Service met een lach Arval

ARVAL EN XXIMO ZETTEN VOLGENDE STAP

Innovatie 17 Apr 2018

ARVAL EN XXIMO ZETTEN VOLGENDE STAP

xximo arval

Arval en XXImo zetten volgende stap naar integraal mobiliteitsbeleid met internationaal partnership, Nederlandse en Belgische klanten hebben primeur.

Den Bosch, 11 april 2018 – Met de introductie van de Arval Mobility Card zet Arval, de multinationale leasedochter van BNP Paribas, samen met XXImo een nieuwe stap in de transitie naar een integraal mobiliteitsbeleid bij haar klanten. Reizen met het openbaar vervoer, een taxi, deelwagen en -fiets en de hogesnelheidstrein is hiermee nu nog toegankelijker. In samenwerking met XXImo is een digitaal platform ontwikkeld voor onder andere het plannen en betalen van diverse mobiliteitsdiensten. De nieuwe Arval Mobility Card geeft bovendien toegang tot een sterk groeiend oplaadlocatienetwerk voor elektrische auto’s in negen Europese landen. De introductie van de Arval Mobility Card bevestigt het groeiende belang dat bedrijven hechten aan flexibele mobiliteit.

 

PARTNER VOOR MULTIMODALE MOBILITEIT 

“We zetten sterk in op innovatieve alternatieven rond mobiliteit”, zegt Liam Donnelly, algemeen directeur van Arval Nederland. “Wie een aantrekkelijke werkgever wil zijn, biedt zijn medewerkers keuzevrijheid. De innovaties van XXImo zorgen ervoor dat in Nederland en België ons bestaande mobiliteitsplatform Arval Mobility Link nog completer wordt en bedrijven daarmee hun medewerkers nog meer keuzevrijheid bieden.” Alain Yvon, algemeen directeur Arval België, vervolgt: “Wij zien XXImo als een belangrijke partner om multimodale mobiliteit ook stap voor stap in de rest van Europa uit te rollen. De door XXImo ontwikkelde Arval Mobility Card en app zijn daardoor dé ideale tools om samen de zakelijke mobiliteit in Europa op een flexibelere en duurzamere manier te organiseren.”

“Onze kaart biedt Arval één oplossing waarmee het zijn zakelijke mobiliteit kan plannen, betalen én administratief verwerken”, zegt Patrick Bunnik, CEO van XXImo. “Arval-klanten stellen voor alle medewerkers persoonlijk in welke van de vele beschikbare vervoersmodi ze mogen gebruiken, en tot welk bedrag. Dat gebeurt volledig digitaal. Gedaan dus met die stroom van bonnetjes en declaraties.”

Met Arval als partner heeft XXImo een multinationale partner waarmee het bedrijf ook in andere Europese landen gaat uitrollen. Bunnik: “Voor ons is het heel waardevol dat een gerenommeerde partij als Arval de combinatie maakt tussen haar mobiliteitsvisie en onze Mobility Card.”

 

MET DE STEUN VAN VISA

Het platform steunt op de betalingstechnologie van Visa en XXImo. Jean-Marie de Crayencour, Country Manager België-Luxemburg bij Visa: “Als wereldwijde leider op het vlak van betalingstechnologie zijn we verheugd dat we samen met XXImo en Arval verder kunnen innoveren. We hebben samen met hen een handige en betrouwbare betalingsmethode ontwikkeld die tegemoetkomt aan de steeds evoluerende mobiliteitsnoden van de moderne reiziger.”

 

OVER ARVAL

Arval is opgericht in 1989 en is een volle dochteronderneming van BNP Paribas. Arval is gespecialiseerd in autoleasing met een compleet dienstenpakket. Zij biedt haar klanten – grote internationale ondernemingen, het mkb en zelfstandige professionals – oplossingen op maat, die de mobiliteit van hun werknemers bevorderen en klanten alle risico's van wagenparkbeheer uit handen nemen. Deskundig advies en kwaliteit van dienstverlening, die de basis vormen van de beloftes die Arval aan haar klanten deed, worden geleverd in 29 landen door meer dan 6.500 medewerkers. Het totale wereldwijde wagenpark van Arval omvat ruim 1 103 835 voertuigen (december 2017). Arval is een van de oprichters van de Element-Arval Global Alliance, de langst bestaande strategische alliantie in de markt op het gebied van wagenparkbeheer en wereldleider met 3 miljoen voertuigen in 50 landen. Binnen BNP Paribas behoort Arval tot de kernactiviteiten van Retail Banking.

 

OVER XXIMO

XXImo, opgericht in 2011, biedt zijn gebruikers een digitaal platform aan waar ze alle vormen van zakenreizen kunnen plannen, beheren en betalen. XXImo stelt zich ten doel om mobiliteit makkelijk te maken – niet alleen voor de reiziger, maar ook voor de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de financiële verwerking van de uitgaven. XXImo biedt oplossingen bij het tanken, het factureren, het delen van auto’s en fietsen, en het betalen van wegentol en parkeerkosten, en biedt gebruikers ook de mogelijkheid om op een vlotte manier het openbaar vervoer of taxi’s te gebruiken en om vergaderzalen, hotels en vluchten te boeken. XXImo stelt een intelligente app ter beschikking voor het plannen, het maken van de vervoerskeuze en het optimaliseren van de reis. Alle transacties die via XXImo worden geregeld, worden op één gedetailleerde factuur vermeld, die de werkgevers kunnen gebruiken voor hun btw-aangifte. Klanten van XXImo kunnen online instellen waar en waarvoor de kaart kan worden gebruikt, en uitgaven en regionale limieten per type transactie vastleggen. De aandelen van XXImo zijn in handen van Tendris Holding, Sodexo en het management.

 

PERSCONTACT

LVTPR
Karolien Cloots
+32 (0)2 474 17 40
xximo@lvtpr.com

Lees meer toon minder