Zakelijk lease aanbod

HELP, GESTRAND OP DE LINKERBAAN!

Veiligheid 17 Apr 2018

Ga zo snel mogelijk de auto uit

Zet uw alarmlichten direct aan en breng uw auto zo dicht mogelijk bij de geleiderail tot stilstand. Let er daarbij wel op dat u voldoende ruimte houdt om het portier open te kunnen maken. Zorg er vervolgens voor dat alle passagiers de auto aan de kant van de geleiderail verlaten.

 

Wacht achter de geleiderail op de hulpdiensten

Ga zo snel mogelijk met veiligheidshesjes aan achter de geleiderail staan en bel 112. Wacht achter de geleiderail totdat de hulpdiensten u bereikt hebben. In de meeste gevallen hangen er camera’s boven de weg. Zodra die een ongeval signaleren, komt er een kruis boven uw rijstrook en wordt de situatie al snel veiliger.

 

Zorg dat u goed bent voorbereid

Het beste is natuurlijk om een stranding te voorkomen. Zorg er daarom voor dat u de symbolen op uw dashboard kent en dat u direct actie onderneemt zodra er een alarmlicht brandt. Onthoud: een oranje symbool is een waarschuwing, maar een rood symbool betekent dat u direct moet stoppen. Leg verder voldoende veiligheidshesjes in het dashboardkastje, zodat u er gemakkelijk bij kunt als u ze nodig heeft. En tot slot: houd altijd voldoende afstand, ook in de file.

Lees meer toon minder