Onbelaste reiskostenvergoeding

Je leaseauto inleveren

Loopt je leasecontract af of krijg je een nieuwe auto? Dan is het tijd om je leaseauto in te leveren. Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we alle stappen voor je op een rijtje gezet. Heb je toch nog een vraag? Arvy staat 24/7 voor je klaar.

Volg de 3 stappen hieronder om je auto gemakkelijk in te leveren:

 • Stap 1 – Schouwen

  Bij de schouwing wordt jouw leaseauto geïnspecteerd. Door te kiezen voor een schouwing voorkom je discussies over innameschades en word je achteraf nooit met onbekende schade geconfronteerd. Houd er rekening mee dat je werkgever vooraf akkoord geeft om de schouwing uit te laten voeren.

  Door tijdig een afspraak te maken, voorkom je last-minute stress en weet je zeker dat je op tijd terecht kunt bij één van onze aangesloten schadeherstelbedrijven. Plan je afspraak bij voorkeur vier weken van tevoren. Binnen vijf werkdagen na de schouwing lever je de auto in of wordt deze opgehaald.

  Schouwingsafspraak plannen

 • Stap 2 – Auto afmelden

  Meld je leaseauto minimaal vijf werkdagen voor de inleverdatum af via onze afmeldpagina. Wanneer je de auto eerder dan de officiële einddatum van je contract afmeldt, dan gaan we ervan uit dat dit in overleg met je werkgever is gebeurd.

  Inleverafspraak plannen

  Als leaserijder ben je verantwoordelijk voor het afmelden van de auto. Zorg er dus voor dat dit tijdig gebeurt. Haal je op de inleverdag meteen je nieuwe leaseauto op? Dan kun je de huidige auto meestal bij de dealer achterlaten. Wordt je nieuwe auto thuis afgeleverd? Dan komen wij de oude auto bij jou thuis ophalen.

  Zorg ervoor dat je alle items die je bij het afsluiten van het leasecontract hebt ontvangen, ook weer inlevert.

 • Stap 3 – Lever je auto in

  Het is tijd om je auto klaar te maken voor inlevering. Kijk goed of je alles uit de auto hebt gehaald. Doe voor de zekerheid een laatste check en vergeet hierbij het dashboardkastje niet. Zet de auto terug op fabrieksinstellingen en log uit van alle connected car apps, zodat je persoonlijke gegevens beschermd blijven.

  Zie je onverwachts toch nog schades op de auto? Meld deze dan voordat je de auto inlevert. Bij inlevering wordt de auto naar ons depot in Nijkerk getransporteerd voor een inspectie. Het rapport hiervan wordt beschikbaar gesteld aan je werkgever. Download onze handige inleverchecklist

  Schade melden

  Na transport beoordelen we of de vastgestelde schades en ontbrekende accessoires acceptabel zijn. Controleer zelf alvast de auto volgens onze richtlijnen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

  Zorg ervoor dat de auto schoon is, zowel van binnen als van buiten. Indien de auto niet schoon is, of als er in de auto gerookt is of dieren zijn vervoerd, dan brengen wij hiervoor kosten in rekening. Deze kosten kunnen door jouw werkgever worden doorberekend.