Arval Uitgelicht - lente 2019 - klanten

 • FIETS VAN DE ZAAK

  Steeds meer bedrijven kiezen voor een duurzaam mobiliteitsbeleid. Zij bieden hun medewerkers graag alternatieve mobiliteitsvormen aan, zoals de e-bike of de speed pedelec. En dat is slim, want fietsen is niet alleen gezond voor de fietser zelf, maar ook voor uw organisatie. Met veel fietsende medewerkers verkleint u namelijk uw CO2-footprint. Jammer dus dat een fiets van de zaak tot nu toe zo veel administratieve rompslomp met zich meebracht.

  Vanaf volgend jaar 7% bijtelling voor de fiets van de zaak
  Gelukkig worden de regels voor een (elektrische) fiets van de zaak vanaf 1 januari 2020 een stuk gunstiger. Vanaf dat moment betalen medewerkers een fiscale bijtelling van slechts 7% van de catalogusprijs van hun fiets. Dat scheelt u een hoop werk: u hoeft vanaf dat moment geen kilometerkostprijs meer te bepalen en een bijtelling per aantoonbaar werkelijk gefietste privékilometer af te dragen. 

  Voordelen voor de fietsende werknemer
  Ook uw medewerkers worden er beter van als zij de auto laten staan en met de fiets naar hun werk gaan. Fietsen is goed voor hun gezondheid en ze verspillen geen tijd meer in de file. Kiezen zij voor een elektrische fiets, dan leggen zij daarmee snel lange afstanden af. Tot slot kunnen zij door de lage bijtelling ook in hun vrije tijd volop gebruik maken van hun fiets, e-bike of speed pedelec van de zaak.

  Arval biedt samen met partner ConnectBike zakelijke e-bike lease aan. Lees meer over Arval Bike Lease. Binnenkort wordt het bestaande aanbod uitgebreid.

 • AUTOZAKEN ALTIJD BIJ DE HAND

  Gebruiken uw medewerkers onze My Arval Mobile app al? Wij hopen van wel natuurlijk, want deze app is erg handig. Met de app hebben uw medewerkers altijd snel toegang tot alle informatie over hun auto. Ook regelen zij hun autozaken eenvoudig via de app.

  Informatie over de auto altijd bij de hand Een groot voordeel van My Arval Mobile is dat uw medewerkers alle informatie over hun auto altijd binnen handbereik hebben. Het verzekeringsbewijs staat gewoon in My Arval Mobile, net als informatie over de apk-vervaldatum en de looptijd van het contract. Ook berichten van Arval staan in de app, net als de meest gestelde vragen (FAQ). Vinden uw medewerkers het antwoord daar niet tussen, dan stellen zij hun vraag eenvoudig via de app aan Arval.

  Alle autozaken zó geregeld met de app Een onderhoudsbeurt inplannen, een schade melden, of een Arval servicepartner vinden: dat kan allemaal via de app. Ook leggen uw medewerkers in de app met één druk op de knop contact met Arval. Ze kunnen via de app bellen, mailen of chatten, net wat uw medewerker het beste uitkomt.

  Zo informeert u uw medewerkers over My Arval Mobile Wilt u uw medewerkers informeren over de mogelijkheden van My Arval Mobile? Bijvoorbeeld op intranet of via e-mail? Maak dan gerust gebruik van de tekst in deze nieuwsbrief. Ook kunt u een link plaatsen naar dit filmpje, waarin wordt uitgelegd hoe My Arval Mobile werkt.

 • TELEMATICA IN DE STARTBLOKKEN

   Als het om telematica gaat, loopt Arval voorop. Om alvast goed voorbereid te zijn op de toekomst, staan wij ‘klaar’ in de startblokken. Zo voorzien wij alle nieuwe auto’s alvast met een Arval Active Link-box, als pre-equipment. U hoeft alleen ‘af’ te roepen.

  Wat zijn de voordelen van Arval Active Link voor u?
  Kiest u ervoor de Arval Active Link-box niet te activeren, dan verzamelen wij er vrijwel alleen geanonimiseerde data mee. De enige informatie die direct naar een specifieke bestuurder te herleiden is, is de kilometerstand.

  De gegevens die wij met Arval Active Link over ons gehele wagenpark verzamelen, helpen ons om u nog beter van dienst te zijn. Omdat wij ons baseren op feitelijke data, kunnen wij u namelijk beter adviseren over:

  • het gebruik en/of betrouwbaarheid van specifieke automerken en modellen
  • brandstofkeuze en -verbruik
  • de noodzaak om contracten bij te stellen.

  Verder kan Arval in geval van diefstal de auto lokaliseren met de ingebouwde gps-tracker, maar dat kan alleen als de bestuurder daar toestemming voor geeft. Een ander voordeel is dat wij berijders in de toekomst proactief een melding kunnen sturen als de auto toe is aan een onderhoudsbeurt.

