Transfer Solutions

Ervaringen met Shortlease bij Transfer Solutions

Samenwerking 3 May 2021 , door
Brigitte Nieuwkoop & Marco Vrolijk

Shortlease (ook wel: short-term rental of kortlopende lease) is een flexibele oplossing voor organisaties om op korte termijn aan mobiliteitsbehoeften van medewerkers te voldoen. Afhankelijk van de organisatie en de sector spelen verschillende voordelen een rol. Benieuwd hoe dit in praktijk werkt? Lees hier meer over hoe IT-dienstverlener Transfer Solutions Shortlease bij Arval gebruikt voor meer flexibiliteit. 

Transfer Solutions details

Mobiliteit is erg belangrijk voor een IT-dienstverlener

Transfer Solutions is een IT-dienstverlener die haar klanten helpt met het oplossen van complexe IT-uitdagingen en hen ondersteunt met expertise en technologie. Omdat advies, ontwikkeling en implementatie van applicaties vaak bij klanten op locatie plaatsvindt, is een leaseauto voor de meeste medewerkers essentieel. Het bedrijf beschikt dan ook over een relatief grote leasevloot voor haar medewerkers.

 
Onze medewerkers wonen en werken normaal gesproken door het hele land. Nu wordt er veel vanuit huis gewerkt, maar in de normale situatie is mobiliteit heel belangrijk binnen onze branche”, legt Brigitte Nieuwkoop, Directiesecretaris en beheerder van het wagenpark bij Transfer Solutions uit. Shortlease is hierbij een waardevolle toevoeging om door kortlopende contracten iedereen van mobiliteit te voorzien. 

Shortlease als toevoeging aan het bestaande wagenpark

Shortlease maakt bij Transfer Solutions een kleiner, flexibel deel uit van het wagenpark. “Het merendeel van onze medewerkers heeft een leaseauto, terwijl sommigen kiezen voor een vervoersbudget, bijvoorbeeld met een mobiliteitskaart. We hebben rond de 120 mensen in een leaseauto rijden en op dit moment een stuk of 10 Shortlease-auto’s”, vertelt Brigitte. Deze zijn net als leaseauto’s gekoppeld aan bepaalde medewerkers. In principe worden Shortlease-auto’s dus ook niet doorgegeven aan andere medewerkers. Iedereen rijdt een nieuwe auto. “Overigens noemen wij Shortlease zelf gewoon ‘tijdelijke auto’s’ of ‘huurauto’s’. We zien het niet zozeer als leaseauto’s.”

Flexibiliteit als belangrijkste voordeel van Shortlease

Het grootste voordeel is voor ons de flexibiliteit, zowel voor ons als voor onze medewerkers. We kunnen snel over een auto beschikken en kunnen er redelijk snel ook weer vanaf.” De Shortlease-auto’s worden bij Transfer Solutions hoofdzakelijk ingezet voor nieuwe medewerkers. Zij kunnen bij indiensttreding dankzij Shortlease meteen beschikken over een auto. Mochten dingen onverhoopt toch anders lopen, dan kunnen zij deze auto’s snel weer inleveren. 

We hebben de afgelopen tijd veel mensen aangenomen. Voordat een nieuwe eigen leaseauto afgeleverd wordt, moeten zij vaak toch wel vier maanden wachten. Vanuit de behoefte om die medewerkers meteen een auto te kunnen bieden zijn wij ook Shortlease gaan gebruiken." Na hun proeftijd mogen ze het bestelproces in voor een nieuwe auto, maar tot die tijd wordt door Shortlease in hun mobiliteitsbehoefte voorzien. Shortlease is daarmee erg interessant voor organisaties die snel aan het uitbreiden zijn.

Ook medewerkers vragen soms om kortere leaseoplossingen

Niet alleen werkgevers, maar ook werknemers willen soms wel het gemak van een leaseauto, maar hebben ook redenen om (nog) geen meerjarig contract aan te gaan. Vooral starters of junior medewerkers zijn vaak nog onzeker over hun toekomstige uitgaven. Hoewel een zakelijke leaseauto geen invloed heeft op bijvoorbeeld een hypotheek, betalen zij toch een vast bedrag per maand dat voor meerdere jaren vastligt.

Nieuwe medewerkers vinden hun eerste baan vaak al verandering genoeg. Ze zijn soms terughoudend om meteen voor een aantal jaren een leaseauto vast te leggen. In plaats van een nieuwe auto leasen voor 48 of 60 maanden kiezen zij dan voor een herinzet-auto voor de periode van een jaar of liever voor kortlopende lease. Het voelt voor hen beter dat zij nog nergens aan vast zitten.

Shortlease is voor nieuwe medewerkers overzichtelijker

Ervaren medewerkers kennen de regels rond een leaseauto meestal goed, maar voor startende medewerkers is het vaak nog erg ingewikkeld. “Wat wij merken is dat nieuwe medewerkers nog niet thuis zijn in het hele leasegebeuren. Zij hebben behoefte aan extra informatie over tanken, wat te doen bij schade en dergelijke.” Transfer Solutions heeft deze behoefte bij Arval aangegeven, waardoor hier gezamenlijk actie op kon worden ondernomen. “We hebben daarom onlangs samen met Arval een document opgesteld die nieuwe medewerkers ontvangen bij de inzet van een tijdelijke auto, dat gaat hopelijk helpen.

Waarom is er gekozen voor een samenwerking met Arval?

Wij leasen al sinds 1995 bij Arval, destijds nog Arma, dat zegt denk ik wel genoeg over hoe tevreden we zijn. Het contact met Arval is erg goed en we zijn nog steeds heel erg tevreden. Een andere belangrijke reden om voor Arval te kiezen is dat zij naar hetzelfde streven als wij. Namelijk de professionaliteit van een grote organisatie met de cultuur van een klein bedrijf. De lijnen zijn kort, er is één vast aanspreekpunt voor zowel de Fleetmanager als de berijders en daardoor kan er snel geschakeld worden. Als Fleetmanager vind ik het ook erg fijn dat Arval meedenkt over vraagstukken waar wij mogelijk mee worstelen als het gaat om (duurzame) mobiliteit.

Meer weten?

Shortlease combineert de service van operational lease met de flexibiliteit van huren. Ook benieuwd naar alle voordelen van Shortlease bij Arval voor jouw organisatie? Vraag dan meer informatie aan.

Lees meer toon minder