mvo

TIPS ZUINIG RIJDEN

Innovatie 24 May 2017

Zuinig en bewust rijden

Zuinig en bewust rijden is tegenwoordig de norm. Een simpele manier om bij te dragen aan een beter milieu én aan de wagenparkkosten van uw werkgever. Wij geven u graag een aantal praktische tips. Voor als u op ‘normale’ brandstof of elektrisch rijdt.   

 

Algemene tips

Auto laten uitrollen

Ziet u dat u snelheid moet minderen of moet stoppen voor een verkeerslicht? Laat dan tijdig het gas los en laat de auto in de versnelling van dat moment uitrollen.

Bandenspanning

Controleer maandelijks de bandenspanning. Minder weerstand op de weg, betekent minder brandstofverbruik.

Vooruitkijken

Kijk zo ver mogelijk vooruit en anticipeer op het overige verkeer.

Motor afzetten

Zet uw motor af bij een openstaande brug, bij een spoorwegovergang, in de file, als u iemand afhaalt, et cetera.

Vermijd energievreters

Naast het type auto en uw rijstijl, bepaalt een aantal andere factoren uw brandstofverbruik: uw snelheid, het gebruik van apparatuur, de luchtweerstand en het gewicht in de auto. Ons advies: ga bewust om met deze energievreters.

 

Tips elektrisch rijden

Algemeen

Rijd een zo groot mogelijk deel van de kilometers elektrisch en de resterende 'brandstofkilometers' zo zuinig mogelijk.

Remgedrag

De auto laadt zijn accu op met de energie die vrijkomt bij het afremmen op de motor. Wees daarom bewust van uw remgedrag.

Laden

Het is belangrijk om de auto op te laden zodra daar een mogelijkheid toe is. Uiteraard thuis en op het werk, maar ook tussen afspraken door. Regelmatig korter laden levert meer energie op dan ‘ lang’ laden. Controleer voordat u gaat rijden op de route de (snel)laadmogelijkheden.

Auto temperatuur

Wanneer u de auto voor het rijden verwarmt wanneer u de accu oplaadt, dan gaat deze energie niet verloren tijdens het rijden. Verwarming en airconditioning tijdens het rijden hebben invloed op de actieradius.

Lees meer toon minder