Elektrisch rijden

Als je voor het eerst een volledig elektrische auto gaat rijden, heb je waarschijnlijk veel vragen. Bijvoorbeeld over de actieradius, vakanties en kosten. Inmiddels hebben vele merken een elektrische auto op de markt gebracht en is het aanbod van elektrische auto’s een stuk ruimer dan een aantal jaren geleden. Ondertussen doen wij er alles aan om elektrisch rijden zo eenvoudig en zorgeloos mogelijk te maken. Wij helpen je graag op weg met bijvoorbeeld advies over bijvoorbeeld beschikbare modellen en laadfaciliteiten.

 

Overweeg je een elektrische auto te gaan rijden, maar weet je niet precies wat elektrisch rijden jou kan bieden? Wij helpen je graag! Elektrisch rijden heeft namelijk verschillende concrete voordelen en is dus zeker het overwegen waard. Geïnteresseerd? Lees dan snel verder om de voordelen te ontdekken! 

Elektrisch rijden is goedkoper

EV

Brandstofbesparing

Wanneer je overstapt op elektrisch rijden, kan je in maar liefst 50% aan brandstofkosten besparen! Een gevulde benzine- of dieseltank kost al gauw een aantal tientjes. Elektrisch rijden brengt dit getal behoorlijk naar beneden. Daarbij geldt dat thuis opladen het voordeligst is; voor het opladen van je auto aan een openbaar laadpunt ben je meer kwijt.

Subsidie

Particulieren komen bovendien in aanmerking voor een aanschafsubsidie voor een nieuwe of gebruikte elektrische auto. Hoewel het subsidiebudget voor nieuwe elektrische auto’s in 2021 al verbruikt is, kan je nog wel een subsidie van € 2.000,00 op gebruikte auto’s aanvragen. 

Elektrisch rijden is beter voor het milieuEV opladen

Daar waar een benzine- of dieselauto tal van schadelijke stoffen (CO2, stikstofoxiden, fijnstof) produceert, is de elektrische variant een stuk milieuvriendelijker, waardoor de luchtkwaliteit er op vooruit gaat. Zeker wanneer je jouw auto met groene stroom oplaadt, verklein je jouw ecologische voetafdruk!

Hoewel je op een elektrische batterij een minder grote afstand kan afleggen dan op een benzine- of dieseltank, is dit binnen Nederland meestal niet echt een probleem, door de vele laadpalen. Dit maakt Nederland een uiterst geschikt land om elektrisch in te rijden

Elektrische auto’s zijn stil

Sommigen vinden dit een voordeel, anderen een nadeel. Feit is dat een elektrische auto minder geluid maakt voor zowel de inzittenden als de omgeving. Dit kan prettig zijn voor mensen die vlakbij een drukke weg wonen.

Geen BPM

Daarnaast betaal je bij een elektrische auto geen belasting van personenauto’s en motorrijwielen (bpm). Dit is een bedrag dat bij de aankoop van je auto is meegerekend, wat bij zuinige auto’s lager ligt dan bij milieuvervuilendere auto’s. Een elektrische auto is vanzelfsprekend de zuinigste optie. Je hoeft bij de aankoop dan ook geen bpm te betalen. Ook wordt je vrijgesteld van wegenbelasting en is de bijtelling tot wel 18% lager.  

Leasing maakt elektrisch rijden toegankelijk 

In de praktijk moet nog gaan blijken wat de afschrijftijd en restwaarde van elektrische auto’s is. Het kopen van een elektrische auto kan daarom als een risicovolle stap aanvoelen, zeker vanwege de hoge prijs. Hier biedt leasing een uitkomst, doordat je een vast bedrag per maand betaalt en je je geen zorgen hoeft te maken over de restwaarde van jouw auto!

Waarom kiezen voor Arval?

Internationale organisatie met lokale kennis

Ervaren en professioneel

Minimale workload voor onze klanten

Wij adviseren én voeren uit, uiteraard naar behoefte

Persoonlijke aanpak

Een accountteam met één vaste contactpersoon

14 keer de beste leasemaatschappij

Hoogste tevredenheidscore van wagenparkbeheerders