Bike lease - Homepage

Fietsen voor een gezond leven: De voordelen op een rij

Mobiliteit 5 Jun 2024 , door
Ilse Loodema

Fietsen is meer dan alleen een manier om van A naar B te komen. Het is een gezonde, duurzame en plezierige activiteit die veel voordelen biedt voor zowel lichaam als geest. In deze blog geven wij je een aantal redenen waarom fietsen zo gezond voor je is.  

 1. Verbeteren van je algehele gezondheid
  Regelmatig fietsen kan je hartslag verhogen, de bloedcirculatie verbeteren en de bloeddruk verlagen. Dit helpt bij het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.
 2. Spierversterking en gewichtsbeheersing
  Tijdens het fietsen gebruik je verschillende spiergroepen, vooral in je benen en onderlichaam. Dit helpt bij het opbouwen en het versterken van de spieren, dit draagt bij aan je algehele spierkracht en uithoudingsvermogen. Bovendien is fietsen een effectieve manier om calorieën te verbranden, wat kan bijdragen aan gewichtsverlies en behoud van een gezond gewicht.
 3. Mentale gezondheid en stressvermindering
  Fietsen heeft niet alleen fysieke voordelen, maar ook mentale. Regelmatige lichaamsbeweging, zoals fietsen, kan bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van stress. Fietsen bevordert de aanmaak van endorfines, de zogenaamde “gelukshormonen”, die je humeur kunnen verbeteren.
 4. Duurzaam en milieuvriendelijk
  Naast de gezondheidsvoordelen draagt fietsen ook bij aan een duurzamere en leefbare omgeving. Door de fiets te nemen in plaats van de auto, verminder je je CO2-uitstoot en draag je bij aan minder luchtvervuiling.

Fietsen is een eenvoudige en toegankelijke manier om je gezondheid en welzijn te verbeteren. Of je nu fietst om fit te blijven, stress te verminderen of gewoon om te genieten van de buitenlucht, de voordelen zijn eindeloos. Waar wacht je nog op? Pak de fiets en sluit je aan de bij de kopgroep van BEAT the Traffic!

Sluit je aan bij de kopgroep van BEAT the Traffic
Met BEAT the Traffic moedigen Arval BNP Group en BEAT Cycling Club iedereen aan om wat vaker de fiets te pakken en de auto te laten staan. Ons ambitieuze doel is om in de komende 6 maanden net zoveel kilometers op de fiets af te leggen als de afstand naar de maan. Met deze challenge kunnen we samen bijdragen aan het verminderen van files, het aanmoedigen van een gezonde leefstijl en bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Help mee dit doel te bereiken door de Toertje-app te downloaden.

Lees meer toon minder