rijden niet voldoende opgeladen wordt. Iets wat bij de full hybride bijvoorbeeld wel het geval is. Een laadpaal is dus noodzakelijk wanneer je kiest voor een plug-in hybride.

Right column

Parallel hybride

Een parallel hybride auto wordt in beweging gebracht door elektriciteit. Pas als de accu leeg is of de elektriciteit onvoldoende capaciteit levert, komt de verbrandingsmotor in actie. Deze springt automatisch bij om een handje te helpen. Dit gaat allemaal geautomatiseerd en hiervoor hoef je als bestuurder dus geen extra handelingen te verrichten.

Left column

Micro hybride

Een micro hybride is de enige soort hybride die niet is uitgerust met een elektromotor. In plaats hiervan is de auto uitgerust met een aantal brandstof besparende technologieën. Hiermee verbruiken dit soort auto’s vaak tot wel 10% minder brandstof.

Right column

De REEV (Range Extended Electric Vehicle)

Range extended elektrische auto’s rijden áltijd elektrisch. Er bestaan ook auto’s van deze soort die leverbaar zijn met een verbrandingsmotor, maar in principe heb je een volledig elektrische auto te pakken wanneer je kiest voor een REEV.

Wat is bi-fuel en wat is het verschil met hybride?

De bi-fuel techniek zorgt ervoor dat een auto op twee verschillende soorten brandstof kan rijden; benzine en LPG. Hierbij start de auto op benzine en schakelt deze na verloop van tijd over op LPG. Het grote voordeel hiervan is dat je als bestuurder profiteert van het beste van twee werelden. Rijden op LPG kan je op een volle tank namelijk al snel tientallen euro’s besparen.

Bi fuel en hybride hebben dus zeker wat met elkaar gemeen. Ze zorgen er immers allebei voor dat één auto op twee verschillende krachtbronnen kan rijden. Echter is er ook een belangrijk verschil op te merken, namelijk:

 • Bi-fuel techniek: Benzine wordt gecombineerd met LPG (autogas).
 • Hybride: Benzine wordt gecombineerd met elektriciteit.

De voordelen van een hybride privatelease-auto

Het rijden in een hybride auto kent buiten dat dit zuiniger en schoner is nog een aantal belangrijke voordelen. Stuk voor stuk redenen om die traditionele benzine of diesel toch maar eens in te ruilen voor een hybride:

 • Hybride auto’s zijn stiller dan gewone benzineauto’s of dieselauto’s
 • De variabele kosten vallen lager uit dankzij een lager energieverbruik
 • Vooral in de bebouwde kom is de uitstoot erg laag
 • Geen beperkt bereik, zoals bij volledig elektrische auto’s soms wel het geval is
 • Veel hybrides laden zichzelf op tijdens het rijden, een oplaadpaal is dus geen vereiste.

Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat bij een hybride privatelease-auto enkel de brandstofkosten nog bovenop het maandelijkse bedrag komen. Kies je voor een hybride? Dan kan dit dus behoorlijk schelen in je portemonnee!

Ben je overtuigd van de voordelen van een hybride privatelease-auto? Bekijk dan ons aanbod aan hybride privatelease-auto’s, kies er een uit en rijd binnen enkele weken in je nieuwe auto!

Bekijk hier het private lease aanbod

Private Lease bij Arval, de voordelen

Ten eerste hoef je bij ons nooit lang te wachten op je nieuwe auto. Je rijd dan ook altijd binnen een paar weken in je nieuwe wagen! Daarnaast profiteer je van nog veel meer handige voordelen, waaronder:

 • Haal- en brengservice
 • Geen waarborgsom
 • Geen schadevrije jaren nodig
 • Keurmerk Private Lease
 • De beste voorwaarden.

Is je interesse gewekt en wil je graag meer weten over de voorwaarden van Arval Private Lease? Ben je bijvoorbeeld benieuwd wat er allemaal wel en niet is inbegrepen bij het maandelijkse bedrag? Bekijk dan de: Private Lease, hoe werkt het pagina en krijg antwoord op al je vragen!

Veelgestelde vragen over rijden in een hybride auto

Vandaag de dag is het steeds ‘normaler’ om in een hybride of zelfs volledig elektrische auto te rijden. Toch zien wij dat er ook nog veel vragen zijn rondom de hybride aandrijving van moderne auto’s. Wij hebben hieronder dan ook de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet.

Left column

Hoe lang gaat de accu van een hybride auto mee?

Dit is uiteraard verschillend per type auto. Echter maakt het over het algemeen niet uit hoeveel er met de auto gereden wordt. Of je er nu dagelijks mee op de snelweg rijdt of enkel korte afstanden in het centrum, dat heeft geen invloed op de levensduur van de accu. Hoge temperaturen zijn daarentegen wel van invloed op de levensduur van de accu. Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat de eerste problemen met de accu van een hybride auto vaak pas rond de 250.000 kilometer ontstaan.

Right column

Is een hybride auto altijd een automaat?

Ja, hybride auto’s zijn niet verkrijgbaar in een handgeschakelde variant. Hybride auto’s zijn dan ook op zijn minst voorzien van een semi-automaat.

Hoe werkt het opladen van een hybride auto?

Een hybride auto hoef je in principe niet op te laden. De batterij wordt namelijk gevoed door de energie die vrijkomt door te remmen op de motor en vanuit de verbrandingsmotor. Handig, want zo heb je dus nooit een stopcontact nodig.

Vragen of interesse?

Heb je een vraag over het rijden in een hybride auto? Neem dan gerust contact met ons op via: +31 (0)88 445 04 04. Of stuur een e-mail naar: privatelease@arval.nl. Wij helpen je graag!

Lees meer toon minder