Werknemers

ON THE ROAD WITH: BART ROOVERS | BUSINESS SPECIALIST IT

Arval 11 Jun 2019

“Ik vind het belangrijk om uitdaging te hebben in mijn werk en om nieuwe dingen te blijven leren en te doen”

 

Bart Roovers werkt al ruim 9 jaar bij Arval. Recent heeft hij de overstap gemaakt naar de IT-afdeling Service en Quality, als Business specialist. Een nieuwe uitdaging. Na de nieuwe mogelijkheid aangegrepen te hebben is Bart alweer een kleine maand werkzaam in zijn functie bij de IT-Servicedesk

Wij vroegen Bart…Werknemer in de spotlight Bart Roovers

Hoe ben je bij Arval terecht gekomen?
“Nadat ik was afgestudeerd aan de HTS Autotechniek ben ik gestart bij de importeur van het Japanse automerk Daihatsu. Dit was een kleine importeur, waardoor mijn functie erg breed was. Hierdoor heb ik veel kunnen doen en geleerd. Na 4 jaar stopte Daihatsu met het leveren van auto's aan de Europese markt, waardoor ik mijn baan helaas verloor. In mijn zoektocht naar een nieuwe baan kwam ik de vacature van Technisch beheerder bij Arval tegen Ik kende Arval al vanuit mijn studie op de HTS Autotechniek. Ik vond het moeilijk om in te schatten of het werken voor een leasemaatschappij leuk zou zijn, maar ik had niets te verliezen dus besloot ik alsnog te solliciteren. Na twee goede gesprekken ben ik aangenomen”.

Mooi! En hoe lang werk je nu bij Arval?
“Ik ben april 2010 gestart, dus inmiddels ruim 9 jaar”.

Dan zit je hier al even, waarom heb je de overstap naar een andere functie binnen Arval gemaakt?
“Ik vind het belangrijk om uitdaging te hebben in mijn werk en om nieuwe dingen te blijven leren en te doen. Het is goed om iedere zoveel jaar uit je comfortzone te treden en wat anders te gaan doen. Daar kun je alleen maar van groeien. Ik ben inmiddels aan mijn 4e uitdaging begonnen”.

Klinkt goed! Wat zijn je werkzaamheden bij je nieuwe uitdaging?
“Ik ben in de functie van Business specialist werkzaam op de IT afdeling “Service and Quality” van Arval. Vanuit Nederland bedient de IT afdeling 15 landen in Europa. Het is dus een internationale functie. Als Business specialist vorm je een tussenlaag tussen de collega’s op de werkvloer en de IT-afdeling. Wanneer er problemen zijn met de systemen of veranderingen nodig zijn, neemt men contact met ons op. Wij kijken of we direct kunnen helpen, of schakelen de juiste personen in om het probleem op te lossen. Ook zorgen we voor communicatie met onze gebruikers over problemen die actueel zijn en over de ontwikkelde nieuwe functionaliteiten van onze systemen. Daarnaast houden we ons bezig met allerlei projecten die als doel hebben om beter en efficiënter te werken.

En wat vind je het leukste aan je nieuwe functie?

“Ik kan mijn kennis en ervaring inzetten om problemen op te lossen en mensen te helpen zodat ze weer verder kunnen. Daarnaast vind ik het internationale karakter erg leuk. Je ontmoet en spreekt onwijs veel collega’s uit verschillende landen”.

“Ik kan mijn kennis en ervaring inzetten om problemen op te lossen en mensen te helpen zodat ze weer verder kunnen”

Dat is inderdaad leuk! En wat is je grootste blunder tijdens je werk tot nu toe?
“Ik geloof dat grote blunders me wel bespaard zijn gebleven. Ik heb alleen een keer een auto van een importeur tijdens een training total loss gereden, maar ik reed op een voorrangsweg, dus dat was gelukkig niet mijn schuld. ;-)”.

Heb je nog plannen om jezelf verder te ontwikkelen?
“Ik zit pas een maand op m’n nieuwe job, dus ik ben nu voornamelijk nog bezig met kennis en ervaring opdoen. Omdat ik van de business ben overgestapt naar de IT-afdeling geeft dat weer veel nieuwe kansen en mogelijkheden. Ik heb nog geen concreet plan. Ik heb nog alle tijd om te ontdekken wat ik leuk vind”.

Bart, veel succes met je nieuwe functie!

Lees meer toon minder