Laadpaal aanvragen en installeren

 • Is het mogelijk om een eigen laadpaal te laten installeren?

  Niet afhankelijk zijn van openbaar netwerk is wel zo fijn. Met een eigen laadpaal creëer je deze mogelijkheid. Zo kom je erachter of een eigen laadpaal ook bij jou mogelijk is:

  1.  Heb je een koopwoning met parkeergelegenheid op eigen terrein?
   In dit geval is het vaak geen enkel probleem om een privé laadpaal aan te schaffen.  Technische specificaties worden bij de aanvraag bekeken.
  2. Heb je een koopwoning met Vereniging van Eigenaren (VvE)?
   Dan heb je toestemming nodig van de VvE als je een laadpaal wilt installeren bij bijvoorbeeld een appartementencomplex dat over een eigen parkeerplaats beschikt. Vanwege de betrokkenheid van meerdere partijen moet je rekening houden met langere doorlooptijden.
  3. Heb je een huurwoning met parkeergelegenheid op eigen terrein?
   Neem contact op met de verhuurder en bespreek de mogelijkheden over de plaatsing van een laadpaal.
  4. Heb je een huur- of koopwoning zonder parkeergelegenheid op eigen terrein?
   Dan kun je een openbaar laadpunt via de gemeente aan te vragen.
 • Hoe moet ik een thuislaadpaal regelen?

  Als je een parkeerplaats en/of oprit op eigen terrein hebt, is het mogelijk om  een laadpaal voor thuis als accessoire mee te leasen met je elektrische auto. Er zijn meerdere modellen laadpalen. Denk aan vrijstaande of bevestigd aan een muur. Belangrijk daarbij is dat het model aangesloten kan worden op de backoffice van onze laadpalen leveranciers, Shell recharge, 50five of Bluecurrent. Het thuisladen wordt geactiveerd via de laadpas en de kosten voor het thuisladen worden verrekend.

  Heb je al een laadpaal en is deze geschikt voor een verrekenabonnenemt bij NewMotion of EV-box? Dan is het mogelijk om alleen de kosten voor het thuisladen te verrekenen via Arval. Deze kosten bedragen € 10,00 per maand.

  Heb je geen thuislaadpaal, werk je met een laadkabel via een gewoon 230V stopcontact, of is je laadpaal niet geschikt voor een verrekenabonnement via Shell recharge, 50five of Bluecurrent? Dan is het helaas niet mogelijk om de kosten automatisch te verrekenen.

  > Lees meer over het aanvragen en installeren van een laadpaal

 • Aanvraag van een privé laadpaal.

  Wil je een privé laadpaal laten installeren? Dat kan! Geef het aan bij de bestelling van je elektrische auto. Arval neemt de kosten van de laadpaal en installatie mee in het leasecontract. Hierbij is het belangrijk dat je vooraf controleert of je een eigen laadpaal mag installeren. Neem hiervoor contact op met de betrokken partijen.

  Een privé laadpaal wordt tegelijkertijd met de auto besteld. Daarna maakt de laadpaal leverancier een afspraak een afspraak met je om bij je thuis de mogelijkheden voor plaatsing te bespreken en een afspraak te maken. Tussen de aanvraag en installatie van de laadpaal zit gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Shell recharge, 50five en Bluecurrent zijn de laadpaal leveranciers waar Arval mee werkt. Afhankelijk van de persoonlijke situatie bij je thuis en de capaciteitsplanning krijg je een van leveranciers toegewezen.

  Een laadpaal wordt maximaal vier weken voor aflevering van een elektrische auto geïnstalleerd. Het contract van de laadpaal gaat in op de dag dat de elektrische auto afgeleverd wordt. 

  Houd rekening met een langere doorlooptijd voor:

  1. Een aanvraag van een privé laadpaal waar toestemming van een beheerder en/of de VvE voor nodig is.
  2. Aanpassingen aan de meterkast om te voldoen aan technische vereisten voor de benodigde laadoplossing.
  3. Een aanvraag van een openbare laadpaal via de gemeente.
 • Hoe vraag ik een openbare laadpaal aan?

  Er gelden een aantal voorwaarden voor het aanvragen van een openbare laadpaal bij de gemeente:

  1. Je kunt aantonen dat je een elektrisch voertuig gaat rijden.
  2. Je hebt geen mogelijkheid om een laadpaal in de buurt van je woning te plaatsen.
  3. Je bent werkzaam of woonachtig in de gemeente waar je een laadpaal aanvraagt.
  4. De gemeente heeft de capaciteiten om een laadpaal te installeren.
 • Is het mogelijk om mijn laadpaal te verhuizen?

  Ja, als je gaat verhuizen is het mogelijk om je laadpaal ook mee te verhuizen. Neem contact op met je Arval accountmanager om een offerte op te laten vragen bij de leverancier van de laadpaal voor het verhuizen van je laadpaal. De facturen die hieruit voortkomen worden meenomen in je bestaande leasecontract of, als je dit hebtafgestemd, doorbelast aan je werkgever.