Connected Car

Arval Connected Car

Een auto die is uitgerust met een hardware-box die gegevens verzamelt over de prestaties en het gebruik van de auto, dat is Arval Connected Car. Deze gegevens worden door Arval verzameld, waardoor het voor ons mogelijk wordt om onze dienstverlening te analyseren en te verbeteren.

For English click here

 • Hoe worden gegevens verzameld?

  De hardware-box die uw auto een Arval Connected Car maakt, is uitgerust met:

  • een g-krachtenmeter die gegevens verzamelt over de prestaties en het gebruik van de auto.
  • een GPS-tracker die inzicht geeft in de totaal gereden kilometers. Deze gegevens worden berekend door middel van de begin kilometerstand en de afgelegde kilometers. Er worden hiervoor geen locatiegegevens verzameld.
  • een simkaart voor het versturen van data.

   

  Via een beveiligde verbinding worden de verzamelde gegevens verstuurd naar ons datacentrum en gepseudonimiseerd, met uitzondering van de kilometerstand, opgeslagen.

 • Kilometerstand

  Door middel van Arval Connected Car krijgen wij op wekelijkse basis inzicht in de kilometerstand van onze voertuigen. De kilometerstand wordt opgeslagen bij het contract en wordt gebruikt om contractafwijkingen te signaleren en onze klanten hierop te attenderen. Daarnaast zal een accurate kilometerstand ons helpen proactief te sturen op toekomstig onderhoud.

 • Gepseudonimiseerde gegevens

  Arval verzamelt onderstaande gepseudonimiseerde autogegevens:  

  • tijdregistratie van de start en de stop van het voertuig en de afgelegde kilometrage.
  • rijstijl aan de hand van scores (veiligheid en zuinig rijden), waarbij het gebruik van de auto wordt gemonitord (remmen, bocht aansnijden, acceleratie en snelheid).
  • verdeling van tijd en aantal gereden kilometers.

   

  Wij adviseren met deze gegevens onze klanten over het gebruik en/of de betrouwbaarheid van specifieke automerken en –modellen, de brandstofkeuze en het verbruik. Alles met als doel het wagenpark van onze klanten efficiënter en veiliger te maken.

 • Diefstalbestrijding

  Bij een melding van diefstal en uw toestemming tot het raadplegen van de locatiegegevens, activeren wij de GPS-tracker van de hardware-box. Dit stelt ons in staat om aan de hand van de locatiegegevens de auto traceren. Wanneer de auto is getraceerd of er wordt aangegeven dat de tracering niet langer nodig is, deactiveren wij de GPS-tracker en hebben wij geen inzicht meer in de locatiegegevens. Een Arval Connected Car maakt het mogelijk om snel te handelen bij diefstal om erger te voorkomen.

 • Het delen van verzamelde gegevens

  Arval deelt de verzamelde gegevens niet met derden, behalve bij diefstal of wanneer daarvoor een wettelijke verplichting bestaat. In dit geval verstrekken wij de gegevens aan verzekeringsmaatschappijen en/of leveranciers en/of overheidsinstanties.

 • Gegevensbescherming

  De bescherming en juiste verwerking van de (persoons)gegevens van de berijder is belangrijk voor Arval. Voor meer informatie over hoe we in algemene zin persoonsgegevens verwerken, verwijzen wij u naar onze gegevensbeschermingsverklaring op arval.nl/privacy.