Arval Background

Hoe werkt het?

Content

Hoe werkt Private Lease?

Ben je enthousiast over de mogelijkheden van Arval private lease en ontvang je graag meer informatie over de voorwaarden en het proces van bestellen tot levering? Zoek dan niet verder! Wij leggen het hier namelijk stap voor stap aan je uit! Zo geven we niet alleen antwoord op de vraag ‘Hoe werkt private lease?’, maar geven wij je ook een complete inkijk in het proces. Zo weet jij precies wat je kan verwachten! Kortom, ben je benieuwd hoe private lease werkt? Lees dan snel verder!

Bekijk hier ons volledige private lease aanbod

Een alles-in-één-oplossing

Bij Arval bieden wij je een alles-in-één oplossing als het om private lease gaat. Dit betekent dat je kunt rekenen op eerlijke voorwaarden en dat je geen last hebt van allerlei kleine lettertjes. Wij nemen je dan ook alle zorg uit handen. Zo hoef jij je nergens meer druk om te maken!

Zodra jij een geschikte auto gevonden hebt en het privatelease-contract ondertekend profiteer je direct van een aantal belangrijke voordelen. Onze privatelease-contracten zijn namelijk standaard inclusief een WA & Casco verzekering met ruime dekking tegen schade aan jouw auto en de bezittingen van anderen.

Verder is het privatelease-contract standaard voorzien van:

  • Wegenbelasting
  • Banden
  • Reparatie & onderhoud
  • Afschrijving
  • Haal- en brengservice bij onderhoud en reparatie
  • Pechhulp onderweg
  • Vervangend vervoer

Het enige wat je hoeft te doen, is tanken!

Het proces, van bestellen tot levering

Stap 1: Kies de auto die bij je past

Allereerst ga je natuurlijk opzoek naar een auto die bij je past. Of het nu gaat om een SUV, Hatchback, Hybride of een Cabriolet, wij hebben veel auto’s in ons aanbod.

Zodra je een geschikte auto gevonden en de gewenste opties hebt gekozen zijn er twee mogelijkheden, namelijk:

  • Maak een account aan, voer een vrijblijvende automatische kredietcheck uit en ga naar de checkout om een offerte aan te vragen, dan kijken we samen verder!
  • Sla de auto op en kom op een later moment terug

Kies je ervoor om de auto op te slaan? Dan houden we de prijs die je op dat moment ziet maximaal 14 dagen voor je vast! Na 14 dagen moet je de configuratie opnieuw starten, het kan zijn dat de voorraad en de prijzen in de tussentijd veranderd zijn. Wacht dus niet te lang!

Stap 2: Persoonlijke en financiële gegevens aanvullen

Heb je jouw droomauto gevonden? Gaaf! Dan is het nu tijd om je aanvraag compleet te maken. Allereerst dien je jouw persoonlijke gegevens aan te vullen via ons onlineportal. Hierbij moet je onder andere denken aan je emailadres, je telefoonnummer en je adresgegevens.

Bij deze stap is het ook mogelijk om een tweede contractant toe te voegen. Is dit voor jou van toepassing? Vul dan ook van deze persoon alle benodigde gegevens in.

Na het aanvullen van je persoonlijke gegevens dien je ook financiële gegevens in te vullen in ons onlineportal. Deze gegevens hebben wij nodig om een vrijblijvende kredietcheck uit te kunnen voeren.

Met Private Lease heb ik nergens meer omkijken naar. Arval regelt alles. Jim, Tilburg

Stap 3: Vrijblijvende automatische kredietcheck

De kredietcheck en de gegevens die je bij stap 2 hebt aangeleverd hebben wij nodig om te beoordelen of jij verder kunt gaan met je aanvraag. Dit is dus puur ter bescherming van jou als consument en geheel vrijblijvend. Zien wij niets geks? Dan kijken we samen verder en bestellen we jouw auto!

Direct na het invullen van je gegevens krijg je de uitslag van de kredietcheck te zien. Er zijn drie mogelijke uitkomsten:

Groen = Gefeliciteerd, je aanvraag is goedgekeurd en je kan door naar de volgende stap!

Oranje = Voor nu is de aanvraag niet goedgekeurd, dit kan verschillende redenen hebben. Volg de instructies en voer de kredietcheck opnieuw uit.

Rood = Helaas, je aanvraag is niet goedgekeurd.

Stap 4: Bewijsvoering aanleveren bij EDR Credit Services

Is de uitslag van de kredietcheck positief? Gefeliciteerd, dan staat niets je meer in de weg om je nieuwe auto aan te vragen! Wel ontvangen we graag nog de bewijsvoering voor de persoonlijke en met name financiële gegevens die je bij stap 2 ingevuld.

Via ons onlineportal kom je tijdens deze stap in het portaal van onze partner EDR terecht. Hier kun je gemakkelijk en veilig documenten zoals een recente salarisstrook uploaden ter verificatie.

Stap 5: Digitaal ondertekenen van je contract

Het ondertekenen van je contract is al mogelijk vanaf het moment dat je in stap 3 groen licht hebt gekregen. Alleen een negatieve uitslag van het EDR kan jouw contract nog nietig verklaren. Je kunt het contract envoudig digitaal ondertekenen. Na het tekenen van je contract gaat de bedenktijd in. Deze bedraagt 14 dagen! Je vindt hier de algemene-en aanvullende voorwaarden. 

Stap 6: Wij bestellen je auto

Zodra de bedenktijd voorbij is gaan wij de auto bestellen en klaarmaken voor levering.

Stap 7: KYC-proces

Terwijl wij de auto voor jou bestellen wordt ook het KYC-proces uitgevoerd. Het KYC-proces is een verplichte controle die elke financiële instelling moet doen voordat zij een product of dienst kunnen leveren.

Stap 8: Rijden maar!

Het is zover, je auto is gereed. Wij of de dealer nemen contact met je op om een afspraak in te plannen zodat we de auto met een volle tank kunnen afleveren. Veel rijplezier gewenst namens ons!