EV auto's

Dit zijn de meest populaire EV’s in 2021

Arval 9 Mar 2021 , door
Marco Vrolijk

Het aanbod aan elektrische auto’s neemt steeds verder toe. Waar Tesla een tijdje terug nog de standaard was voor elektrisch rijden, moet het merk van Elon Musk tegenwoordig de spotlights met veel andere merken delen. Zo verkocht Volkswagen in 2020 de meeste elektrische auto’s in Nederland. 

Wat zijn de meest populaire EV’s in 2021? Welk model is de ‘beste elektrische auto 2021’? Dat blijkt in praktijk toch erg subjectief. Daarom zetten we hier een aantal populaire modellen in de verschillende prijsklassen op een rijtje.

 

10 populaire modellen in 2021

tesla model 3

Tesla Model 3

Tesla blijft een populaire keuze onder elektrische rijders. De Model 3 biedt (zeker voor zakelijke rijders met een lage bijtelling) veel waar voor het geld. Dankzij onder andere een actieradius van 530 kilometer, een netwerk aan snellaadpunten en een ruim interieur blijft dit model in trek. Met bijna 40.000 stuks nog steeds de meest voorkomende EV op de Nederlandse wegen. 

VW ID.3

Volkswagen ID.3

Op de valreep van 2020 werden nog ruim 6.000 ID.3’s op naam gezet. Volkswagen is ooit begonnen als merk om iedere (West-)Duitse burger aan een auto te helpen. De ID.3 zou dit best eens voor elkaar kunnen krijgen voor de BEV. Met een actieradius tot 425 kilometer en een modern uiterlijk is de VW ID.3 een model voor iedereen. 

Corsa-e

Opel Corsa-e

De eerste Opel Corsa rolde alweer in 1982 van de band. Dankzij de elektrische uitvoering stapt de Corsa bovendien het EV-tijdperk binnen. Het compacte formaat, moderne facelift en een bereik tot 330 kilometer op een volle accu zouden van de Opel Corsa-e de komende jaren een populaire elektrische auto kunnen maken.

Niro e

Kia e-Niro

Compact SUV’s zijn immens populair, en de Kia e-Niro doet in deze klasse veel goed. Voor een relatief gunstige prijs kun je tot 455 kilometer op één acculading rijden en heb je een modern en ruim interieur. Daarnaast is er een versie met een kleinere accu uitgebracht die nog een stuk goedkoper uitvalt, inclusief lagere bijtelling.

Kona

Hyundai Kona

Het Koreaanse Hyundai biedt al jarenlang veel waar voor het geld. Dat maakt ook de Kona een populair model: een elektrische compact SUV met tot 480 kilometer aan actieradius en veel moderne technologie van binnen en buiten. De Hyundai Kona electric werd in 2020 ruim 10.000 keer op naam gezet. 

VW Id.4

Volkswagen ID.4

Het grotere broertje van de ID.3 is een stuk ruimer en heeft een nog iets hogere actieradius. Deze elektrische SUV kan ruim 520 kilometer rijden op een acculading. Bovendien heeft hij een aantal innovatieve toevoegingen, zoals een Augmented Reality HUD die handige informatie op je voorruit projecteert. 

XC40

Volvo XC40 Recharge

Onlangs kondigde Volvo aan om vanaf 2030 alleen nog maar elektrische modellen te produceren. Die stap kan het prima maken, gezien de populariteit van bijvoorbeeld de XC40. Een actieradius tot 400 kilometer, focus op veiligheid en een succesvol design zorgen de komende jaren waarschijnlijk voor steeds meer elektrische Volvo’s in het straatbeeld.

Model X

Tesla Model X

Als echte SUV is dit een van de hoogste Tesla-modellen. Tot wel zeven zitplaatsen en een ruim interieur maken dit model populair voor gezinnen. Qua motor biedt de Model X tot wel 1080pk en een razendsnelle acceleratie. Gekoppeld aan een actieradius van ruim 500 kilometer is dit duidelijk ook een erg praktisch model. 

Model S

Tesla Model S

Tesla bracht de Model S voor het eerst in 2012 op de markt. Met de Plaid-variant van de Model S perst Tesla de meeste performance uit haar auto’s. Sommige versies van de Model S trekken ongekend snel op in slechts 2 tot 3 seconden en kennen een hoge topsnelheid. Daarnaast heeft deze een ruim bereik tot 610 kilometer. 

Audi e-tron

Audi e-Tron

De meest populaire EV in het topsegment is de Audi e-Tron. Een combinatie van karakteristiek Audi SUV-design, een hoge trekkracht en een actieradius van ruim 400 kilometer maken dit een hoogwaardige EV-ervaring. in 2020 kwamen er bijna 4.000 bij op de Nederlandse wegen.

 

De voordeligste optie?

Dacia Spring

Dacia Spring

Tenslotte nog een model dat vanwege de prijs wellicht vaak gezien gaat worden. De Dacia Spring is namelijk de goedkoopste elektrische auto die je in 2021 kunt rijden, met een verkoopprijs onder de € 18.000 of een overeenkomstig leasetarief. Daarvoor krijg je een actieradius van 230 kilometer en relatief veel laadruimte.

 

Elektrisch rijden wint aan populariteit

De populariteit van elektrische auto’s groeit snel. In 2020 werden bij de afzet van nieuwe auto’s al bijna de aantallen van benzineauto's ingehaald. Het kiezen van de beste elektrische auto hangt sterk van jouw voorkeuren af: hecht je bijvoorbeeld veel waarde aan een lage bijtelling, compact stadsformaat of een zo groot mogelijke actieradius? De beste EV blijft dan ook in grote mate subjectief. Kijk voor jouw beste optie bij ons zakelijke of private lease-aanbod.

Lees meer toon minder