Rockstars IT

Een vaste Shortleasepool bij Team Rockstars IT

Samenwerking 25 May 2021 , door
Nancy van der Vlist & Marco Vrolijk

Shortlease (ook wel: kortlopende lease) is een flexibele oplossing voor organisaties om op korte termijn aan mobiliteitsbehoeften van medewerkers te voldoen. Afhankelijk van de organisatie en de sector spelen verschillende voordelen een rol. Benieuwd hoe dit in praktijk werkt? Lees hier meer over hoe Team Rockstars IT gebruik maakt van Shortlease bij Arval.

Rockstars

De medewerker is koning bij Team Rockstars IT

Team Rockstars IT is projectpartner op gebied van software development. De klanten die zij helpen hebben een softwarevraagstuk dat op projectbasis wordt opgelost, bijvoorbeeld de transitie naar cloudoplossingen of aanpassingen in bestaande software waar programmeringsexpertise noodzakelijk is. Zij ondersteunen daarbij een diverse groep organisaties, onder andere Fin-Techs, e-commerce en High-Tech bedrijven. De organisatie bestaat uit enerzijds een team aan kantoormedewerkers en anderzijds een diverse groep aan softwareontwikkelaars, die aan projecten bij klanten werken. Samen vormen zij de community van Team Rockstars IT.  

De filosofie van Team Rockstars IT zet een bekend principe op zijn kop: bij hen is namelijk niet de klant maar de medewerker koning. De softwareontwikkelaars in het team worden dan ook aangeduid als ‘Rockstars’. De Rockstars worden (net als muzieksterren) gekoppeld aan interessante opdrachtgevers en projecten. De gedachte dat als zij tevreden zijn, zij ook het beste werk afleveren heeft ertoe geleid dat de Rockstars hun werkgever zelfs minimaal een 8,7 ter beoordeling geven. Binnen zes jaar zijn zij daardoor uitgegroeid tot een organisatie met 300 softwareontwikkelaars.

Een standaard pool van 4 Shortleaseauto’s van Arval

In totaal rijden er zo’n 200 leaseauto’s bij Team Rockstars IT. Deze worden beheerd door Nancy van der Vlist, HR Projectcoördinator bij Team Rockstars IT. Met de Shortleaseauto’s van Arval wordt op een aantal manieren aan de behoefte naar flexibiliteit voldaan. “We willen altijd een pool van vier Shortleaseauto’s hebben” vertelt Nancy. “Voor medewerkers op ons hoofdkantoor, zoals een accountmanager, is het standaard dat je eerst een Shortleaseauto rijdt. Vaak moeten die even wachten tot een van onze poolauto’s vrijkomt. Vier Shortleaseauto’s is voor ons genoeg zodat iedereen steeds kan doorschuiven.”

Daarnaast ontvangen ook nieuwe Rockstars soms een tijdelijke Shortleaseauto, omdat zij regelmatig moeten wachten op de levering als zij een leaseauto aanvragen. Het komt bij hen ook voor dat een meerjarig leasecontract niet bij de persoonlijke situatie van een Rockstar past. “Soms weten ze het nog niet of ze wel een leaseauto willen, misschien dat ze bijvoorbeeld over twee jaar toch kinderen willen. Dan is een driedeurs Polo minder handig voor een kinderwagen en een kinderzitje. Dan faciliteren we ook Shortlease.”

Flexibiliteit als grootste voordeel

Volgens Nancy is Shortlease vooral van waarde vanwege de flexibiliteit. “Het voordeel is met name de flexibiliteit. Eigenlijk komt alles daar wel op neer. Flexibiliteit en een tijdelijke oplossing als je nog niet je vaste auto geleverd hebt gekregen.” Het is vooral handig dat Shortlease per dag opzegbaar is, zonder ergens aan vast te zitten. Dat is volgens Nancy ook fijn om de Rockstars zo goed mogelijk in hun mobiliteitsbehoefte te voorzien: “één van onze Rockstars heeft eerst Shortlease gereden om dit even uit te proberen, maar hij had uiteindelijk liever een fiets en geen vaste leaseauto. Hij is nu het meest tevreden met zijn leasefiets van Arval.”

Gedeelde waarden en service bij Arval

Team Rockstars IT neemt nu alle mobiliteitsproducten af bij Arval, maar maakte in eerste instantie gebruik van meerdere leasemaatschappijen. Een aantal jaren geleden zijn zij gaan kijken om alles bij één partij onder te brengen. “Bij de presentatie van Arval keken mijn collega en ik elkaar eerlijk gezegd aan: dit gaat vast veel geld kosten. Uiteindelijk waren we verbaasd dat Arval zowel op basis van kwaliteit als kosten heeft gewonnen. Het kan dus toch allebei tegelijk.” 

Daarnaast vindt zij het als wagenparkbeheerder belangrijk dat de leasemaatschappij voelt als een verlengstuk of collega van haarzelf. “Dat is wat ik bij Arval voel: wij worden zoveel mogelijk ontzorgd en dat is voor mij ook de reden om voor Arval te kiezen.” Nancy is daarom nog steeds erg tevreden met de samenwerking met Arval. “Er is een duidelijke match met onze eigen kernwaarden, iets waar wij echt veel belang aan hechten. Wij staan voor ‘HOERA’: hartelijk, open, energiek, rebels en ambitieus. Dat zien we bij Arval ook terug, op rebels na dan, haha. Ze zijn bij Arval net afgestapt van de stropdas, dus het kan bij Arval nog wel wat rebelser” vertelt Nancy lachend. 

Meer weten?

Shortlease combineert de service van operational lease met de flexibiliteit van huren. Ook benieuwd naar alle voordelen van Shortlease bij Arval voor jouw organisatie? Vraag dan meer informatie aan.

Lees meer toon minder