Header Arval Bike Lease

E-BIKES VAN DE ZAAK, HET BESTE VAN TWEE WERELDEN

Mobiliteit 25 Jun 2019

E-bikes van de zaak, het beste van twee werelden

Wagenparken in Nederland bestaan voor het overgrote deel uit lease-auto’s. Nu er steeds meer aandacht komt voor duurzame alternatieve vervoersoplossingen, neemt de populariteit van de zakelijke elektrische fiets toe. Daarom introduceert Arval, samen met partner ConnectBike, Arval Bike Lease.

Overal ter wereld hebben we te maken met afnemende leefbaarheid: toenemende filedruk, gebrek aan parkeerplaatsen en een slechte luchtkwaliteit. Dit geldt niet alleen voor de stad, maar ook daarbuiten. Overheden en het bedrijfsleven zoeken daarom naar alternatieve mobiliteitsoplossingen om de bereikbaarheid, veiligheid en gezondheid in de wereld te onderhouden.

Eén van deze mogelijkheden is de zakelijke E-bike of Speed Pedelec. Deze relatief nieuwe vervoersmiddellen, geschikt voor afstanden tot wel 30 kilometer, worden steeds populairder.

 

Voordelen van e-bikes voor werkgevers
Duurzaamheid staat bij Arval hoog in het vaandel. Alle organisaties, van grote internationale ondernemingen tot zelfstandige professionals, zijn bij Arval welkom voor adviezen over duurzame mobiliteitsoplossingen. Door het leasen van E-bikes mogelijk te maken, zet Arval samen met partner ConnectBike een stap in de goede richting naar een leefbaardere omgeving.

Het inzetten van E-bikes levert vele voordelen op. Werkgevers besparen aanzienlijk op de kosten. Wie voor woon-werkverkeer de auto vervangt voor de E-bike, is immers vele malen voordeliger uit. Daarnaast hebben medewerkers die naar hun werk fietsen minder kans op vertragingen door files en minder parkeerproblemen. Ook draagt fietsen bij aan een betere gezondheid. Een thema dat sinds enkele jaren bij veel organisaties hoog op de agenda staat.

 

Zalsman: Minder brandstof, minder verzuim, minder kosten
Grafisch mediabedrijf Zalsman in Zwolle koos ervoor om E-bikes aan hun mobiliteitsplan toe te voegen. Remco Reinink voorheen operationeel groepsdirecteur van Zalsman hecht veel waarde aan de vitaliteit van zijn medewerkers, geeft om een leefbare omgeving en wil niet onnodig geld uitgeven. Hij ontwikkelde een eenvoudig concept om medewerkers op de fiets naar het werk te laten komen. ‘Wij bedachten een manier die enorme financiële besparingen voor hen opleverde. Wanneer zij met de auto een afstand van 22 kilometer per enkele reis aflegden, bedroegen de kosten daarvan 258 euro. Met aftrek van onze reiskostenvergoeding van 90 euro per maand was de eigen bijdrage van een werkgever 168 euro, terwijl een E-bike slechts 35 euro per maand kost. Dat is een netto besparing van wel 223 euro per maand!’, zegt Reinink.

‘Deze oplossing bespaart per jaar 29.000 liter brandstof en verlaagt de CO2-uitstoot met 12,5 procent.’

Zijn concept sloeg aan bij de medewerkers van Zalsman. Inmiddels gaan 42 medewerkers op een duurzame manier naar hun werk. 22 komen op een E-bike, 8 met elektrische poolauto’s en 12 op de normale fiets. Het resultaat is dat er 33 procent minder personeelsauto’s van Zalsman in de spits rijden. Per medewerker is het bedrijf 2.650 euro per jaar minder kwijt aan vervoerskosten. Reinink: ‘Deze oplossing bespaart per jaar 29.000 liter brandstof en verlaagt de CO2-uitstoot met 12,5 procent. Ook is er 1 procent minder verzuim. Met deze maatregelen besparen we jaarlijks 100.000 euro, Ik zie dus alleen maar voordelen’. Niet voor niets werd Zalsman, een organisatie met 132 fte’s en een omzet van 30 miljoen in 2016/2017, uitgeroepen tot Vitaalste Bedrijf van Nederland.

 

Draag als organisatie bij aan een leefbare omgeving
Zoals het voorbeeld van Zalsman illustreert, is een combinatie van verschillende oplossingen een goede manier om invulling te geven aan een duurzaam mobiliteitsbeleid. De auto of het openbaar vervoer voor langere afstanden, de fiets voor korte afstanden en de schone E-bike voor alle bestemmingen daartussenin. Arval helpt organisaties graag met het inzichtelijk maken van een duurzame mobiliteitsregeling. Een regeling die leidt tot een duurzame gedragsverandering bij uw medewerkers.

 

Meer informatie?

Ik bevestig dat ik de privacy statement van Arval heb gelezen.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lees meer toon minder