Schade

Schade

Twijfel je over de schade van jouw auto en of je het moet melden? Een acceptabele schade rekenen we niet als schade en wordt er niks in rekening gebracht en bij een niet-acceptabele schade wel. We leggen het je uit door middel van duidelijke foto's. 

Controle op schade

Als bestuurder van de auto dien je alle schades aan ons door te geven binnen 48 uur na ontstaan of na ontdekking via de app of neem contact met ons op. Voor niet-gemelde schades brengen wij per schade een eigen bijdrage in rekening, de hoogte hiervan vind je in de aanvullende voorwaarden. Uitzondering is een nieuwe schade van meer dan €500 (inlc. btw) die ontstaat tussen de controle en de inname bij Arval. Dit is alleen van toepassing wanneer je de auto hebt laten schouwen voor inname en het schouwingsformulier hebt ondertekend. 

Deuken:

Kleine deukjes als gevolg van deurinslag en parkeerbeschadiging worden beoordeeld als gebruikersschade. Deze schades zijn acceptabel mits ze in diameter niet groter zijn dan een 2-euromunt, ze niet door de lak heen zijn, niet gevouwen zijn en het aantal niet groter is dan een per carrosseriedeel. Kentekenplaten mogen niet beschadigd of omgebogen zijn!

Schades

Krassen en lakbeschadigingen:

Lichte krassen en oppervlakkige beschadigingen van de bovenste (blanke) laklaag zijn acceptabel mits deze niet door de lak heen zijn en kunnen worden weggepoetst. Krassen door de lak, dof gepoetste plekken en andere lak beschadigingen zijn niet acceptabel. Schade aan de onderzijde van de kofferbakrand en de bovenzijde van de achterbumper is acceptabel, mits deze maximaal vijf chips omvat. Dit is een ontbrekend stukje van de lak van maximaal twee bij twee millimeter waarbij geen roest te zien is. Ook acceptabel is een oppervlakkige beschadiging die niet door de lak heen is.

Schades

Schaaf:

Schaafplekken zijn acceptabel als deze niet door de laklaag heen zijn en weggepoetst kunnen worden of als deze zich aan de onderzijde van de voorspoiler bevinden.

Schades

Ingewerkt vuil:

Vogelvuil veroorzaakt lakbeschadiging wanneer dit niet tijdig wordt verwijderd. Een lakbeschadiging door de inwerking van vogelpoep of andere (vloei-)stoffen is niet acceptabel.

Schades

Steenslag:

Steenslagschade kan bij personenauto’s voorkomen op de voorzijde van de carrosserie, de motorkap, de grille, de bumper en de spoiler. De omvang van de acceptabele schade door steenslag moet in verhouding staan tot de kilometerstand en de leeftijd van de auto.

Schades

Bekleding:

Het is acceptabel als een vlek te verwijderen is met normale schoonmaakmiddelen. Slijtplekken door de bekleding heen zijn alleen acceptabel voor de bestuurderstoel bij personenauto’s met meer dan 200.000 kilometer op de teller. Scheuren en brandgaten zijn niet acceptabel. De hemelbekleding mag enkele onregelmatigheden of vervuilde plekjes hebben ter grootte van een 1-euromunt. Scheuren en gaten in de (deur)panelen en in het dashboard zijn niet acceptabel.

Schades

Spiegels:

Spiegelschade is niet acceptabel, wanneer de lak beschadigd is, de spiegelkap gebroken of het spiegelglas gescheurd is. Oppervlakkige beschadigingen (niet door de lak heen) zijn acceptabel.

Schades

Lichtunits:

Beschadiging van een lichtunit is acceptabel, mits er geen stukken van de unit ontbreken, er geen delen zijn gebroken of gescheurd zijn en er geen krassen aanwezig zijn.

Schades

Glasschade:

Krassen op een ruit zijn niet acceptabel. Kleine beschadigingen in de voorruit zijn acceptabel mits ze niet groter zijn dan de doorsnee van een 1-euromunt of ze niet zichtbaar vervuild zijn.

Schades

Velgen en wieldoppen:

Een velg of wieldop mag licht beschadigd zijn door schaafplekken op de buitenste rand, tot een maximum van tien centimeter. Er morgen geen happen uit de velg of wieldop zijn en deze mogen ook niet verbogen zijn. Een ontbrekende wieldop is niet acceptabel.

Schades

Contact

Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op of gebruik de app. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 030 602 41 41 of per e-mail driverteam@arval.nl