Traxall

Shortlease bij wagenparkbeheerder Traxall

Samenwerking 26 May 2021 , door
Marc Roeffen & Marco Vrolijk

Shortlease (ook wel: kortlopende lease) is een flexibele oplossing voor organisaties om op korte termijn aan mobiliteitsbehoeften van medewerkers te voldoen. Afhankelijk van de organisatie en de sector spelen verschillende voordelen een rol. Benieuwd hoe dit in praktijk werkt? Lees hier meer over hoe Traxall gebruik maakt van Shortlease bij Arval.

Traxall info

Traxall neemt wagenparkbeheer uit handen

Als autobeheerorganisatie voert Traxall voor diverse klanten het wagenparkbeheer uit. “Als een bedrijf begint met vijf tot tien auto’s doet iemand van HR het wagenpark erbij in een Excelletje, maar richting de 50 of 100 auto’s wordt dat echt teveel werk om zelf te doen. Dan komen wij in beeld” vertelt Marc Roeffen, wagenparkbeheerder bij Traxall.

Traxall beheert wagenparken voor kleine en grote organisaties. Samenvattend gezegd nemen zij de administratie, het contractmanagement en het besteltraject uit handen voor de klant. Daarnaast implementeren zij een op maat gemaakte car configurator en verzekeren zij de klant van scherpe leasetarieven middels een multibid-inkoopstrategie.

Shortlease voor nieuwe medewerkers

Traxall beheert voor klanten soms honderden leaseauto’s. Shortlease regelen zij vooral voor klanten wanneer er nieuwe mensen in dienst treden. “Met een dienstverband voor bepaalde tijd, dan ga je niet meteen een leaseauto bestellen waar je vier jaar aan vast zit.” Met een Shortlease-contract kun je volgens Marc dan beter uit de voeten. In de periode van een kort contract hebben zij namelijk toch alle voordelen van een leaseauto, maar is dit per dag opzegbaar. In een later stadium stappen de meesten over naar een normale leaseauto. “Als je als medewerker dan een vast contract krijgt, dan word je vaak beloond met een eigen leaseauto die je zelf mag samenstellen.” 

Ook andere behoeften aan flexibiliteit

Bij organisaties zijn daarnaast ook andere situaties waarin Shortlease een uitkomst biedt. “Wat nog wel eens voorkomt, is dat een auto stijgt in bijtelling, al vijf jaar oud is, een hoge kilometerstand heeft of om een andere reden toch echt terug moet naar de leasemaatschappij. Heel zelden is er een auto total loss en dan moet je toch ook iets regelen.” Medewerkers van klanten mogen niet zonder auto te komen zitten, dus ook dan regelt Traxall een Shortlease. “Soms heeft een medewerker nog geen nieuwe auto besteld, of de levering van de nieuwe auto duurt nog lang, of een andere reden waarom hij nog moet wachten. Dan kiezen we voor Shortlease.

Het voordeel van Shortlease

Flexibiliteit en “een prima auto voor een mooie prijs”, zo vat Marc het voordeel van Shortlease voor klanten en daarmee voor Traxall samen. Met de huidige pandemie is mobiliteit volgens hem bovendien helemaal veranderd. “Veel mensen werken tegenwoordig vanuit huis en rijden een stuk minder, of hebben zelfs helemaal geen auto meer nodig. Klanten met een flexibele schil van Shortleaseauto’s kunnen in ieder geval de Shortleaseauto’s op korte termijn inleveren en kosten besparen. Dit scheelt ook in de portemonnee van de berijder.” Daarom is Shortlease volgens Marc erg interessant voor bedrijven die een flexibele schil aan tijdelijke medewerkers hebben werken. 

Service en betrouwbaarheid via Arval

Traxall neemt al een aantal jaren zowel operational lease als shortleaseauto’s af bij Arval. “Arval heeft scherpe tarieven voor Shortlease. Daarnaast is voor ons de facturatie heel belangrijk. De shortleasetarieven staan in hetzelfde format op de factuur als de leasetarieven. Daardoor kunnen wij dit heel makkelijk inlezen in ons systeem voor rapportages en factuurcontrole.” Daarnaast staat ook het contact in het teken van gemak. “Het gaat bij Arval allemaal centraal. Ik heb één contactpersoon voor alle zaken, van onderhoud tot normale lease en Shortlease.”

Ook is Marc blij met de allseasonbanden waarmee Arval haar shortleaseauto’s uitrust. “Als we Shortlease via Arval inzetten worden er weinig banden gewisseld, dus de berijder kan goed lang doorrijden. Ook halen andere partijen een Shortlease soms terug om hem te kunnen verkopen, dat is bij Arval niet zo. De berijder rijdt dan ook voor vrij lange termijn in dezelfde auto.” Klanten kunnen er daarom op vertrouwen dat medewerkers in hun mobiliteitsbehoefte zijn voorzien.

Meer weten?

Shortlease combineert de service van operational lease met de flexibiliteit van huren. Ook benieuwd naar alle voordelen van Shortlease bij Arval voor jouw organisatie? Vraag dan meer informatie aan.

Lees meer toon minder