Arval Uitgelicht - zomer 2019 - klanten

  • Ieder een eigen budget

    Alle medewerkers verplaatsen zich in meer of mindere mate voor hun werk, of zij nu een leaseauto hebben of niet. En elke keuze die zij daarbij maken heeft gevolgen. Voor hun eigen gezondheid, het milieu, maar ook voor u.

    Verstandige keuzes lonen
    Met een mobiliteitsbudget komt u tegemoet aan de groeiende behoefte aan flexibiliteit van medewerkers. Bijkomend voordeel is dat u uw medewerkers daarmee kunt stimuleren verstandige keuzes te maken. Zij ontvangen een vast bedrag voor hun mobiliteitskosten, dat zij naar eigen inzicht mogen besteden. Houden zij geld over, dan ontvangen zij dit bedrag extra bovenop hun salaris. Medewerkers die iedere dag naar hun werk fietsen, houden daar dus een leuk geldbedrag aan over.

    Verschillende pakketten mogelijk
    Bij Arval kunt u kiezen voor verschillende mobiliteitspakketten, afgestemd op de verschillende typen medewerkers binnen uw organisatie. Per doelgroep kunt u bepalen hoe hoog het budget is, of deze medewerkers een mobiliteitskaart krijgen, en of ze gebruik kunnen maken van een deelauto, elektrische fiets, leaseauto, of andere vervoermiddelen. Uw medewerkers hebben via het Arval Mobility Link platform altijd direct inzicht in hun vervoersmogelijkheden en resterend tegoed. Zij kunnen daarvoor ook de speciale app downloaden.

    Nog meer voordelen voor u als werkgever
    Voor u als werkgever heeft het mobiliteitsbudget vele voordelen. Zo kunt u de CO2-uitstoot van uw organisatie terugdringen, doordat uw medewerkers vaker voor fiets of openbaar vervoer kiezen. Ook kunt u uw medewerkers auto’s laten delen. U betaalt dan alleen voor gebruik en draagt dus niet langer de kosten voor auto’s die het grootste deel van de week stilstaan. Het mooiste is misschien nog wel dat u niet langer alle vormen van mobiliteit binnen uw organisatie hoeft bij te houden, omdat wij dat al voor u doen. Meer flexibiliteit voor uw medewerkers betekent dus minder administratie voor u!

  • KOPLOPER IN DUURZAME MOBILITEIT

    Hoe financieren Europese bedrijven hun wagenparken? En in hoeverre staan zij open voor telematica, alternatieve brandstoffen en flexibele mobiliteitsoplossingen? Jaarlijks wordt een enquête uitgezet onder duizenden Europese wagenparkbeheerders en beslissers, om te peilen welke keuzes zij (gaan) maken op het gebied van zakelijke mobiliteit.

    Nieuwe naam: Arval Mobility Observatory Barometer
    Tot nu toe las u de resultaten van deze enquête in de jaarlijkse Barometer van de Corporate Vehicle Observatory. Omdat mobiliteit al lang niet meer alleen om de leaseauto draait, is deze denktank vanaf nu omgedoopt tot de ‘Arval Mobility Observatory’. Graag informeren wij u over de belangrijkste resultaten uit de Arval Mobility Observatory Barometer van 2019.

    Nederland koploper in duurzame mobiliteit
    Om te beginnen blijkt Nederland trendsetter te zijn op het gebied van duurzame mobiliteit. Nederlandse wagenparkbeheerders kiezen massaal voor minder vervuilende auto’s en zijn dus actief bezig hun wagenpark te vergroenen. Bijna de helft van de Nederlandse organisaties heeft inmiddels een elektrisch, hybride of plug-in hybride voertuig in het wagenpark opgenomen. Dat is ruim twee keer zo veel als in andere Europese landen. En bij de grotere organisaties met meer dan 500 werknemers is dit percentage zelfs nog hoger: 77% van deze organisaties heeft minimaal één groen voertuig rondrijden in het wagenpark.

    De WLTP-test raakt Nederlandse organisaties
    Daarnaast blijkt de invoering van de WLTP-test gevolgen te hebben voor 59% van de Nederlandse organisaties. Meer dan in andere Europese landen heeft de nieuwe test impact gehad op het autobeleid. Van de grootste organisaties geeft maar liefst 89% aan geraakt te zijn door de invoering van de nieuwe testmethode.

    Diesel wordt steeds minder populair
    Terwijl de populariteit van alternatieve brandstoffen stijgt, wordt diesel steeds minder aantrekkelijk voor Nederlandse organisaties. Het aantal nieuwe dieselauto’s daalt dus gestaag. Zelfs als dieselvoertuigen even vervuilend zouden zijn als benzineauto’s zou de helft van de wagenparkbeheerders er niet meer voor kiezen.

  • INVESTEREN IN VEILIGHEID LOONT

    Zolang auto’s nog door mensen bestuurd worden, is de mens achter het stuur bepalend voor hoe veilig en zuinig de auto rijdt. Zijn al uw medewerkers zich altijd bewust van hun eigen gedrag op de weg en de gevaren die zij wellicht veroorzaken? En weten zij wel dat zij met hun rijstijl veel invloed hebben op hoeveel brandstof de auto verbruikt?

    Verkeersveiligheid staat voorop
    Voor Liam Donnely, CEO van Arval, is verkeersveiligheid een belangrijk thema: ‘Wat mij betreft is elk verkeersslachtoffer er één te veel. Als leasemaatschappij moeten wij er alles aan doen wat wij kunnen om te helpen het aantal verkeersongelukken terug te dringen. Daarom hebben wij het Eco-Safety programma ontwikkeld.’

    Stimuleer uw medewerkers veilig en zuinig te rijden
    Het Eco-Safety programma helpt u het rijgedrag van uw medewerkers in positieve zin te beïnvloeden. Daarmee slaat u twee vliegen in één klap. In de eerste plaats voorkomt u een hoop schades en persoonlijk leed als medewerkers veiliger gaan rijden. Bovendien is de kans groot dat u zo uw CO2-uitstoot verlaagt. Veilig en zuinig rijden gaan namelijk hand in hand.

    Verschillende pakketten mogelijk
    Arval biedt drie verschillende versies van het Eco-Safety programma: light, standard en premium. Elk pakket bevat een quickscan van uw huidige situatie, een e-learningprogramma voor berijders en flyers en nieuwsbrieven om uw medewerkers bewust te maken van de effecten van hun rijstijl. Hoe uitgebreider het pakket, hoe intensiever wij u en uw medewerkers ondersteunen.

    Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Maak dan snel een afspraak met uw accountmanager.

     

    DRIJFVEREN GROENER RIJDEN

    BLOG - De triggers: comfort, status, of gewoon iets goeds willen doen.

    FAST FORWARD: DE TOEKOMST IS NU!

    VIDEO - Hoe ziet mobiliteit er in de toekomst uit? Neem nu een kijkje.