Car Sharing Short & Flex

Deelauto’s: de flexibele manier van zakelijk reizen

Mobiliteit 14 Oct 2020

Er verandert veel als het om mobiliteit gaat. Steeds meer medewerkers zoeken naar keuzevrijheid. Zij willen zelf beslissen of zij de (lease)auto, fiets of trein pakken voor die ene afspraak. Daarnaast zien wij dat duurzaam vervoer steeds belangrijker wordt. Er zijn volop nieuwe mobiliteitsvormen ontwikkeld die veel beter passen bij de actuele behoefte aan flexibel en duurzaam reizen. Denk bijvoorbeeld aan mobiliteitskaarten en het leasen van steppen en fietsen. Ook zakelijk autodelen is een toekomstbestendig alternatief voor de eigen leaseauto. Een aantrekkelijke oplossing, maar hoe zet je deelauto’s succesvol in jouw organisatie in?

Zakelijk auto’s delen: zo werkt het

Er is een verschuiving gaande van bezit naar gebruik. Het aantal zakelijke deelauto’s neemt gestaag toe. Minder eigen leaseauto’s en een of meer poolauto’s voor de deur die door meerdere mensen worden gebruikt op het moment dat het nodig is. Slim delen, zodat je medewerkers keuzevrijheid én flexibiliteit hebben in de manier waarop ze reizen. En jij als werkgever kosten bespaart en een bijdrage aan een beter milieu levert!

Deelauto’s zakelijk inzetten regel je snel en gemakkelijk

Als consumenten mobiel willen zijn, moeten ze dat op elk moment kunnen zijn. Ze zoeken zekerheid en willen niet misgrijpen. Als werkgever kom je natuurlijk graag tegemoet aan de wensen van je medewerkers. Je wilt hen zo zorgeloos en flexibel mogelijk laten reizen. Maar hoe zorg je voor een optimale bezettingsgraad en voorkom je een grote administratieve druk? Simpel, door te kiezen voor een deelauto!

Het succes van deelmobiliteit valt of staat met een goed reserveringssysteem. Via het online platform Arval Car Sharing regelt een werknemer op de smartphone heel makkelijk een deelauto of deelfiets. Er is geen sleuteloverdracht nodig: met de app opent de berijder gelijk de auto. Werkgevers zien via de digitale rittenadministratie precies wie wanneer in de auto heeft gereden. Niet alleen kostenefficiënt, veilig en betrouwbaar, maar óók heel handig!

Is flexibel vervoer ook iets voor jouw organisatie? Luister naar onze podcast!

Meer weten over nieuwe flexibele mobiliteitsvormen en deelauto’s? Luister dan naar de podcast Slim Leasen: ‘Waarom de Netflix van auto’s niet bestaat’. Hierin hoor je alles over de allerlaatste trends in deelmobiliteit en de toekomstverwachtingen op dit gebied. Je vindt de podcast hier.

Lees meer toon minder