WhyARVAL picture

TU EINDHOVEN WINT ARVAL-PRIJS MET MEEST INSPIRERENDE PRESENTATIE

Innovatie 1 Dec 2017

TU EINDHOVEN-STUDENT JELLE VONK VERTELT OVER HUN PRIJS.

Tu Ecomotive

TU EINDHOVEN-STUDENT JELLE VONK VERTELT OVER HUN PRIJS. 

Tijdens het Arval klantevent dat in oktober plaatsvond in de klimaatneutrale Jardin d’Hiverre in Baarn, nam Jelle Vonk de prijs voor de meest inspirerende presentatie van een concept car in ontvangst. Waaraan gaan de student en zijn team het bedrag aan besteden?

 

'ESTHETIEK IS OOK BELANGRIJK'​

‘We zijn heel erg blij dat we de wedstrijd hebben gewonnen! Het was leuk en leerzaam om de presentaties voor de gasten van Arval te houden. En bovendien kunnen we het geld goed gebruiken. Omdat we voor honderd procent afhankelijk zijn van bijdragen van sponsors, was de prijs meer dan welkom’, vertelt Jelle Vonk, mede-ontwikkelaar van de Lina, een auto volledig gemaakt van bio-composiet.

Een bestemming voor het bedrag was snel gevonden. ‘We gebruiken hittebestendig polystyreenschuim voor de mallen. Die hebben we nodig om de body van de auto mee te shapen. Als je dat niet goed doet, heeft je auto geen goede look. De auto reist langs veel evenementen, zoals beurzen en congressen en het uiterlijk is toch het eerste dat je ziet. Daarom vinden we het belangrijk dat onze concept car goed oogt. Esthetiek is ook belangrijk.

 

SUSTAINABLE AUTO

Plannen voor de toekomst hebben Jelle Vonk en zijn mede-studenten aan de Technische Universiteit Eindhoven te over. ‘We gaan komend jaar een nieuwe auto maken. Na de Lina van vorig jaar maken we weer een lichte en duurzame auto, zij het dat we onszelf nog een extra uitdaging hebben gegeven. Ik kan nog niet vertellen welke uitdaging dat is, maar feit is wel dat we het onszelf niet gemakkelijk maken. We gebruiken hetzelfde concept als bij de Lina, met een biobased structuur en nu dus een nog mooiere vormgeving, mede dankzij Arval.’

Hoewel het lastig is de auto-industrie mee te krijgen – nieuwe productiemethoden vergen grote investeringen en er zal veel onderzoek moeten plaatsvinden naar de gedragingen van de voertuigen op langere termijn – is Jelle overtuigd van het toekomstig succes van de sustainable auto. ‘Hier zit gewoon toekomst in. Ik verwacht dat er over tien jaar geen enkele auto meer wordt geproduceerd op de traditionele manier. Dat is ten minste ons ultieme streven. Je gaat daar nog veel over horen.’

Meer informatie? Kijk ook op de website van TU Ecomotive: www.tuecomotive.nl

Lees meer toon minder