Mannen vs. Vrouwen

Leasen: mannen vs. vrouwen

8 Mar 2022 , door
Annemarie Wolbers

Het is een eeuwenoude discussie. Wie kan nou het beste autorijden: mannen of vrouwen? Het definitieve antwoord op deze vraag kunnen wij je ook niet geven. Wel kunnen we kijken naar onze eigen cijfers. Welke auto's zijn populair? En wie rijdt er meer schade? Misschien helpt dat op de komende verjaardag?

Welke auto is het populairst?

Allereerst is het goed om te weten dat er ongeveer 3x zoveel mannen als vrouwen een auto leasen bij Arval. De cijfers in dit artikel zijn daarom een gemiddelde en geen absoluut aantal.

Er zijn een aantal auto’s echt populair geweest afgelopen jaren. In een eerder bericht schreven we al over de populairste elektrische auto in 2021: de Hyundai Kona. Nu blijkt dat mannen daar een groot aandeel in hebben gehad. Deze auto werd namelijk in 2021 het meest gereden door mannen. Vrouwen hadden het afgelopen jaar  een voorkeur voor de Opel Corsa, maar ook daar stond de Hyundai in de top 5.

Mannen vs Vrouwen top 5

Wie rijdt de meeste schade?

Dan de hamvraag. Wie hebben er vaker een ongeluk, pech of melden een ander soort schade? Vraag dit aan de mannen en ze wijzen ongetwijfeld naar vrouwen en andersom. Als we kijken naar onze data in 2021 zien we dat vrouwen nét iets vaker een schade melden. Maar dat het schadebedrag bij mannen weer hoger ligt. In beide gevallen scheelt het niet veel.

Het wordt interessanter als we kijken naar individuele gevallen. De duurste schade die in 2021 door een man is gemeld kwam uit op een schadebedrag boven de € 20.000. Bij de vrouwen was dit niet hoger dan € 10.000.

Mannen vs. Vrouwen schades

Mannen vs. Vrouwen euro

Lees meer toon minder