MVO-reductie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen: een terugblik

Innovatie 13 Jan 2022 , door
Annemarie Wolbers

Arval is één van de marktleiders op het gebied van mobiliteit. Al jaren hebben we een belangrijke missie: niet alleen de beste mobiliteitspartner zijn, maar dat ook op een duurzame en verantwoorde manier doen. We zijn een vergroener, die de wereld iedere dag een beetje beter wil maken. Daar gaan we ook de komende jaren hard aan werken. Maar wat hebben we allemaal al gedaan? Een greep uit 2021:

CO2-reductie

Arval is niet alleen zelf een CO2-neutraal bedrijf, ook werken we er hard aan om ons wagenpark verder te vergroenen. Dat betekent minder diesels en meer elektrische auto´s. Ons doel voor 2021 was een CO2-reductie van 10% ten opzichte van het jaar ervoor. Dit hebben we ruimschoots gehaald! Afgelopen jaar hebben we de CO2-uitstoot van onze vloot namelijk met 13% gereduceerd.

MVO

Nieuwe bomen geplant

Arval BNP Paribas steunt Reforest’Action en heeft beloofd om voor 2025 wereldwijd 500.000 bomen te planten. Eén voor elke elektrische auto die we bij een klant inzetten. Afgelopen jaar hebben we in Nederland bijna 4.000 elektrische auto’s ingezet. En beloofd is beloofd: we hebben net zo veel bomen geplant.

Samenwerking met Natuurmonumenten

Sinds 2007 zijn we partner en sponsor van Natuurmonumenten en helpen we ze de natuur beschermen. Dit doen we onder andere door middel van een jaarlijkse financiële bijdrage. Maar ook op andere manieren. Zo hebben we afgelopen jaar een elektrisch fluisterbootje gesponsord in het natuurherstelproject Marker Wadden, helpen onze collega’s als vrijwilliger bij het onderhoud van de bossen en hebben we namens onze klanten een donatie gedaan van € 6.470.

1 Million Hours to Help vrijwilligersprogramma

Met het 1MH2H-programma stelt BNP Paribas wereldwijd 1 miljoen betaalde uren vrijwilligerswerk ter beschikking zodat medewerkers een bijdrage kunnen leveren aan duurzame initiatieven in hun regio. Arval neemt hiervan wereldwijd 30.000 uur voor haar rekening. Afgelopen jaar hebben daarom 75 collega’s geholpen bij de landelijke opschoondag.

We zijn nog niet klaar: Arval Beyond

Gerelateerd aan ons strategische plan Arval Beyond, gaan we de komende jaren natuurlijk door met vergroenen. Hiervoor hebben we een aantal doelstellingen opgesteld:

In 2025…

  • zetten we minimaal 700.000 elektrische voertuigen in (1/3 van de wereldwijde leasevloot).
  • realiseren we wereldwijd 35% reductie in de CO2-uitstoot t.o.v. 2020.
  • blijven we een uitstootvrije organisatie.
Wil je meer weten over de MVO-activiteiten van Arval?
Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!
Lees meer toon minder