bike new

DE SCHOLEN ZIJN WEER BEGONNEN

Veiligheid 29 Aug 2018

DE SCHOLEN ZIJN WEER BEGONNEN!

 

Fiets

De scholen zijn weer begonnen!
Heeft u een ontspannen zomervakantie gehad? Door dit gevoel nog even vast te houden doet u niet alleen uzelf een plezier, maar ook uw medeweggebruikers. Ontspannen deelnemen aan het verkeer zorgt namelijk voor een betere verkeersveiligheid.

Als leaserijder bent u een frequente deelnemer in het verkeer. Zodra het werk weer begint en ook de scholen starten, is het weer even wennen aan de drukte in het verkeer. Deze ‘nieuwe’ drukte na de rustige zomervakantie zorgt in september helaas voor een verdubbeling van het aantal verkeersslachtoffers onder 12-jarige fietsers. Kinderen en jongeren zijn sneller afgeleid, schatten risico’s minder goed in en groepsdruk speelt een belangrijke rol.

Wat kunt u doen om ontspannen aan het verkeer deel te nemen en daarmee de verkeersveiligheid te verbeteren? Het zijn open deuren, maar toch een paar tips:- Houdt u in het verkeer met één ding tegelijk bezig, dus focus op het verkeer. Maak geen gebruik van de telefoon tijdens het autorijden

- Vertrek op tijd. Door niet te hoeven haasten, rijdt u meer ontspannen en niet te snel
- Let vooral ook op uw snelheid in de bebouwde kom. Vooral daar kunnen schoolgaande kinderen onverwachtse slingerbewegingen maken
- Kinderen naar school brengen? Kies er wat vaker voor om de kinderen lopend of met de fiets naar school te brengen. Toch met de auto? Parkeer uw auto dan niet voor de school, maar iets verder weg. Dat geeft de schoolgaande kinderen meer ruimte om veilig bij school aan te komen.

Lees meer toon minder