Laadpaal aanvragen en installeren

 • Is het mogelijk om een eigen laadpaal te laten installeren?

  Niet afhankelijk zijn van openbaar netwerk is wel zo fijn. Met een eigen laadpaal creëer je deze mogelijkheid. Is dat mogelijk voor u? Zo kom je erachter of een eigen laadpaal ook bij u mogelijk is:

  1. U bezit een koopwoning met parkeergelegenheid op eigen terrein
   In dit geval is het vaak geen enkel probleem om een privé laadpaal aan te schaffen.  Technische specificaties worden bij de aanvraag bekeken.
  2. U beschikt over een koopwoning met Vereniging van Eigenaren (VvE)
   U heeft toestemming nodig van de VvE als u een laadpaal wilt installeren bij bijvoorbeeld een appartementencomplex dat over een eigen parkeerplaats beschikt. Vanwege de betrokkenheid van meerdere partijen dient er rekening gehouden te worden met langere doorlooptijden.
  3. U bezit een huurwoning met parkeergelegenheid op eigen terrein
   Neem contact op met de verhuurder en bespreek de mogelijkheden over de plaatsing van een laadpaal.
  4. U heeft een huur- of koopwoning zonder parkeergelegenheid op eigen terrein
   Het is mogelijk om een openbaar laadpunt via de gemeente aan te vragen.
 • Hoe moet ik een thuislaadpaal regelen?

  Als u een parkeerplaats en/of oprit op eigen terrein hebt, is het mogelijk om  een laadpaal voor thuis als accessoire mee te leasen met uw elektrische auto. Er zijn meerdere modellen laadpalen, zoals vrijstaande of bevestigd aan een muur, verkrijgbaar. Belangrijk daarbij is dat het te selecteren model aangesloten kan worden op de backoffice van onze laadpalen leveranciers, NewMotion of EV-box. Het thuisladen wordt geactiveerd via de laadpas en de kosten voor het thuisladen worden verrekend.

  Bent u al in het bezit van een laadpaal en is deze geschikt voor een verrekenabonnenemt bij NewMotion of EV-box? Dan is het mogelijk om alleen de kosten voor het thuisladen te verrekenen via Arval.  De kosten voor een verrekenabonnement bedragen EUR 10,00 per maand.

  Heeft u geen thuislaadpaal, werkt u met een laadkabel via een gewoon 230V stopcontact, of is uw laadpaal niet geschikt voor een verrekenabonnement via NewMotion of EV-box? Dan is het helaas niet mogelijkom de kosten automatisch te verrekenen.

 • Aanvraag van een privé laadpaal.

  Wilt u een privé laadpaal laten installeren? Dat kan! Geef het aan bij de bestelling van uw elektrische auto. Arval neemt de kosten van de laadpaal en installatie mee in het leasecontract. Hierbij is het belangrijk dat u vooraf gecontroleerd heeft of u een eigen laadpaal mag installeren. Neem contact op met de betrokken partijen om er achter te komen of u een eigen laadpaal mag installeren.

  Een privé laadpaal wordt tegelijkertijd met de auto besteld. Er wordt vervolgens met u een afspraak gemaakt door onze laadpaal leverancier om bij u thuis de mogelijkheden voor plaatsing te bespreken. Daarna vindt een afspraak plaats voor plaatsing. Tussen de aanvraag en installatie van de laadpaal zitten gemiddeld 6 tot 8 weken.

  NewMotion en EV-box zijn de laadpaal leveranciers waar Arval mee werkt. Afhankelijk van de persoonlijke situatie bij u thuis en de capaciteitsplanning krijgt u een van leveranciers toegewezen.

  Een laadpaal wordt maximaal vier weken voor aflevering van een elektrische auto geïnstalleerd. Het contract van de laadpaal gaat in op de dag dat de elektrische auto afgeleverd wordt. 

  Houd rekening met een langere doorlooptijd voor:

  1. Een aanvraag van een privé laadpaal waar toestemming van een beheerder en/of de VvE voor nodig is.
  2. Aanpassingen aan de meterkast om te voldoen aan technische vereisten voor de benodigde laadoplossing.
  3. Een aanvraag van een openbare laadpaal via de gemeente.
 • Hoe vraag ik een openbare laadpaal aan?

  Er gelden een aantal voorwaarden voor het aanvragen van een openbare laadpaal bij de gemeente:

  1. U kan aantonen dat u een elektrisch voertuig gaat rijden.
  2. U heeft geen mogelijkheid om een laadpaal in de buurt van uw woning te plaatsen.
  3. U bent werkzaam of woonachtig in de gemeente waar u een laadpaal aanvraagt.
  4. De gemeente heeft de capaciteiten om een laadpaal te installeren.
 • Is het mogelijk om mijn laadpaal te verhuizen?

  Ja, als u gaat verhuizen is het mogelijk om uw laadpaal ook mee te verhuizen. . Neem contact op met uw Arval accountmanager om een offerte op te laten vragen bij de leverancier van de laadpaal voor het verhuizen van uw laadpaal. De facturen die hieruit voortkomen worden meenomen in uw bestaande leasecontract of, indien u dit heeft afgestemd, doorbelast aan uw werkgever.