  Extra mogelijkheden
  Arval Active Link biedt u een schat aan mogelijkheden. U kunt daarvoor kiezen uit verschillende betaalde modules. Wat dacht u van een automatische kilometerregistratie? Dat is niet alleen handig voor u, maar ook voor uw medewerkers! En heeft u verschillende bedrijfswagens rijden, bijvoorbeeld met monteurs, dan maakt u met Arval Active Link eenvoudig een goede planning.

  Afhankelijk van de gekozen opties kunnen wij de box zó voor u instellen dat gegevens waarin u interesse heeft automatisch worden verzameld. Het systeem helpt u kosten te besparen en nog doeltreffender te sturen op efficiënt gebruik van uw auto’s. Zo kunt u per berijder informatie bekijken over rijstijl, brandstofverbruik en gebruiksintensiteit van de auto. Uiteraard moeten berijders hier wel eerst toestemming voor geven.

  Meer weten
  Wilt u graag doorpraten over de mogelijkheden van Arval Active Link? Maakt u dan gerust een afspraak met uw business manager. Deze geeft u graag in een persoonlijk gesprek antwoord op al uw vragen.

 • LUISTER NAAR ONZE PODCAST

  De keuzes die u maakt voor uw wagenpark hangen sterk af van maatschappelijke ontwikkelingen. Tien jaar geleden zag een gemiddeld wagenpark er tenslotte heel anders uit dan nu.

  Wagenparkbeheer gaat met de tijd mee
  Zo is de laatste jaren meer nadruk komen te liggen op duurzaamheid, waardoor elektrische auto’s en alternatieve vormen van vervoer populairder zijn geworden. Daarnaast veranderen de behoeften van werknemers: zij hechten steeds meer waarde aan flexibiliteit.

  Iedereen tevreden stellen is niet eenvoudig
  Het is voor de meeste wagenparkbeheerders een hele opgave om tegemoet te komen aan alle wensen, van zowel organisatie als individuele medewerkers. Daarnaast heeft u ook nog te maken met wettelijke wijzigingen die grote impact hebben op uw mobiliteitsbeleid. En ‘last but not least’: u moet de kosten ook nog zien te beheersen.

  Luister naar de podcast Slim Leasen en laat u inspireren
  Arval kent de uitdagingen van wagenparkbeheerders als geen ander. Iedere dag weer denken wij na over manieren waarop wij het wagenparkbeheerders gemakkelijker kunnen maken. Daarom hebben wij een podcast gemaakt waarin wij u bijpraten over relevante ontwikkelingen en innovaties: de podcast Slim Leasen.

  Consultants Elske van de Fliert van Zero-E en Arjos Bot van Arval bespreken in deze podcast allerlei relevante onderwerpen, op een laagdrempelige en praktische manier. Ook voeren zij gesprekken met andere experts, zoals wagenparkbeheerders van grote bedrijven en verschillende gespecialiseerde leveranciers.

  Zo vindt u onze podcast
  Beluister de afleveringen van onze podcast eenvoudig op arval.nl/slimleasen. Of download de Slim Leasen Podcast in de iTunes store, Apple Podcast app of voor Android in de Play Store (DoublePod Podcast for Android).

 • ARVAL PARTNER METROPOLE ORKEST

  Wist u dat Arval sinds dit jaar partner is van het Metropole Orkest? Ons moederbedrijf BNP Paribas is namelijk sinds dit jaar hoofdsponsor van dit toonaangevende pop- en jazzorkest, dat inmiddels al meerdere Grammy Awards in de wacht sleepte. Wij zijn er trots op dat wij als partner mogen bijdragen aan dit prachtige orkest.

  Jazz helpen ontwikkelen en promoten
  De muziekstijl jazz is creatief, innovatief en energiek, en tegelijkertijd gecontroleerd en harmonieus. Wij vinden het belangrijk dat deze bijzondere muziekstijl zich verder kan ontwikkelen. Dit jaar nog gaat de concertserie Future of Jazz by BNP Paribas van start, waarin het Metropole Orkest samenspeelt met aanstormend talent. Dit was een langgekoesterde wens van het orkest en wij zijn blij dat wij hebben kunnen helpen deze wens in vervulling te laten gaan.

  Wij leren als partners van elkaar
  Als partner van het Metropole Orkest helpt Arval graag om jazzmuziek in Nederland toegankelijker te maken en Nederlands talent te stimuleren. Tegelijkertijd stimuleert de samenwerking met het orkest ook ons talent. Als partners ontwikkelen wij namelijk samen met het orkest talent- en leadershipprogramma’s, zodat wij over en weer van elkaar kunnen leren. De kernwaarden van het Metropole Orkest zijn: toewijding, ambitie, creativiteit en het verlangen positief bij te dragen aan de samenleving. Kernwaarden die Arval van harte onderschrijft.

   

  NIEUWSBRIEF VOOR BERIJDERS

  Lees hier de nieuwsbrief die uw berijders deze week ontvangen.