Laadpassen, -kosten en verrekening

 • Hoe kan ik thuislaadkosten automatisch verrekenen?

  Indien u een thuislaadpunt heeft en u de laadkosten vergoed krijgt, dient u de laadpas bij ontvangst te koppelen aan het laadpunt. Voer daarna het kWh tarief van uw energieleverancier in en het rekeningnummer waarop u de maandelijkse uitbetaling wenst te ontvangen. Bij een NewMotion laadpunt vult u deze gegevens in via www.mynewmotion.com. Indien u een EV-Box laadpunt heeft, ontvangt u een verzoek vanuit EV-Box om deze gegevens bij hen aan te leveren.

 • Hoe worden de kosten voor thuisladen vergoed?

  Onze thuis-laadpunten worden geactiveerd met je laadpas en sturen vervolgens alle gegevens door die nodig zijn om het stroomverbruik aan huis te kunnen berekenen en aan u terug te betalen. U vult eenmalig je rekeningnummer en het kWh tarief in. Zo wordt elke laadsessie geregistreerd en het geld automatisch maandelijks aan u teruggestort. Het is hierbij handig om uw maandelijkse voorschot aan de energieleverancier te verhogen om naheffingen te voorkomen.

 • Hoe wordt de laadpas geleverd?

  Indien een laadpas onderdeel is van uw leasecontract vragen wij deze pas aan zodra het kenteken door de dealer bij ons is aangemeld. De levertijd van de pas is 2 werkdagen. Een laadpas heeft geen pincode en is bij aankomst direct klaar voor gebruik.

 • Wat kan ik met een combinatiepas?

  In sommige gevallen ontvangt u ook een brandstofpas of een combinatiepas. Dit is een pas waarbij een tankpas met een laadpas wordt gecombineerd. Bij zakelijke leasecontracten verstrekken we deze op verzoek van uw werkgever. De reden van het verstrekken kan bijvoorbeeld zijn dat u met deze pas ruitensproeiervloeistof mag afrekenen, tolwegen mag betalen of de auto mag wassen. Wat exact toegestaan is met een tankpas vindt u terug in de autoregeling van uw werkgever. 

 • Waar kan ik laden met een laadpas?

  Via Arval ontvangt u een laadpas. Met deze pas is het mogelijk om op de laadpalen op uw werk en op alle openbare laadpalen en snelladers in binnen- en buitenland te laden.

  Schaft u een laadpaal voor thuis via Arval aan of heeft u  al een geschikte eigen laadpaal voor thuis met verrekenabonnement? Dan is het ook mogelijk om met deze laadpas thuis te laden. Via een Arval account geef je de prijs per kWh aan. Controleer altijd goed of u de juiste prijs heeft opgegeven. Arval keert maandelijks het verbruikte bedrag aan jou uit.