Arval elektrisch rijden

ELEKTRISCH RIJDEN WORDT STEEDS POPULAIRDER

Innovatie 3 Nov 2017

ELEKTRISCH RIJDEN WORDT STEEDS POPULAIRDER

Arval elektrisch rijden

Elektrische auto’s rijden soepel en snel

Daarom willen veel berijders nooit meer terug naar een auto met verbrandingsmotor, zo blijkt uit onderzoek van autofabrikant Renault. Het is vooral de stilte tijdens het rijden die zij weten te waarderen. Financiële en milieu-overwegingen spelen ook een rol.

In 2025 mogen er in Nederland alleen nog emissieloze auto’s worden verkocht. Ten minste als het ligt aan de Tweede Kamer, die daartoe vorig jaar een motie van de Partij van de Arbeid aannam. De overheid stimuleert al jarenlang het gebruik van zuinige auto’s, onder meer door het uitbreiden van het aantal milieuzones in binnensteden en het plaatsen van laadpalen. Het milieu is de voornaamste reden voor deze maatregelen. Steeds meer Nederlanders erkennen dat elektrisch rijden beter is voor het milieu dan rijden op benzine of diesel. Maar veroorzaakt de productie van de accu’s van elektrische auto’s niet zoveel CO2-uitstoot dat de totale emissie van CO2 gelijk blijft? Dat is een veelgehoorde uitspraak, maar het is onjuist, zo blijkt uit verscheidene onderzoeken.

 

De financiële voordelen van elektrisch rijden

Niet alleen de milieuvoordelen van oplaadbare auto’s zijn evident. De financiële voordelen – vrijstelling van BPM en bij zakelijke lease een lager fiscaal bijtellingspercentage – zorgen ervoor dat de afweging steeds vaker uitvalt in het voordeel van elektrische auto’s. Bovendien kunt u in de toekomst rekenen op lagere aanschafprijzen. Verschillende fabrikanten zijn op dit moment namelijk bezig met het ontwikkelen van elektrische auto’s met goedkopere accu’s. Het leidt ertoe dat elektrisch rijden voor steeds meer mensen financieel haalbaar wordt. De grotere actieradius – naar verwachting tot wel 500 kilometer - en sneller ladende oplaadpalen trekken over enige tijd ongetwijfeld nog meer automobilisten over de streep.

Als de recente voorspelling van het economisch onderzoeksbureau van ING uitkomt wordt in 2035 in Europa geen enkele auto met brandstofmotor meer verkocht. Het wordt nog stil op straat.

Lees meer toon minder