Veel gestelde vragen over het bestellen van je nieuwe leaseauto

Het is tijd om een nieuwe auto uit te kiezen!

Nieuwe leaseauto

Namens je werkgever heb je toegang gekregen tot onze omgeving, MyArval. Binnen deze omgeving kun je zelf aan de slag om een auto samen te stellen. Wordt het een sportieve stadsauto of kies je voor een comfortabele en luxe stationwagon? Aan jou de keus!

Hieronder vind je een overzicht van regelmatig gestelde vragen. Mocht je er onverhoopt niet uitkomen dan staat je accountmanager klaar voor je.

Hoe kan ik in de tabel zien hoeveel budget ik nog heb?

In de kolom ‘opties zonder bijdrage’ kun je zien wat jouw budget is voor opties zónder dat dit ten koste gaat van je eigen bijdrage. Indien je het volledige bedrag hebt besteedt en toch meer opties en accessoires wil opnemen, dan haalt de calculator dit af van de kolom ‘opties met bijdrage’. Je betaalt in dat geval dus een eigen bijdrage.


Wat zijn de vervolgstappen nadat ik op bestellen heb gedrukt?

Dit is afhankelijk van de afspraak die jouw werkgever heeft opgenomen in het autobeleid. In de basis wordt je keuze gecontroleerd door de accountmanager en verwerkt in de vorm van een gebruikersovereenkomst en eigen bijdrageberekening. Die ontvang je vervolgens ter ondertekening. Nadat je beide documenten ondertekend terugstuurt vervolgen we het bestelproces.


Waarom zijn sommige uitvoeringen van een model wel zichtbaar en andere niet, terwijl de consumentenprijs gelijk is?

Een leaseprijs wordt niet enkel bepaald door de consumentenprijs. Je hebt ook te maken met verschillende leasecomponenten, geldende kortingen en verschillende brandstofvoorschotten.

Heeft een auto bijvoorbeeld een zwaardere motor? Dan ligt het brandstofverbruik waarschijnlijk hoger.


Hoe werkt het als ik een laadpaal zou willen?

Deze dien je zelf toe te voegen aan de configuratie via het tabje ‘dealeraccessoires’. Dit kan tegen het bedrag dat als stelpost is genoemd in de autoregeling. Indien deze niet bekend is, dan kun je EUR 2.400,00 inclusief BTW invullen.

 

In het My Arval-portaal worden deze kosten direct verrekend met jouw leasebudget, waardoor de financiële gevolgen inzichtelijk zijn. Afhankelijk van wat jouw werkgever heeft opgenomen in het autobeleid, kan het volgende van toepassing zijn:

- De werkelijke kosten vallen hoger uit. Er vindt er een hercalculatie van je eigen bijdrage plaats.

- De werkelijke kosten vallen hoger uit. Er vindt geen hercalculatie van je eigen bijdrage plaats.

- De werkelijke kosten vallen lager uit. Er vindt hercalculatie van je eigen bijdrage plaats.

- De werkelijke kosten vallen lager uit. Er vindt geen hercalculatie van je eigen bijdrage plaats.


Hoe ziet het proces van het plaatsen van een laadpaal eruit?

Zodra de auto bij de dealer is besteld, wordt ook de opdracht gegeven aan de laadpaalleverancier. Zij nemen contact met je op om de situatie voor de plaatsing in kaart te brengen en sturen vervolgens de offerte voor de plaatsing en eventuele werkzaamheden naar Arval.


Als alles akkoord is, wordt de laadpaal ongeveer een maand voor aflevering van de auto geplaatst. De laadpaalleverancier maakt te zijner tijd een afspraak met jou.


Wat als ik mijn budget niet volledig opmaak?

Dit is afhankelijk van de afspraak die jouw werkgever heeft opgenomen in het autobeleid.


Waarom heeft een goedkopere auto toch een hogere eigen bijdrage?

De eigen bijdrage is niet alleen gebaseerd op de prijs van de auto. Zaken zoals korting, afschrijving, restwaarde, dekking voor reparatie en onderhoud kunnen anders zijn. Door middel van een keuzelijst heb je in één oogopslag een overzicht welke auto’s binnen jouw budget passen.


Mag ik langs elke dealer gaan?

Dit is afhankelijk van de afspraak die jouw werkgever heeft opgenomen in het autobeleid.


Ik kan niet meer inloggen, wat moet ik nu doen?

Probeer in te loggen via een andere webbrowser. Probeer bijvoorbeeld Firefox, Chrome, Internet Explorer of Safari. Indien dit niet werkt, verwijder dan je cookies en leeg de cache. Indien het alsnog niet lukt om in te loggen, dan is het advies om contact op te nemen met Arval via 030-6024444.  


Wat is de levertijd?

De gemiddelde levertijd van een nieuw te produceren auto is 8 tot 10 weken. Dit kan echter per merk en model verschillen. Voor een nauwkeurige inschatting kun je het beste navraag doen bij de dealer.