Mobiliteitsbudget

Dit is het moment om over te stappen naar een mobiliteitsbudget

Mobiliteit 30 Nov 2020

Er verandert veel als het om zakelijke mobiliteit gaat. Een drukke spits, groeiend milieubewustzijn, overvolle stadscentra waar geen parkeerplek meer te vinden is en dure parkeervergunningen: redenen genoeg waarom de auto niet altijd het meest ideale vervoersmiddel is. Er is steeds meer behoefte aan keuzevrijheid. Nu als gevolg van de coronacrisis leaseauto’s minder worden gebruikt en de vaste reiskostenvergoeding binnenkort vervalt is dit voor veel organisaties hét moment om hun mobiliteitsbeleid flexibeler én toekomstbestendiger vorm te geven.

Waarom is een mobiliteitsbudget een slimme keuze?

Met een mobiliteitsbudget stel je een maandelijks bedrag beschikbaar waarmee je werknemers hun zakelijke reizen betalen. Jij als werkgever bepaalt de hoogte van het budget en de mate van keuzevrijheid in vervoersvormen. Een mobiliteitsbudget geeft medewerkers de mogelijkheid de vervoersvorm te kiezen die het beste bij hun reisdoel past. Tegelijk kun je als werkgever bewust reisgedrag stimuleren met behulp van financiële prikkels. Een flexibele oplossing voor je werknemer, maar óók voor jou als werkgever heeft het mobiliteitsbudget grote voordelen: het draagt bij aan aantrekkelijk werkgeverschap én aan een maatschappelijk verantwoord imago van je organisatie.

Hoe maak je de overstap naar een flexibel mobiliteitsbudget?

De overstap naar een flexibel mobiliteitsbudget maak je niet zomaar. Want hoe creëer je draagvlak binnen je organisatie en hoe zorg je voor heldere communicatie en effectieve implementatie? Een goede voorbereiding is belangrijk. Vaak zijn er bestaande regelingen die nog doorlopen. Wat zijn dan de geldende fiscale regels? Dan is het fijn om te kunnen vertrouwen op een betrouwbare partner met kennis van de laatste ontwikkelingen in de markt. Arval heeft de expertise en ruime klantervaring om jouw organisatie te begeleiden naar een toekomstbestendige mobiliteitsregeling.

Gemakkelijk je mobiliteitsbudget beheren? Dat doe je zo!

Het mobiliteitsbudget verlegt de verantwoordelijkheid voor mobiliteit naar de medewerkers. Dat scheelt werkgevers veel tijd en geld, als dit tenminste administratief en organisatorisch goed wordt geregeld. Arval Mobility Link is een online platform waarin alle zakelijke ritten worden geregistreerd. Het platform wordt ingericht op basis van de afspraken die jij hebt vastgelegd in jouw mobiliteitsbeleid. Het aantal kilometers, reistijd en CO2-uitstoot per medewerker: met één druk op de knop is alle informatie zichtbaar. Met Arval Mobility Link beheer je je mobiliteitsregeling makkelijk, efficiënt en zorgeloos.

Advies op maat nodig of heb je vragen?

Heb je advies nodig over de overstap naar het mobiliteitsbudget óf wil je meer weten over de mogelijkheden van Arval Mobility Link voor jouw organisatie? Arval helpt je graag. Neem contact met ons op via info@arval.nl

Lees meer toon minder