milieuzone

Nieuwe subsidie elektrische bedrijfswagens: vanaf 15 maart 2021

Wet-en-regelgeving 18 Feb 2021

Update: 18-02-2021

Vanaf 15 maart gaat de nieuwe Subsidie Elektrische Bedrijfswagens (SEBA) in. De subsidie bedraagt 10% van de aanschafwaarde met een maximumbedrag van 5.000 euro, met een maximum van 400 bedrijfswagens per organisatie. Hybride bedrijfswagens of elektrische bestelwagens met een actieradius van minder dan 100 km of een laadvermogen lager dan 4.250 kg zijn van de regeling uitgesloten.

De regeling komt bovenop andere subsidies zoals MIA en Vamil voor ondernemers. In totaal is €185 miljoen euro beschikbaar voor de subsidie lopend tot 2025, beginnend met €22 miljoen voor 2021. 

Verduurzaming in steden heeft gevolgen voor ondernemers

Heeft jouw bedrijf al nagedacht over de overstap naar elektrische bedrijfswagens? Op relatief korte termijn verandert er namelijk veel voor ondernemers. Vanaf 2025 voeren 30 tot 40 Nederlandse steden een inrijverbod voor niet-elektrische bedrijfswagens in. Nu veroorzaken bedrijfswagens namelijk nog tot 50% van de luchtvervuiling in binnensteden. Ondanks een coulanceperiode van 2 jaar voor bestelauto’s en 4 jaar voor vrachtwagens, is het verstandig om hier nu al rekening mee te houden met je wagenpark.

Advies bij het overstappen naar elektrische bedrijfswagens?

Hoe kun jij ervoor zorgen dat je in 2025 zorgeloos aan alle milieuregels voldoet? En hoe voorkom je verkeerde investeringen? Bij Arval hebben we een speciaal bedrijfswagenteam met expertise op dit gebied. Onze ervaren specialisten helpen graag om je bedrijfswagenpark zo efficiënt mogelijk in te richten en te benutten.

Alle details over de SEBA-regeling lees je op deze pagina.

Lees meer toon minder